MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ

Η Victoria Hislop στα Public Συντάγματος
victoria hislop public weekend

Τα Public και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 18.00, να γνωρίσετε από κοντά τη βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέα και δημοσιογράφο, Βικτόρια Χίσλοπ και το νέο της βιβλίο «Οι Καρτ Ποστάλ», με ελεύθερη είσοδο.  Η αγαπημένη συγγραφέας του βιβλίου «Το Νησί» το οποίο και έγινε best seller, επιστρέφει στην αγαπημένη της χώρα και στήνει μια νέα ιστορία με εφαλτήριο τις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Η συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία της και θα συνομιλήσει με το κοινό στον 3ο όροφο, στο αναγνωστήριο του βιβλιοπωλείου Public Συντάγματος.

PERFORMANCE

Miss Omonia από την ομάδα όχι παίζουμε/ UrbanDig Project στην Πλατεία Ομονοίας
miss omonia performance plateia omonoias weekend

Το «UrbanDig Omonia» της ομάδας «όχι παίζουμε/ UrbanDig Project» εγκαινιάζει τις φετινές του δράσεις με τη χορευτική performance “Miss Omonia” στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο κέντρο της πλατείας Ομονοίας. Η παράσταση, η οποία σήκωσε τον περασμένο Ιούλιο την αυλαία του φεστιβάλ Altofest στη Νάπολη, εμπνέεται από τη συλλογή ιστοριών “κάτω από το ορατό” της πλατείας Ομονοίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Έκθεσης “[OUT]TOPIAS” του Μουσείου Μπενάκη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο B.D.Foxmoor των Active Member στο Κρεμλίνο
bd foxmoor kremlino mousiki dorean weekend

Ο B.D.Foxmoor επιστρέφει όπως μάς είχε υποσχεθεί, με μια μεγάλη συναυλία με ελεύθερη είσοδο για όλους τους φίλους του, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο Kremlino. Γεμάτος όρεξη για μουσική και επικοινωνία με τον κόσμο που είναι πάντα δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια, υπόσχεται ένα μεγάλης διάρκειας live που θα περιλαμβάνει επιλογές από την προσωπική του δισκογραφία, αρκετά αγαπημένα από την Active Member εποχή και νέα τραγούδια από το νέο album Armarima, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες.

Η Σtella στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
stella live kpisn november 2016

Η πολυτάλαντη και διεθνώς αναγνωρισμένη Σtella, εμφανίζεται στις 19 Νοεμβρίου 2016 στο ΚΠΙΣΝ, για να ερμηνεύσει κομμάτια με pop και dance στοιχεία, στο πλαίσιο των συναυλιών Τζαζ Διαχρονίες και Music Escapades. Η κατά κόσμον Στέλλα Χρονοπούλου, μετά από μία επιτυχημένη δουλειά, μέσα από την οποία ξεχώρισαν τα Detox και Picking Words και τα sold out live της, έρχεται με νέο single, με τίτλο “Works For You”, το πρώτο από το επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ της, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του χρόνου.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό στη Στέγη
i mousiki agapaei ton autismo stegi weekend agenda

Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί τα Σάββατα του Νοεμβρίου, παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι “Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό”, με ελεύθερη είσοδο. Το εργαστήρι περιλαμβάνει μουσικές δραστηριότητες, ειδικά μελετημένες, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και τις ικανότητες των παιδιών. Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί κίνητρο για το παιδί, προκειμένου να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον του, να αναπτύξει επικοινωνιακές δεξιότητες και να αποκτήσει θετικές εμπειρίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Δωρεάν ξεναγήσεις στα μνημεία της Αθήνας
akadimia platonos ksenagiseis weekend

Συνεχίζεται και το Νοέμβριο το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω, τους χώρους στους οποίους γίνονται ξεναγήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, ώρα 16.00
Ακαδημία Πλάτωνος
Σημείο συγκέντρωσης: Ψηφιακό μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, Κρέοντος 1
Ξεναγός: Άννα Μπενάκη (έως 50 άτομα)

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.30
Λύκειο Αριστοτέλη
Σημείο συγκέντρωσης: Ρηγίλλης 1& Βασιλίσσης Σοφίας (Λέσχη Αξιωματικών)
Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 50 άτομα)

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.30
Περίπατος στην οδό Αιόλου
Σημείο συγκέντρωσης: Ιερός Ναός Αγ. Ειρήνης, επί της οδού Αιόλου
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 50 άτομα)

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.30
Οικία Μπενιζέλων- Λουτρό Αέρηδων
Σημείο συγκέντρωσης: Αδριανού 96, Πλάκα
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 50 άτομα)

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.00
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Αιγυπτιακή Συλλογή)
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Πατησίων 44
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 35 άτομα)

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.30
Ακαδημία Πλάτωνος
Σημείο συγκέντρωσης: Ψηφιακό μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, Κρέοντος 1
Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 50 άτομα)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b