MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

OSCAR 2017: Μήπως ήρθε η ώρα για έκπληξη;

Η αλήθεια είναι πως αν το «La La Land» δεν πάρει το όσκαρ θα εκτυλιχτούν σκηνές τραγωδίας στο Χόλιγουντ, τέτοιες που η βιομηχανική ζώνη του θεάματος έχει να ζήσει καμιά 30αριά χρόνια από την εποχή που το «Πορφυρό Χρώμα» του Σπίλμπεργκ με τις 11 υποψηφιότητες πήγαινε να σαρώσει τα πάντα, αλλά έφυγε από την τελετή με 0 νίκες, τρώγωντας την αφρικανική σκόνη του «Πέρα από την Αφρική….

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Ήταν μια περίεργη χρονιά το 2016, γεμάτη θανάτους, δράματα και μέτριες κυρίως ταινίες, που χρωματίστηκε ελάχιστα (πάμε όλοι μαζί: La La Land, La La Land…) έως καθόλου.

Επιπλέον το προεδρικό χρίσμα στον καραγκιοζάκο Τραμπ, μπορεί να κινητοποίησε τα πολιτικά αντανακλαστικά των μελών της Ακαδημίας, που εν βρασμώ ψυχής καταδίκασαν τις ατάκες του νέου πλανητάρχη περί «υπερτιμημένης Στριπ» αλλά στην ουσία την πάτησαν αφού έπαιξαν το δικό του παιχνίδι.

Δεν πιστεύουμε ότι η Μέριλ Στριπ με την 20η υποψηφιότητα της (ρεκόρ) θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των 4 νικών της Κάθριν Χέπμπορν αλλά η αλήθεια είναι ότι η ερμηνεία της στο «Florence- Φάλτσο Σοπράνο» δεν είναι κάτι σπουδαίο.

Η Έμα Στόουν έχει τη δυναμική του φιλμ να τη σπρώχνει μέχρι το βάθρο αλλά αν γίνει του… πορφυρού χρώματος που είπαμε στην αρχή, τότε η Νάταλι Πόρτμαν θα πάρει το 2 οσκαρ της για τη «Τζάκι» μετά από τον «Μαύρο κύκνο» ή ακόμη καλύτερα και δικαιότερα, ίσως να δούμε την Ιζαμπέλ Ιπέρ («Εκείνη») να ανεβαίνει στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο με την πρώτη της υποψηφιότητα.

jackie

Στη β γυναικεία ερμηνεία η Βαϊόλα Ντέιβις («Fences») παίζει χωρίς αντίπαλο, ενώ ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης του φιλμ, Ντένζελ Ουάσιγκτον είναι ο μόνος που μπορεί να στερήσει από τον Κέισι Άφλεκ το βραβείο στον πρώτο αντρικό ρόλο, αφού η υποψηφιότητα του Γκόσλινγκ ξεφουσκώνει όσο περνάει ο καιρός.

moonlight

Πιο αμφίρροπη είναι η κατάσταση στο β αντρικό ρόλο όπου ο Μαερσάλα Αλί («Moonlight») είναι φαβορί αλλά το πράγμα μπερδεύεται ως προς τα αουτσάιντερ, όπου ο Ντεβ Πάτελ του «Lion» έχει αποκτήσει δυναμική έναντι των αντιπάλων του και κυρίως του Τζεφ Μπρίτζες που από εκεί όπου βρισκόταν σε θέση ισχυρού με το «Πάση Θυσία», μάλλον βλέπει πιθανή νίκη του να ξεθωριάζει.

manchester_by_the_sea
Στα πρωτότυπα σενάρια ο ελληνικός «Αστακός» είναι αουτσάιντερ έναντι του «La La Land», το οποίο όμως θα χάσει μάλλον τη νίκη από το σπουδαίο «Μια πόλη στη θάλασσα», ενώ στο διασκευασμένο το «Moonlight» έχει σαφές προβάδισμα έναντι του «Lion» και των «Αφανών ηρωίδων».

Όσον αφορά τα δύο μεγάλα- ταινίας και σκηνοθεσίας- όλα δείχνουν «La La Land», αλλά κανείς δεν βάζει πλέον το χέρι του στη φωτιά. Είναι κι αυτή τελευταία δεκαετία που πάντα τα φαβορί κερδίζουν στο τέλος, αλλά όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός κάποια στιγμή «θα σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του»…

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b