MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι “Φάροι” φωτίζουν επιχειρηματικά success stories

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 23.00, έρχεται στο COSMOTE HISTORY, το δεύτερο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ “Φάροι”, σε παραγωγή της COSMOTE TV.

Monopoli Team

Στο δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής “Φάροι“, παρουσιάζονται δύο ακόμα πρόσωπα – πρωταγωνιστές, η Ευαγγελία Κουτσοβούλου και ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, όπου αφηγούνται την ιστορία τους.

Η Ευαγγελία Κουτσοβούλου είναι ιδιοκτήτρια της εταιρίας εξαγωγής ελληνικών βοτάνων “Daphnis and Chloe”. Η ιδέα γι’ αυτήν την εταιρεία ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια περίπου όταν η Ευαγγελία Κουτσοβούλου ανακάλυψε ότι πολλά αρωματικά φυτά της Ελλάδας έχουν ένα ποιοτικό προβάδισμα συγκριτικά με τα αντίστοιχα τις Μεσογείου. Μέχρι πρόσφατα ζούσε στο Μιλάνο και επιστρέφοντας στην Ιταλία έφερε ρίγανη και θυμάρι για τους φίλους της. Η εξαιρετική ποιότητα εντυπωσίασε ακόμα και τους πιο “δύσκολους” Ιταλούς και έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το “Daphnis and Chloe”, ενώ ταυτόχρονα διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν εταιρείες που να παίρνουν στα σοβαρά τις πιο ιδιαίτερες ποικιλίες που συναντάμε στη χώρα μας.

Είναι μόλις 30 ετών κι ήδη, έτσι, έχει “κατακτήσει” την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξάγοντας, δηλαδή, βότανα από την ελληνική γη. Κόντρα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η Ευαγγελία τόλμησε να κάνει πράξη, την ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό της πριν από δύο χρόνια. Σήμερα μετά από ατελείωτες ώρες δουλειάς και παρά τα εμπόδια που συνάντησε, έχει καταφέρει να συνεργάζεται με τα πιο γνωστά καταστήματα του πλανήτη σε διάφορες γωνιές του κόσμου.

konstantinos lazarakis 1

Το δεύτερο πρόσωπο του επεισοδίου είναι ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, γνωστός και ως Master of wine. Αρκετά χρόνια πριν, αλλά με το ίδιο μεράκι και πείσμα, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, ξεκινούσε απόφοιτος τότε Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου, να βρει το δρόμο του σε κάτι εντελώς διαφορετικό: Στα μονοπάτια του κρασιού, και όχι μόνο τον βρήκε αλλά κατάφερε να γίνει ένας από τους 300 Masters of Wine, και μάλιστα ο πρώτος Έλληνας και ο πρώτος Master of Wine στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αγάπησε το κρασί στην ηλικία των 22 ετών, βλέποντας κάποιες εκπομπές στην τηλεόραση και δημοσιεύματα στα περιοδικά. Επόμενο ήταν λοιπόν, να γοητευτεί απ’ τον χώρο του κρασιού και να κυνηγήσει το όνειρό του, σε επαγγελματικό επίπεδο. Σαγηνεύτηκε από το γεγονός ότι κάτι τόσο καθημερινό και συνηθισμένο, μπορεί να είναι ταυτόχρονα και τόσο εκλεπτυσμένο.

Πρόκειται για δύο ανθρώπους με διαφορετικό επάγγελμα, αλλά με ένα δυνατό κοινό στοιχείο. Και οι δύο μιλούν με απίστευτη αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και μεταδίδουν το πάθος τους, αλλά και την πεποίθησή ότι κανένας στόχος δεν είναι άπιαστος εφόσον επιμένεις και δεν τα παρατάς.

Κάθε επεισόδιο της εκπομπής “Φάροι” διαρκεί 50 λεπτά και προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στις 23.00, ενώ κάθε Τετάρτη στις 17.00 πραγματοποιείται η δεύτερη προβολή.

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της COSMOTE TV.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b