MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

1st Gender Fest
gender fest 2017
Από τις 27 έως τις 29 Ιανουαρίου, τo Outview Film Festival παρουσιάζει στο Booze Cooperativa ένα τριήμερο γεμάτο ομιλίες, προβολές ταινιών, συζητήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, πάρτι και drag shows, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας. Το Gender Fest θα παρουσιάσει η Drag Queen Μελίτα Σκαμπώ, μέσα από stand up comedy, ζωντανό τραγούδι αλλά και αυτοσχεδιασμούς. Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μπορείτε να ανατρέξετε στο site του Gender Fest.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
andreas poluzogopoulos kpisn 2017

Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και το συγκρότημά του για μια συναυλία την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η πρώτη επαφή του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου με τη μουσική ήταν σε πολύ μικρή ηλικία όταν ξεκίνησε και να παίζει κιθάρα. Ενώ αρχικά ασχολήθηκε με τη ροκ και μπλουζ μουσική, στη συνέχεια τον συνεπήρε η τζαζ, στην οποία και αφοσιώθηκε με τις σπουδές του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2014 δημιούργησε το νέο του σχήμα με το οποίο, έναν χρόνο μετά, κυκλοφόρησε το Anicca, ένα άλμπουμ που αποτελείται από δικές του συνθέσεις.

ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ

21ο Παζάρι Βιβλίου: χιλιάδες τίτλοι βιβλίων από μόλις 1 ευρώ
pazari bibliou 2017 plateia kotzia

Από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και για είκοσι τέσσερις ημέρες, έως και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιείται, στην Πλατεία Κοτζιά, το μεγαλύτερο Παζάρι Βιβλίου στην πρωτεύουσα, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου». Στο 21ο Παζάρι Βιβλίου 2017, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν εκδότες από όλη την Ελλάδα (μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων), προσφέροντας πάνω από 8.000 τίτλους βιβλίων, σε τιμές, που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους λιανικής τιμής. Σε μία υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση, το αναγνωστικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί βιβλία από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων, όλων των κατηγοριών, για όλες τις ηλικίες.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Δωρεάν εργαστήρια για ενήλικες στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
ergastiria gia enilikes mouseio paidikis texnis dorean weekend

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης πραγματοποιεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου τα εγκαίνια της Έκθεσης “Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς” και τα δωρεάν εικαστικά εργαστήρια που σχεδίασε το Μουσείο για τους ενήλικες! Στην Έκθεση παρουσιάζονται 122 ζωγραφικά και τρισδιάστατα έργα παιδιών, με την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης και Αντιπροέδρου του Μουσείου Ίριδας Κρητικού. Μεταβαίνοντας από το ατομικό στο συλλογικό, η έκθεση εστιάζει στη φροντίδα του εαυτού μας, της οικογένειάς μας, του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Χάρτινα πυροτεχνήματα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
xartina purotexnimata kpisn dorean weekend

Με αφορμή την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου από τις 17.00 έως τις 19.00, θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε ένα εργαστήριο κατασκευής χάρτινων φαναριών και θα δημιουργήσετε ένα φαναράκι με ξυλαράκια και χρωματιστά χαρτιά με την τεχνική του παπιέ μασέ (συμπιεσμένο χαρτί). Τα φωτισμένα φαναράκια θα μαγέψουν τη νύχτα. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μαριέττα Καλλονά & Μύρνα Εσκαλάντε.

ΣΙΝΕΜΑ
the grandmaster movie pkisn dorean weekend

The Grandmaster (2013)
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών, παρουσιάζει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στις 19.30 την κινέζικη ταινία “Grandmaster”, σε σκηνοθεσία Kar-Wai Wong. Η ιστορία του Ip Man στην Κίνα της δεκαετίας του ’30, οι διχαστικές διαμάχες ανάμεσα στις αντίπαλες “σχολές” πολεμικών τεχνών της πατρίδας του και η γέννηση ενός θρύλου του kung fu, πριν καν γίνει ο δάσκαλος του Bruce Lee. Το εντυπωσιακό βιογραφικό δράμα του εστέτ σκηνοθέτη Kar-Wai Wong, που προτάθηκε για Όσκαρ φωτογραφίας και κοστουμιών, είναι μια ταινία για την τιμή. Τον άνθρωπο που τιμά τις παραδόσεις του, τιμά τον εαυτό του, την υπερηφάνειά του, τα πιστεύω του, την αγάπη για εκείνους με τους οποίους μοιράζεται τη ζωή του. Η σκηνή της μονομαχίας με τα “64 χέρια”… δεν ξανάγινε!

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Rooms 2017: Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο Ξενοδοχείο St George Lycabettus
rooms 2017 ekthesi sugxronis texnis

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος του ξενοδοχείου “St George Lycabettus” , παρουσιάζει από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου μέχρι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, για δέκατη έβδομη φορά, την ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “ROOMS2017”. 20 Επιμελητές Εκθέσεων, Ιστορικοί & Θεωρητικοί της Τέχνης, επιλέγουν από έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών και τους παρουσιάζουν στα δωμάτια ενός ορόφου του Ξενοδοχείου. Συμμετέχουν 21 καλλιτέχνες με εικαστικές, ηχητικές, φωτογραφικές εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, γλυπτά, projects, performances, ταινίες.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Δωρεάν ξεναγήσεις στα μνημεία της Αθήνας
ethniko arxaiologiko mouseio dorean ksenagiseis weekend

Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, επιστρέφει για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2017. Οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι μία περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω, τους χώρους στους οποίους γίνονται ξεναγήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ώρα 17.00
Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου, Λεωφ. Αμαλίας 4 , Σύνταγμα
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 25 άτομα)

Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ώρα 12.00
Μνημεία Πλάκας
Σημείο Συγκέντρωσης: Eκκλησάκι Αγ. Δύναμης, επί της οδού Μητροπόλεως
Ξεναγός Κασσάνδρα Ποριώτη (έως 50 άτομα )

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώρα 11.00
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Αίθουσες Γλυπτικής)
Σημείο συγκέντρωσης: Εντός του μουσείου (εκδοτήρια εισιτηρίων), Πατησίων 44
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 35 άτομα)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b