MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ

21ο Παζάρι Βιβλίου: χιλιάδες τίτλοι βιβλίων από μόλις 1 ευρώ
pazari bibliou 2017 plateia kotzia

Από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και για είκοσι τέσσερις ημέρες, έως και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιείται, στην Πλατεία Κοτζιά, το μεγαλύτερο Παζάρι Βιβλίου στην πρωτεύουσα, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου». Στο 21ο Παζάρι Βιβλίου 2017, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν εκδότες από όλη την Ελλάδα (μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων), προσφέροντας πάνω από 8.000 τίτλους βιβλίων, σε τιμές, που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους λιανικής τιμής. Σε μία υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση, το αναγνωστικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί βιβλία από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων, όλων των κατηγοριών, για όλες τις ηλικίες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το περιοδικό τέχνης Starship στο Radio Athènes
starship weekend

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος “apropos documenta”, οι εκδότες του περιοδικού τέχνης Starship μιλούν για καλλιτέχνες-εκδότες και παρουσιάζουν θέματα, καλλιτέχνες, και κείμενα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό τους τα δύο τελευταία χρόνια, στο Radio Athènes. Ένα μεσημέρι με μουσική, την Ariane Müller, τον Martin Ebner και τα τελευταία τεύχη του Starship. Το Starship είναι ένα περιοδικό με βάση το Βερολίνο, που εκδίδουν οι Gerry Bibby, Nikola Dietrich, Martin Ebner, Ariane Müller και Henrik Olesen.

ΜΟΥΣΙΚΗ

The Noise Figures στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
noise figures kpisn 2017 2

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, το δίδυμο “The Noise Figures” που έχει έδρα την Αθήνα, θα συστήσει στο κοινό του ΚΠΙΣΝ τους psych rock ήχους τους. Τα δύο άλμπουμ τους, The Noise Figures (2013) και Aphelion (2015), κυκλοφόρησαν από την Inner Ear Records, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από τον ελληνικό και ξένο Τύπο. Οι Γιώργος Νίκας και Στάμος Μπάμπαρης έχουν ήδη περιοδεύσει αρκετές φορές στην Ευρώπη (με τελευταία περιοδεία τον Απρίλιο του 2016, δέκα χώρες-είκοσι συναυλίες) όπως και στην Ελλάδα, έχοντας μοιραστεί τη σκηνή μαζί με μερικά από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες της σύγχρονης rock μουσικής (PJ Harvey, Black Rebel Motorcycle Club, Growlers, Brian Jonestown Massacre, Wooden Shjips, Slowdive, κ.ά.), με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους, τον Δεκέμβριο του 2016, στην ελληνική έκδοση του ευρωπαϊκού φεστιβάλ Europavox ως εκπρόσωποι της ελληνικής rock σκηνής.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη
sumfoniki orxistra dimou athinaion texnopoli 2017

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στις 20.30 στην Τεχνόπολη, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα Johann Sebastian Bach, Domenico Cimarosa, Antonín Dvořák και Carl Stamitz, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη. Σολίστ της συναυλίας είναι οι Στάθης Καραπάνος και Κωνσταντίνος Μάργαρης, νικητές του 2ου διαγωνισμού φλάουτου «Urs Ruttimann», ο εξέχων βιολίστας Ηλίας Σδούκος και οι διακεκριμένες βιολoνίστες της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων Στέλλα Τσάνη και Μπρουνίλντα-Ευγενία Μάλο.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Rooms 2017: Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο Ξενοδοχείο St George Lycabettus
rooms 2017 ekthesi sugxronis texnis

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος του ξενοδοχείου “St George Lycabettus” , παρουσιάζει από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου μέχρι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, για δέκατη έβδομη φορά, την ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “ROOMS2017”. 20 Επιμελητές Εκθέσεων, Ιστορικοί & Θεωρητικοί της Τέχνης, επιλέγουν από έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών και τους παρουσιάζουν στα δωμάτια ενός ορόφου του Ξενοδοχείου. Συμμετέχουν 21 καλλιτέχνες με εικαστικές, ηχητικές, φωτογραφικές εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, γλυπτά, projects, performances, ταινίες.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Δωρεάν ξεναγήσεις στα μνημεία της Αθήνας
ethniko arxaiologiko mouseio dorean ksenagiseis weekend

Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, επιστρέφει για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2017. Οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι μία περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω, τους χώρους στους οποίους γίνονται ξεναγήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017,ώρα 10.30
Κεραμεικός
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του αρχαιολογικού χώρου, Ερμού 144
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 50 άτομα)

Σάββατο 21 Ιανουαρίου, ώρα 11.00
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Προϊστορική συλλογή)
Σημείο συγκέντρωσης: Εντός του μουσείου (εκδοτήρια εισιτηρίων), Πατησίων 44
Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη (έως 35 άτομα)

Σάββατο 21 Ιανουαρίου, ώρα 10.00
Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου Γκίκα-Μπενάκη
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος της Πινακοθήκης, Κρυεζώτου 3,Σύνταγμα
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 30 άτομα)

Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ώρα 11.00
Μουσείο Ισλαμικής Τέχνες – Μπενάκη
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Αγίων Ασωμάτων 22 & Διπύλου, Θησείο
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 40 άτομα)

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, ώρα 11.00
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Αίθουσες Γλυπτικής)
Σημείο συγκέντρωσης: Εντός του μουσείου (εκδοτήρια εισιτηρίων), Πατησίων 44
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 35 άτομα)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b