MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΟ

Ένας διαφορετικός ορίζοντας στην εστίαση…

author-image Τάσος Τσομπανίδης

O χώρος
Στην κορυφή του Λυκαβητού, δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, σε έναν cosy χώρο βρίσκεται το εστιατόριο «Ορίζοντες» μέλος του Ομίλου Εστίασης «Καστελόριζο».

Η κουζίνα
Μία gourmet μεσογειακή πλευρά της γαστρονομίας που συνδυάζεται με μiα, μοναδική σε βάθος, θέα του αττικού τοπίου. Μια σχετική ισορροπία μεταξύ θαλασσινών και κρέατος με μία κλήση που πάντοτε κλίνει υπέρ των θαλασσινών επιλογών από τον Σεφ.

Το μενού
Από τον κατάλογο ξεχωρίσαμε:

  • Φέτα Ηπείρου σε παραδοσιακό φύλλο με μέλι και μαυροσούσαμο
  • Καραβίδες λεμονάτες με παπαρουνόσπορο, σώς μουστάρδα και κόλιανδρο
  • Ταλιάτα μόσχου με αγριόροκα.

Οι τιμές αυτών των πιάτων κυμαίνονται από 10 ευρώ(starters) έως και 18-25 ευρώ.

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε

  • Πουγκιά γαρίδας αρωματισμένα με μάραθο σε freddo ντομάτας
  • Ταρτάρ από λαυράκι με μαραθόριζα σε ζελέ πορτοκαλιού
  • Αιγαιοπελαγίτικο ψάρι ημέρας. Επιλέξαμε μία ολόφρεσκη σφυρίδα από την οικογένεια Σταύρου
  • Κριθαρότο με απάκι, λιαστή ντομάτα, βασιλομανίταρα και καπνιστό τυρί Μετσόβου.

Γλυκά-Κράσι

  • Σπασμένο μιλφέιγ με κρέμα βανίλιας και παγωτό
  • Ντουέτο σοκολάτας γάλακτος με κράμπλ αμυγδάλου και κουλί φράουλας
  • Η οινική μας προτίμηση σταμάτησε στο μοσχοφίλερο «Καστελόριζο» Οινοποιημένο από την οικογένεια Σταύρου

Τα Συν (+)

  • Μια ιδιαίτερη ποιότητα πιάτων με συνδυασμό κυρίως θαλασσινών γεύσεων αλλά και όχι μόνο.
  • Ίσως το μοναδικό σημείο της Αθήνας όπου μπορείς να απολαύσεις ένα γεύμα η δείπνο με αυτή την θέα.


Τα Πλήν (-)

  • Το service θα μπορούσε να είναι πιο απαιτητικό σε σχέση με το positioning του εστιατορίου.
  • Οι Τιμές: Οπωσδήποτε υψηλές για το μέσο πορτοφόλι. Θα πληρώσετε 40-45 ευρώ το άτομο με κρασί.

Επίγευση
Αφήνοντας τους «Ορίζοντες» σου μένει μία ιδιαίτερη ποιότητα γεύσεων με μια μοναδική θέα.

Τάσος Τσομπανίδης

Περισσότερα από Γεύση
Σχετικά Θέματα
Γεύση
Το Benedict Berlin έφτασε στην Αθήνα – Το all day concept που αλλάζει την εμπειρία του πρωινού
Γεύση
Στην Κοκέτα στο Ψυχικό, τα βράδια έχουν νοστιμιά και κέφι
Αγορές
Χριστουγεννιάτικη γλυκιά “επιδρομή” σε ζαχαροπλαστεία της πόλης
Γεύση
Η ελληνική κουζίνα στη 2η θέση παγκοσμίως για το 2025-26
Βγαίνουμε έξω
Εκεί θα φας όσο θες: 5 all you can eat ασιάτικα στέκια στην Αθήνα
Γεύση
Παγκόσμια Ημέρα Τούρκικου Καφέ – Κάθε γουλιά διηγείται μια ιστορία
Γεύση
Νέα εποχή με το γαστρονομικό take over της Αίγλης Ζαππείου
Βγαίνουμε έξω
Πάμε Κυψέλη: Τα νέα στέκια που πρέπει να ανακαλύψεις
Βγαίνουμε έξω
Fiesta στη γεύση με 5 must try μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα
Βγαίνουμε έξω
Φρέσκα, αφράτα και πεντανόστιμα: 5 μαγαζιά για cookies που πρέπει να δοκιμάσεις
Βγαίνουμε έξω
Φθινοπωρινό brunch σε 5 cozy μαγαζιά της Αθήνας
Βγαίνουμε έξω
5 διευθύνσεις στα δυτικά της Αθήνας για το τέλειο dinner date