MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στην πόλη: Η ατζέντα των εκδηλώσεων για το βιβλίο την εβδομάδα 16-24 Φεβρουαρίου

Οι δικαιολογίες «κάνει κρύο», «βρέχει», «χιονίζει» αρχίζουν να είναι αδόκιμες και εντελώς ψέυτικες. Ο καιρός φαίνεται να συνέρχεται, η μέρα μεγαλώνει, ό,τι πρέπει για να προγραμματίζουμε απογευματινές εξόδους στην πόλη. Κι αν αυτές συνδυάζονται με τη συζήτηση για ένα βιβλίο που μας ενδιαφέρει, ε τότε η βόλτα στην πόλη μπορεί να γίνει πολλαπλώς ενδιαφέρουσα. Κρατήστε σημειώσεις, λοιπόν.Όλγα Σελλά

author-image Όλγα Σελλά
Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

  • Το βιβλίο του Γιώργου Στασινάκη, προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων «Νίκου Καζαντζάκη» με τίτλο «Καζαντζάκης-Ζορμπάς, Μια αληθινή φιλία» (εκδ. Καστανιώτης) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24) στις 8.30 το βράδυ. Θα μιλήσουν ο Θάνασης Αγάθος (επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών), η Νίκη Σταύρου, διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη και ο συγγραφέας.
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

  • Το βιβλίο του Νικήτα Σινιόσογλου «Αλλόκοτος Ελληνισμός» (εκδ. Κίχλη) φιλοξενείται στο βιβλιοπωλείο «Μωβ Σκίουρος» (Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 4, Αθήνα) στις 7.30 το βράδυ. Για το βιβλίο θα συζητήσουν ο συγγραφέας Χαράλαμπος Μαγουλάς, ο επίκουρος καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής, Ηλίας Παπαγιαννόπουλος και ο Νικήτας Σινιόσογλου.
  • Είναι η 19η συζήτηση που ακολουθεί μια παράσταση, εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Αρη Αλεξάνδρου «Το κιβώτιο», ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά μυθιστορήματα. Η παράσταση φιλοξενείται κάθε Παρασκευή στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια), με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο και σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου. Αμέσως μετά την παράσταση, που ξεκινά στις 9 και διαρκεί 75 λεπτά υπάρχει μια συζήτηση για το βιβλίο. Αυτή την Παρασκευή καλεσμένος είναι ο κριτικός λογοτεχνίας και γραμματολόγος Αλέξης Ζήρας.
biblia stin poli 16 24 feb 2017 2
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

  • Στον πολυχώρο «Αίτιον» (Τζιραίων 8-10, Μακρυγιάννη, Μετρό Ακρόπολη) παρουσιάζεται το βιβλιο της Μαρίας Βαχλιώτη «Εσπεράντο» (εκδ. Μελάνι). Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Θάλεια Ιερωνυμάκη, ενώ ποιήματα θα διαβάσει ο συγγραφέας και μεταφραστής, Αχιλλέας Κυριακίδης. Θα συντονίσει ο φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαΐνης.
Δευτέρα, 20 Φεβρουαριου 2017

  • Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου θα υποδεχτεί στο καφέ του βιβλιοπωλείου «Ιανός» (Σταδίου 24), στις 8.30 το βράδυ την ακαδημαϊκό και ποιήτρια Κική Δημουλά, για μια συζήτηση σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή. Η τελευταία ποιητική συλλογή της Κικής Δημουλά, με τίτλο «Ανω τελεία», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ικαρος».
  • Το βιβλίο του Κώστα Βρεττάκου «Ασκήσεις Περιέργειας» (εκδ. Ποταμός) παρουσιάζεται στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς), στις 6.30 το απόγευμα. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Μάνος Ελευθερίου και η Λίζυ Τσιριμώκου. Θα χαιρετήσει, λίγο πριν ανέβει στην εκδήλωση του «Ιανού» στην Αθήνα, η Κική Δημουλά. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Μάνος Καρατζογιάννης.
  • Το εξαιρετικό λεύκωμα του Αλέξανδρου Μωυσή «Το πανόραμα του Νισήμ Λεβή 1898-1944» (εκδ. Καπόν) παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου), στις 7 το απόγευμα. Θα μιλήσουν ο ακαδημαϊκός Αγγελος Δεληβορριάς, ο καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας, Κώστας Κωστής, η δημοσιογράφος Μαρία Καραβία, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης και ο συγγραφέας του βιβλίου.
  • Με αφορμή τη συμπλήρωση 182 χρόνων από την ανακήρυξη της Αθήνας σε πρωτεύουσα, το Καλλιτεχνόραμα Γλυφάδας, οι εκδόσεις «Πατάκης» και η συγγραφέας Αρτεμις Σκουμπουρδή παρουσιάζουν το βιβλίο «Μοναστηράκι-Πλάκα, Οι γειτονιές των θεών». Η παρουσίαση θα γίνει στο ξενοδοχείο «Οασις« (Λεωφ. Ποσειδώνος 27, Γλυφάδα) στις 7.30 το βράδυ. Θα προλογίσει κα θα συντονίσει η φιλόλογος Εύη Ντούσια ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου και η συγγραφέας.
biblia stin poli 16 24 feb 2017 3
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

  • Στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων «Επιμαχες συζητήσεις, επίκαιρες συναντήσεις, ο ποιητής, μεταφραστής και διευθυντής του περιοδικού «Ποιητική» Χάρης Βλαβιανός συναντά στο Public του Συντάγματος τον ακαδημαϊκό και συγγραφέα Θανάση Βαλτινό σε μια συζήτηση για τη σχέση της πεζογραφίας με την ιστορία και την πολιτική, για τις νέες τάσεις στην ελληνική λογοτεχνία και το ρόλο της Ακαδημίας Αθηνών στις πνευματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

  • Η συγγραφεάς Ούρσουλα Φώσκολου παρουσιάζει το βιβλίο της «Το κήτος» (εκδ. Κίχλη) στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Books Plus/Art & Coffee (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα). Θα μιλήσουν η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Ελενα Μαρούτσου και ο συγγραφέας και διευθυντής του περιοδικού «Φρέαρ», Δημήτρης Αγγελής. Στις 7 το απόγευμα.
  • Στο βιβλιοπωλείο Booktalks (Αρτέμιδος 47 και Αγ. Αλεξάνδρου 58, Παλ. Φάληρο) η Χίλντα Παπαδημητρίου παρουσιάζει το τελευταίο της αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Η συχνότητα του θανάτου» (εκδ. Μεταίχμιο). Με αφορμή το βιβλίο, η συγγραφέας συνομιλεί με τον ραδιοφωνικό παραγωγό-μουσικοκριτικό Νίκο Πετρουλάκη.
biblia stin poli 16 24 feb 2017 4
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

  • Στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 7 το απόγευμα, η Σεβαστή Χρηστίδου παρουσιάζει το βιβλίο της «Εγκλήματα στην Πόλη» (εκδ. Ποταμός). Θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής, ο πολιτικός επιστήμονας Ηρακλής Μήλλας και ο ιστορικός Γιώργος Τσακνιάς.
  • Στους Αγίους Αναργύρους, στο βιβλιοπωλείο «Επίκεντρον» (Αγ. Αναργύρων 5) παρουσιάζει, στις 8 το βράδυ, το βιβλίο της «Μόνο ο αέρας ακουγόταν» (εκδ. Μεταίχμιο) η Ευγενία Μπογιάνου. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος και θα συντονίσει ο φιλόλογος και κριτικός βιβλίου Αριστοτέλης Σαΐνης.
  • Με τον συγγραφέα Αλέξη Πανσέληνο θα συνομιλήσει η Μαριαλένα Σπυροπούλου για το βιβλίο της «Ρου» (εκδ. Μεταίχμιο) στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» (Ανδ. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι) στις 7 το απόγευμα.
  • Με τους μαθητές του από τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής Ελίνα Βαρβαρήγου, Κατερίνα Μιχαλιτσιάνου και Αντώνη Τζήμα θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Πανόρμου 59, 3ος όροφος), στις 7 το απόγευμα και με αφορμή το βιβλίο του «Ο έβδομος ελέφαντας» (εκδ. Καστανιώτης).
biblia stin poli 16 24 feb 2017 5
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

  • Στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, εκεί που παρουσιάζεται και η έκθεση με τα έργα του, παρουσιάζονται και τα βιβλία του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου με τίτλο «Οψεις Αδήλων» και «eμερολόγιο» (εκδ. Αγρα). Θα προλογίσει ο ακαδημαϊκός και μέλος της Δ.Ε. Του Μουσείου Μπενάκη, Αγγελος Δεληβορριάς. Θα μιλήσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παντελής Μπουκάλας, ο τεχνοκριτικός και βουλευτής Νίκος Ξυδάκης και ο συγγραφέας Κώστας Κουτσουρέλης. Στις 7 το απόγευμα.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b