MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
sumfoniki orxistra mouseio benaki dorean sk

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα των C. W. Gluck, Φ. Τσαλαχούρη και L. van Beethoven, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα. Σολίστ της συναυλίας είναι οι Χρυσάνθη Σπιτάδη (μέτζο σοπράνο) και η Μελίνα Μακρή (φλάουτο). 

Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τον μουσικό παραγωγό & DJ Mala
dj mala kpisn dorean sk 2017

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Black Athena και μέσα από τον ανανεωμένο μουσικό θεσμό Culture Jam, υποδέχεται τον Mala, έναν από τους πιο γνωστούς DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας dubstep μουσικής σκηνής, και σας προσκαλεί να τον γνωρίσετε από κοντά και να χορέψετε στη μουσική του. Ο Mala θα βρίσκεται το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 19.30, στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ να μοιραστεί τις απόψεις του περί μουσικής και τις πολυπολιτισμικές εμπειρίες του*. Στη συνέχεια, θα ξεσηκώσει το κοινό με τους ήχους του, μπλέκοντας παραδοσιακές Κουβανέζικες και Περουβιανές μελωδίες με dubstep ρυθμούς, σε ένα μοναδικό πάρτυ στον Φάρο, το οποίο θα ξεκινήσει η DJ Anna Mystic.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – PERFORMANCE

Το «Τραπέζι των αφηγήσεων» της Κατερίνας Ζαχαροπούλου στη Στέγη
to trapezi ton afigiseon stegi egkatastasi weekend

H Στέγη υποδέχεται την Κατερίνα Ζαχαροπούλου, σε ρόλο οικοδέσποινας στο «Τραπέζι των Αφηγήσεων». Ένα ανοιχτό «κουκλόσπιτο», γεμάτο μινιατούρες επίπλων και οικιακών αντικειμένων, καλεί το κοινό να δει ή να ανακατασκευάσει ένα προσωπικό περιβάλλον οικιακής ζωής , αναμνήσεων και επιθυμιών. Το σπίτι που χάνουμε, το σπίτι που επιθυμούμε, σε μια εγκατάσταση, μια περφόρμανς και μια συζήτηση. Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00-20.00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη περφόρμανς, στο φουαγιέ του 4ου ορόφου της Στέγης. Για τη συμμετοχή σε αυτήν είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο [email protected].

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Ο Αλέκος Αλαβάνος στο Studio Μαυρομιχάλη
alekos alabanos suzitiseis dorean sk

Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό συνεχίζεται, με καλεσμένο, τον Πρόεδρο του κόμματος Σχέδιο Β, Αλέκο Αλαβάνο την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 21.00. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ανδρέας Γιολάσης, συνεργάτης του Studio Μαυρομιχάλη και μέλος του Δ.Σ. του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Η συμμετοχή στις συζητήσεις είναι δωρεάν.

ΣΙΝΕΜΑ

Η φωνή της καρδιάς
i foni tis kardias tainia kpisn

Τον Φεβρουάριο, η ενότητα κινηματογραφικών προβολών Park Your Cinema στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) προσκαλεί το κοινό κάθε Κυριακή να ανακαλύψει αγαπημένες ελληνικές και ξένες ταινίες. Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 20.00 θα προβληθεί η ελληνική δραματική ταινία του 1943, “Η φωνή της καρδιάς”, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ιωαννόπουλου. Έχοντας εκτίσει την ποινή του για τη δολοφονία του εραστή της γυναίκας του, ο Σπύρος προσπαθεί να επιβιώσει πιάνοντας δουλειά σε ένα ταβερνάκι. Μια στοργική σχέση φιλίας γεννιέται με μια νεαρή κοπέλα, που τυγχάνει να είναι η χαμένη του κόρη, την οποία προσπαθεί να βοηθήσει για να παντρευτεί τον αγαπημένο της. Η πρώτη παραγωγή της Finos Film γυρίστηκε μέσα στην Κατοχή, το 1942. Το φιλμ εμψυχώνει τους Αθηναίους που είχαν κουραστεί να βλέπουν προπαγανδιστικές ταινίες του κατακτητή, προκαλώντας τον εκνευρισμό της Γκεστάπο, η οποία παρομοίασε την αθρόα προσέλευση στις αίθουσες με… εθνικό συλλαλητήριο (ο κόσμος έβγαινε στους δρόμους με λαμπάδες μετά τις προβολές, όχι μονάχα λόγω της συσκότισης).

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Δωρεάν ξεναγήσεις στα μνημεία της Αθήνας
mouseio benaki dorean sk feb

Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, επιστρέφει για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2017. Οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι μία περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω, τους χώρους στους οποίους γίνονται ξεναγήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00
Μουσείο Μπενάκη (αρχαιολογική συλλογή)
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη (έως 35 άτομα)

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 10.30
Αθηναϊκή Τριλογία (Ακαδημία -Πανεπιστήμιο- Εθνική Βιβλιοθήκη)
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος κτιρίου Πανεπιστημίου Αθηνών
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 50 άτομα)

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10.30
Βόρεια Κλίτυς Ακροπόλεως
Σημείο συνάντησης: εκδοτήρια εισιτήριων Θεάτρου Διονύσου
Ξεναγός: Άννα Μπενάκη (έως 50 άτομα)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11.00
Ιερός Βράχος Ακρόπολης
Σημείο συγκέντρωσης: εκδοτήρια εισιτηρίων Ακρόπολη
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 50 άτομα)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b