MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΜΟΥΣΙΚΗ

5ο Open Day στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
open day stegi 2017

Η Στέγη ανοίγει σε όλους. Το φετινό, 5ο Open Day, είναι αφιερωμένο στην αβανγκάρντ μουσική Σχολή της Νέας Υόρκης του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στις 5 Μαρτίου σε διάφορους χώρους της Στέγης. To 5o Open Day παρουσιάζεται φέτος στο πλαίσιο του Interfaces, του διεθνούς, διαθεματικού πρότζεκτ που αποσκοπεί να φέρει τη νέα μουσική σε ένα εκτεταμένο φάσμα νέων ακροατηρίων με την υποστήριξη του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη. Όπως συμβαίνει σε κάθε Open Day, έτσι και φέτος σε κάθε γωνιά της Στέγης –στα φουαγιέ , τη Μικρή και την Κεντρική Σκηνή– τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, περφόρμερ, σπουδαστές και φιλότεχνοι θα συμμετάσχουν σε ένα μαραθώνιο εκτέλεσης εμβληματικών μουσικών έργων και συμβάντων, τα οποία στην πλειονότητά τους παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιεργαστούν παρτιτούρες, βιβλία, να παρακολουθήσουν ταινίες και βίντεο των καλλιτεχνών, ενώ το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με συναυλίες στη Μικρή Σκηνή από σολίστες και σύνολο.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Το ΚΠIΣΝ καλωσορίζει την Άνοιξη
kpisn anoiksi ekdiloseis 2017

To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καλωσορίζει τον Μάρτιο και μας προσκαλεί να υποδεχθούμε την Άνοιξη με παλιές και νέες δράσεις, αλλά κυρίως με μουσική, εγκαινιάζοντας ήχους και μελωδίες, που θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από το ΚΠΙΣΝ. Συγκεκριμένα, οι μουσικές αναζητήσεις συνεχίζονται τα Σάββατα με την καθιερωμένη ενότητα Music Escapades. Το Μάρτιο έρχονται στο ΚΠΙΣΝ Οι Έλληνες Πρωτοπόροι: Electronica με μία μοναδική συναυλία, του Electroware αυτό το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 21.00. Επίσης, οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα μάθουν να κάνουν ποδήλατο σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα, με την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών του MBike στις 4 και 5 Μαρτίου, ώρα 10.00-14.00, ενώ ένα διαφορετικό εργαστήρι αρχιτεκτονικής στις 4 Μαρτίου, ώρα 17.30-19.30, τους προσκαλεί να ανακαλύψουν την έννοια της κεντρικής ιδέας στην αρχιτεκτονική, τον ρόλο του νερού, το κέλυφος ενός κτίσματος και την αρχιτεκτονική τοπίου, έχοντας ως βάση έργα διάσημων αρχιτεκτόνων. Παράλληλα, οι μεγαλύτεροι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε έναν από τους πιο πρωτότυπους αγώνες δρόμου, τρέχοντας προς τα πίσω σε μία επίπεδη διαδρομή γύρω από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 16.30-18.00.

ΕΚΘΕΣΗ

Poética: Έκθεση ζωγραφικής της Μάντης Κουλούθρου στη γκαλερί Περίτεχνων Καρτέρης
poetica ekthesi galerie free weekend

Η γκαλερί Περίτεχνων Καρτέρης παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μάντης Κουλούθρου με τίτλο “Poética”. Στην έκθεση “Poetica” παρουσιάζονται έργα μεγάλων διαστάσεων ζωγραφισμένα με λάδι σε καμβά. Η Μάντη Κουλούθρου, μάλιστα, επιλέγει να ζωγραφίσει με λάδι σε καμβά έναν φόρο τιμής στη γυναίκα. Όπως οι ρομαντικοί ποιητές, χρησιμοποιεί τη φαντασία της για να δημιουργήσει συγκίνηση και να εκφράσει το “ωραίο”, μεταλλάσσοντας σε ύλη τα συναισθήματα του ψυχικού της κόσμου.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Δωρεάν ξεναγήσεις στα μνημεία της Αθήνας
ethniki bibliothiki dorean sk mar 2017

Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, επιστρέφει για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2017. Οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι μία περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω, τους χώρους στους οποίους γίνονται ξεναγήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σάββατο 4 Μαρτίου, ώρα 17.00
Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου, Λεωφ. Αμαλίας 4, Σύνταγμα
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 25 άτομα)

Σάββατο 4 Μαρτίου, ώρα 10.30
Αθηναϊκή Τριλογία (Ακαδημία – Πανεπιστήμιο – Εθνική Βιβλιοθήκη)
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος κτηρίου Πανεπιστημίου Αθηνών
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 50 άτομα)

Σάββατο 4 Μαρτίου, ώρα 11.00
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (αίθουσες γλυπτικής)
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Πατησίων 44
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 35 άτομα)

Κυριακή 5 Μαρτίου, ώρα 10.30
Ιερός Βράχος Ακρόπολης
Σημείο συγκέντρωσης: εκδοτήρια εισιτηρίων Ακρόπολη
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 50 άτομα)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b