MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΧΟΡΟΣ

Social Ballroom: Swing στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
kpisn social ballroom 2017

Η σειρά εκδηλώσεων Social Ballroom μας καλεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου να γνωρίσουμε το Swing μέσα από ένα εναλλακτικό μάθημα και ένα υπερδραστήριο πάρτυ με τους Athens Lindy Hop. Οι Athens Lindy Hop έχουν ως αποστολή τους να διαδώσουν τη γοητεία, την ευφορία και το απαράμιλλο στυλ του lindy hop, του charleston, του traditional jazz dance και άλλων swing χορών, όπως shag, balboa, rock ’n’ roll και blues dance. Οι συμμετέχοντες θα μυηθούν σε μια εναλλακτική μορφή διασκέδασης, καθώς οι Athens Lindy Hop θα διδάξουν πώς να χορεύουν τον πιο διάσημο χορό της δεκαετίας του ’20, το charleston. Ακολουθεί ένα τρίωρο πάρτι με τους Dontknowhatproject.


ΣΙΝΕΜΑ

Κινηματογραφικές προβολές στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
aoratos suggrafeas tainia kpisn 2017

Στο πλαίσιο των κινηματογραφιών προβολών του ΚΠΙΣΝ, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πολιτικό θρίλερ μυστηρίου “Ανώνυμος συγγραφέας” του Ρομάν Πολάνσκι. Ένας “ανώνυμος” συγγραφέας αναλαμβάνει χρέη βοηθού για έναν πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, ο οποίος περνά τον χειμώνα του σε ένα απομονωμένο νησί στα ανατολικά παράλια των ΗΠΑ, με σκοπό να ολοκληρώσει την αυτοβιογραφία του. Εκτεθειμένος στα μυστικά που αποκαλύπτονται μέσα από τις σελίδες της αυτοβιογραφίας, θα αισθανθεί τον κίνδυνο να πλησιάζει προς το μέρος του. Σπαζοκεφαλιά μυστηρίου και ατμοσφαιρικό θρίλερ, μετά από πολλά χρόνια απουσίας του Polanski από αυτό το είδος, το φιλμ τού χάρισε ένα βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το Πορτραίτο του Αδριανού στο Μουσείο Ακρόπολης
adrianos mouseio akropolis 2017

Το Μουσείο της Ακρόπολης τιμά την επέτειο των 1900 χρόνων από την άνοδο στο θρόνο του φιλαθήναιου αυτοκράτορα Αδριανού με τη μουσειακή παρουσίαση ενός έξοχου πορτραίτου του αυτοκράτορα που είχε βρεθεί στη λεωφόρο Συγγρού και με ένα ενδιαφέρον βίντεο, παραγωγής του Μουσείου, στο οποίο αναδεικνύεται το τεράστιο οικοδομικό πρόγραμμα του αυτοκράτορα για την Αθήνα του 2ου αιώνα μ.Χ. Η λιτή αλλά εντυπωσιακή παρουσίαση θα διαρκέσει από 15 Ιανουαρίου 2017 έως 31 Μαρτίου 2017. Οι επισκέπτες μπορούν να την παρακολουθήσουν στο ισόγειο του Μουσείου, ελεύθερα, καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Έκθεση εικαστικού έργου του Χριστόφορου Κατσαδιώτη και της Τζένης Κωδωνίδου στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
ekthesi eikastikou ergou galerie zouboulaki 2017
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση του εικαστικού έργου του Χριστόφορου Κατσαδιώτη και της Τζένης Κωδωνίδου. Η έκθεση αποτελείται από χαρακτικά και ζωγραφικά έργα και θα διαρκέσει από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2017. Μέσα από τα έργα τους και οι δύο εικαστικοί προκαλούν και προσκαλούν το θεατή να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματά τους και να ανασυνθέσει με τη βοήθειά τους τη δική του εικόνα για τον κόσμο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παρουσίαση του διπλού τόμου 13-14 του περιοδικού “Μουσείο Μπενάκη”
moyseio mpenaki ktirio odoy peiraios

Ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου διπλού τόμου του Περιοδικού “Μουσείο Μπενάκη”, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 19.30, στο Μουσείο Μπενάκη. Ο νέος διπλός τόμος “Μουσείο Μπενάκη” 13-14 (2013-2014) είναι αφιερωμένος στον ζωγράφο Άγγελο, την εποχή του και την κρητική ζωγραφική. Περιλαμβάνει 14 αδημοσίευτες μελέτες Ελλήνων και ξένων ειδικών, που οφείλουν την ύπαρξή τους στην έκθεση Χειρ Αγγέλου. Ένας ζωγράφος στη βενετοκρατούμενη Κρήτη, που οργάνωσε το Μουσείο Μπενάκη το 2010-2011.

ΟΜΙΛΙΕΣ

Ομιλία του Daniel Roy με τίτλο “Δυσφορία στο σχολείο”
diaxeirisi tis dusforias sto sxoelio

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 19.00 και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 9.00, ο ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου (ECF) και Γενικός Γραμματέας του Ψυχαναλυτικού Ινστιτούτου του Παιδιού, Daniel Roy, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Γαλλικό Ινστιτούτο με θέμα “Δυσφορία στο σχολείο”. Πολλές είναι οι δυσκολίες που παρουσιάζουν τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον – από την αναστολή στην διέγερση, από τις μαθησιακές δυσκολίες μέχρι τις μεγάλες γνωστικές ανεπάρκειες. Υπάρχει πάντα κάτι στη συμπεριφορά του παιδιού που θεωρείται “υπερβολικό” ή “ελλειμματικό”: υπερκινητικό, βίαιο, αφηρημένο… Δεν είναι περίεργο που το σχολικό περιβάλλον, προορισμένο για να υποδεχτεί το παιδί, αποτελεί τόπο τόσων προβλημάτων για τόσα παιδιά;


ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Δωρεάν ξεναγήσεις στα μνημεία της Αθήνας
buzantino mouseio ksenagiseis 2017

Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, επιστρέφει για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2017. Οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι μία περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω, τους χώρους στους οποίους γίνονται ξεναγήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, ώρα 11.00
Βυζαντινές Εκκλησίες
Σημείο συγκέντρωσης: Μικρή Μητρόπολη
Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη (έως 50 άτομα)

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, ώρα 13.00

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Έκθεση: “The State Hermitage Museum: Gateway to History”
Σημείο Συγκέντρωσης: Eίσοδος του Μουσείου, Βασ. Σοφίας 22
Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 35 άτομα)

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10.00
Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου Γκίκα-Μπενάκη
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος της Πινακοθήκης, Κρυεζώτου 3, Σύνταγμα
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 30 άτομα)

Σάββατο 14 Ιανουαρίου, ώρα 12.00
Ολυμπιείον και Καλλιμάρμαρο
Σημείο συνάντησης: στην είσοδο του Ολυμπιείου
Ξεναγός: Άννα Μπενάκη (έως 50 άτομα)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b