MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

LA PIAZZETTA

Ένα αυθεντικό ιταλικό γευστικό ταξίδι προσφέρει τα τελευταία 5 χρόνια στο Παλαιό Ψυχικό, ο ιδιοκτήτης Γιάννης Κολιούσης από κοινού με τον Σέφ Δημήτρη Ματαράγκα. Και η αναγνώριση έρχεται από το ότι απόκτησε fans σχεδόν από κάθε γωνιά της Αττικής.

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Ο χώρος
Σε ένα cosy χώρο, που τον χειμώνα χωράει δεν χωράει 10 τραπέζια και με λιτή αρχιτεκτονική όπου κυριαρχεί ο μαυροπίνακας, ο οποίος εκθέτει το πλούσιο μενού γραμμένο με την κλασσική κιμωλία των μαθητικών μας χρόνων.

Η κουζίνα
Και αυτή αποπνέει ιταλικό άρωμα με τον κλασσικό θολωτό ξυλόφουρνο για τις πίτσες, να δεσπόζει.

Το μενού
Μια πλήρης γκάμα ιταλικών γεύσεων και με μεγάλη γαστρονομική παράδοση από διάφορες περιοχές της Ιταλίας, σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε.

Ορεκτικά και Σαλάτες
Zoppetta με φρέσκα μύδια και καυτερό peperoncino σβησμένο με λευκό κρασί
Προσούτο S.Daniele, Μπρεζάολα με baby πράσινη σαλάτα και ρόκα
Baby πράσινες σαλάτες αναμειγμένες με φιλετάκια μοσχαρίσια ή βουβαλίσια μοτσαρέλλα και ψητά λαχανικά

Ζυμαρικά και Ριζότο
Φετουτσίνι με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, έως ριζότο με σαφράν σερβιρισμένο σε καλαθάκι παρμεζάνας

Πίτσες
Tirolese με κρέμα γάλακτος και γκορκοντζόλα
Magniafuoco με μοτσαρέλα, πικάντικο σαλάμι, πράσινη πιπεριά και καυτερό peperoncino

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε
Σαλάτα La Ciliegine
Ζοppeto με φρέσκα μύδια, σκόρδο, μαιντανό και καυτερό pepetocino σβησμένα με λευκό κρασί
Λιγκουίνι με τόνο, σπανάκι, ντοματίνια βελανίδια και άνιθο
Από τα σπιτικά γλυκά το Τιραμισού και την Panacota σερβιρισμένη με σπιτική σάλτσα

Τα Συν (+)

  • Άριστη ποιότητα πρώτων υλών
  • Ατόφιο Ιταλικό μενού
  • Ζεστή εξυπηρέτηση

Τα Πλην (-)

  • Δυσκολία να βρείς τραπέζι λόγω του περιορισμένου χώρου. Ιδιαίτερα για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, πρέπει να κλείσεις από τις προηγούμενες ημέρες

Η Επίγευση
Φεύγοντας από το “La Piazzetta” σου μένουν τα πιο αυθεντικά αρώματα γεύσεων ιταλικής κουζίνας. Οι τιμές αντιστοιχούν σε 30 ευρώ με κρασί, τιμή υψηλή ίσως για τους περισσότερους, όχι όμως αδικαιολόγητη για την υψηλή του ποιότητα.

Τάσος Τσομπανίδης

Περισσότερα από Γεύση
Σχετικά Θέματα
Γεύση
Το Benedict Berlin έφτασε στην Αθήνα – Το all day concept που αλλάζει την εμπειρία του πρωινού
Γεύση
Στην Κοκέτα στο Ψυχικό, τα βράδια έχουν νοστιμιά και κέφι
Αγορές
Χριστουγεννιάτικη γλυκιά “επιδρομή” σε ζαχαροπλαστεία της πόλης
Γεύση
Η ελληνική κουζίνα στη 2η θέση παγκοσμίως για το 2025-26
Βγαίνουμε έξω
Εκεί θα φας όσο θες: 5 all you can eat ασιάτικα στέκια στην Αθήνα
Γεύση
Παγκόσμια Ημέρα Τούρκικου Καφέ – Κάθε γουλιά διηγείται μια ιστορία
Γεύση
Νέα εποχή με το γαστρονομικό take over της Αίγλης Ζαππείου
Βγαίνουμε έξω
Πάμε Κυψέλη: Τα νέα στέκια που πρέπει να ανακαλύψεις
Βγαίνουμε έξω
Fiesta στη γεύση με 5 must try μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα
Βγαίνουμε έξω
Φρέσκα, αφράτα και πεντανόστιμα: 5 μαγαζιά για cookies που πρέπει να δοκιμάσεις
Βγαίνουμε έξω
Φθινοπωρινό brunch σε 5 cozy μαγαζιά της Αθήνας
Βγαίνουμε έξω
5 διευθύνσεις στα δυτικά της Αθήνας για το τέλειο dinner date