MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Διαλέξεις με ελεύθερη είσοδο για την έκθεση “Πλεύσις” στο Μουσείο Ηρακλειδών
pleusis ekthesi dialekseis 2016

Το Μουσείο Ηρακλειδών, στο πλαίσιο της έκθεσης ΠΛΕΥΣΙΣ -Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους, διοργανώνει διαλέξεις και θεματικές ξεναγήσεις για το κοινό το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Η έκθεση «Πλεύσις» είναι ένα νοητό ταξίδι στην ελληνική ναυπηγική και ναυσιπλοΐα από την προϊστορική αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ού αιώνα, μέσα από χειροποίητα ξύλινα ομοιώματα πλοίων, έργα τέχνης, όργανα ναυσιπλοΐας, εποπτικό υλικό, χάρτες, βιντεοπροβολές, σχεδιαστικές επεξηγηματικές αναπαραστάσεις και ειδικές εκδόσεις.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Σεμινάρια διατροφής στο Nice N Easy
seminaria diatrofis gia to paidi dorean weekend

Τα organic bistro nice n easy διοργανώνουν μια σειρά από δωρεάν σεμινάρια υγιεινής διατροφής στον πολυχώρο Loft nice n easy στην Κηφισιά. Οι γνωστοί και καταξιωμένοι διατροφολόγοι – διαιτολόγοι Χριστίνα Κωστάρα, Δημήτρης Πέτσιος και Βασίλης Μπελέκος και ο executive chef Χρήστος Αθανασιάδης μας περιμένουν να μας δείξουν πώς να βελτιώσουμε τη διατροφή και τη μαγειρική μας! Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, 12.00 με 14.00 το μεσημέρι, προτείνουν έξυπνες λύσεις για γευστικά πρωινά και σνακ υψηλής διατροφικής αξίας για να ενισχύσετε την υγεία και την πνευματική απόδοση του παιδιού σας.

LIVE

Η Πέννυ Μπαλτατζή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
penny mpaltazi kpisn live 2016

Η Πέννυ Μπαλτατζή, η τραγουδοποιός που ηγήθηκε των Penny and the Swingin’ Cats, μας συστήνεται μέσα από καινούργια και παλιότερα τραγούδια που αναδεικνύουν την τζαζ, swinging, πλευρά του ταλέντου της. Για μία μοναδική βραδιά, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 20.30 στο ΚΠΙΣΝ η Πέννυ και η πενταμελής μπάντα της, που μοιάζει να ξεπήδησε από ταινία της δεκαετίας του ’40, θα ξεδιπλώσουν ένα μουσικό “μαγικό χαλί” ταξιδεύοντας στον κόσμο του τραγουδιού με στάσεις σε γνωστές ξένες και ελληνικές διασκευές.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ

View the Sound στο Χυτήριο
view the sound xuthrio festibal 2016

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου το Radio Reboot συνδυάζει τη μουσική και το κινηματογράφο και μας παρουσιάζει το μονοήμερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ «View the Sound». 3 μοναδικά μουσικά ντοκιμαντέρ της εγχώριας παραγωγής θα προβληθούν στο χώρο του Χυτηρίου, στον Κεραμεικό από τις 18:00. Πρόκειται για μουσικά ντοκιμαντέρ, που οι παραγωγοί του σταθμού έχουν αγαπήσει, με αρκετές προφανείς διαφορές, αλλά και κάποιους κοινούς συνεκτικούς τόπους. Θα ακολουθήσει PARTY με Dj set από τους παραγωγούς του σταθμού!


ΣΙΝΕΜΑ

Ο Αόρατος Άνθρωπος
o aoratos anthropos tainia kpisn 2016

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 19.30, πρόκειται να προβληθεί η ξένη ταινία “Ο Αόρατος Άνθρωπος” στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Ένας επιστήμονας εφευρίσκει τον τρόπο να γίνεται αόρατος, αλλά αυτό έχει παρενέργειες που τον μετατρέπουν σταδιακά σε παρανοϊκό εγκληματία. Ο Βρετανός ηθοποιός Claude Rains κάνει το ντεμπούτο του στο Χόλιγουντ με μια ταινία στην οποία… ακούμε σχεδόν αποκλειστικά τη φωνή του, αφού ο Dr. Jack Griffin ή καλύπτεται από επιδέσμους στο πρόσωπο ή ‘εμφανίζεται’ αόρατος! Πολλοί (και δικαιολογημένα) πιστεύουν ότι η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της ταινίας οφειλόταν στα επαναστατικά οπτικά εφέ της, που πραγματοποιήθηκαν με μάλλον πρωτόγονα αλλά αποτελεσματικότατα τρικ. Ο Rains υπέφερε στα γυρίσματα μέσα στο κοστούμι του, όντας κλειστοφοβικός!

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό στη Στέγη
i mousiki agapaei ton autismo stegi weekend agenda

Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί τα Σάββατα του Νοεμβρίου, παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι “Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό”, με ελεύθερη είσοδο. Το εργαστήρι περιλαμβάνει μουσικές δραστηριότητες, ειδικά μελετημένες, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και τις ικανότητες των παιδιών. Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί κίνητρο για το παιδί, προκειμένου να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον του, να αναπτύξει επικοινωνιακές δεξιότητες και να αποκτήσει θετικές εμπειρίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Δωρεάν ξεναγήσεις στα μνημεία της Αθήνας
akadimia platonos ksenagiseis weekend

Συνεχίζεται και το Νοέμβριο το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω, τους χώρους στους οποίους γίνονται ξεναγήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.30
Μουσείο Μπενάκη (Προϊστορική, Αρχαία Ελληνική & Ρωμαϊκή Τέχνη-Βυζαντινή Τέχνη)
Σημείο συγκέντρωσης :Είσοδος του μουσείου, Κουμπάρη 1,Κολωνάκι
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 35 άτομα)

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11.00
Αρχαία Αγορά (Ιστορικές μορφές που πέρασαν από την Αρχαία Αγορά)
Σημείο συγκέντρωσης: Αδριανού 25,έναντι Ιερού Ναού Αγ. Φιλίππου
Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη (έως 50 άτομα)

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.30
Η γειτονιά του Ψυρρή
Σημείο συγκέντρωσης: Έναντι σταθμού ΗΣΑΠ ,πλατεία Μοναστηρακίου
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 80 άτομα)

Περισσότερα από Weekend