MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
30
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΟ

Ένας διαφορετικός ορίζοντας στην εστίαση…

author-image Τάσος Τσομπανίδης

O χώρος
Στην κορυφή του Λυκαβητού, δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, σε έναν cosy χώρο βρίσκεται το εστιατόριο «Ορίζοντες» μέλος του Ομίλου Εστίασης «Καστελόριζο».

Η κουζίνα
Μία gourmet μεσογειακή πλευρά της γαστρονομίας που συνδυάζεται με μiα, μοναδική σε βάθος, θέα του αττικού τοπίου. Μια σχετική ισορροπία μεταξύ θαλασσινών και κρέατος με μία κλήση που πάντοτε κλίνει υπέρ των θαλασσινών επιλογών από τον Σεφ.

Το μενού
Από τον κατάλογο ξεχωρίσαμε:

  • Φέτα Ηπείρου σε παραδοσιακό φύλλο με μέλι και μαυροσούσαμο
  • Καραβίδες λεμονάτες με παπαρουνόσπορο, σώς μουστάρδα και κόλιανδρο
  • Ταλιάτα μόσχου με αγριόροκα.

Οι τιμές αυτών των πιάτων κυμαίνονται από 10 ευρώ(starters) έως και 18-25 ευρώ.

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε

  • Πουγκιά γαρίδας αρωματισμένα με μάραθο σε freddo ντομάτας
  • Ταρτάρ από λαυράκι με μαραθόριζα σε ζελέ πορτοκαλιού
  • Αιγαιοπελαγίτικο ψάρι ημέρας. Επιλέξαμε μία ολόφρεσκη σφυρίδα από την οικογένεια Σταύρου
  • Κριθαρότο με απάκι, λιαστή ντομάτα, βασιλομανίταρα και καπνιστό τυρί Μετσόβου.

Γλυκά-Κράσι

  • Σπασμένο μιλφέιγ με κρέμα βανίλιας και παγωτό
  • Ντουέτο σοκολάτας γάλακτος με κράμπλ αμυγδάλου και κουλί φράουλας
  • Η οινική μας προτίμηση σταμάτησε στο μοσχοφίλερο «Καστελόριζο» Οινοποιημένο από την οικογένεια Σταύρου

Τα Συν (+)

  • Μια ιδιαίτερη ποιότητα πιάτων με συνδυασμό κυρίως θαλασσινών γεύσεων αλλά και όχι μόνο.
  • Ίσως το μοναδικό σημείο της Αθήνας όπου μπορείς να απολαύσεις ένα γεύμα η δείπνο με αυτή την θέα.


Τα Πλήν (-)

  • Το service θα μπορούσε να είναι πιο απαιτητικό σε σχέση με το positioning του εστιατορίου.
  • Οι Τιμές: Οπωσδήποτε υψηλές για το μέσο πορτοφόλι. Θα πληρώσετε 40-45 ευρώ το άτομο με κρασί.

Επίγευση
Αφήνοντας τους «Ορίζοντες» σου μένει μία ιδιαίτερη ποιότητα γεύσεων με μια μοναδική θέα.

Τάσος Τσομπανίδης

Περισσότερα από Γεύση
Σχετικά Θέματα
Γεύση
Gourmet γεύσεις με το ηλιοβασίλεμα… στο πιάτο
Αγορές
Αλλατίνη Soft Kings Protein: Nέα απόλαυση με 20% πρωτεΐνη
Γεύση
Aθenian Waves: H Τέχνη συναντά την υψηλή γαστρονομία στο Minos Beach Art Hotel
Γεύση
Spritzeria Trevizo: Η ιταλική συνήθεια που αγαπάμε βρήκε την θέση της στα βόρεια προάστια
Γεύση
Καλοκαίρι ίσον θαλασσινά: 5 διευθύνσεις για να τα απολαύσουμε
Going Out
Bloom Beach Bar & Restaurant: Ο νέος all day προορισμός στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Βγαίνουμε έξω
Πού θα πάμε για παγωτό; 5 στάσεις δροσιάς στην Αθήνα
Βγαίνουμε έξω
Sushi & the City: 5 δροσερά στέκια για νόστιμο sushi στην Αθήνα
Γεύση
Gajah The Secret Island – Επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή με νέο αέρα και ανανεωμένο μενού
Βγαίνουμε έξω
Σε αυτές τις αθηναϊκές αυλές και κήπους θα ξεχάσεις ότι είσαι στην πόλη
Going Out
Anther: Η ελληνική comfort κουζίνα “ανθίζει” στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Γεύση
Τριήμερο στην πόλη; 5 spots δίπλα στο κύμα φέρνουν εδώ το καλοκαίρι