MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΘΕΑΤΡΟ
Θείος Βάνιας του Τσέχωφ στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Πέτρας
theios banias anoteri dramatiki sxoli petras 2016 3

Στη Θεατρική Σκηνή της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης, ανεβαίνει από τις 6 Νοεμβρίου ο “Θείος Βάνιας” του Άντον Τσέχωφ, με ελεύθερη είσοδο. Το έργο του Τσέχωφ μοιάζει με το ανθρώπινο σώμα. Αυτονόητο και απλό στην εξωτερική του μορφή και κάποιες φορές οδυνηρά ελκυστικό. Οι άνθρωποι του Τσέχωφ ζουν περιμένοντας και νοσταλγώντας και κατά τον ίδιο τρόπο πεθαίνουν, υποκλινόμενοι και υποταγμένοι στον αέναο κύκλο της ζωής και του θανάτου.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Δωρεάν συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας στην Τεχνόπολη
sumfoniki orxistra dorean sunaulia weekend agenda

Έργα των Gustav Holst, Wolfgang Amadeus Mozart και Antonín Dvořák παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε μια μοναδική συναυλία την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 20.30 στην Τεχνόπολη, με ελεύθερη είσοδο. Τη μουσική διευθύνει ο Ελευθέριος Καλκάνης και σολίστ είναι ο Νίκος Μπέης.

Η Sadahzinia στο Κremlino
sadahzinia kremlino live weekend agenda

To Kremlino stage ανοίγει την πόρτα του στα παιδιά της lowbap σκηνής, φιλοξενώντας μια σειρά από συναυλίες σε τακτή χρονική βάση και ελεύθερη είσοδο. Την πρώτη βραδιά, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου φιλοξενείται η Sadahzinia των Active Member. H βραδιά στο Kremlino θα είναι αφορμή να ξετυλιχτεί το κουβάρι της δουλειάς της Sadahzinia. Μαζί της στην σκηνή θα βρίσκεται ο B.D.Foxmoor καθώς και ο Dj Booker, ένας από τους καλύτερους και πιο δραστήριους Djs στην Ευρώπη.

ΕΚΘΕΣΗ
91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
biblia erga texnis fasianos ekthesi weekend agenda

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσολογγίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017. 395 εμπεριέχοντα έργα τέχνης, τα οποία χρονολογούνται από το 1973 έως και το 2013, είναι υπογεγραμμένα και αριθμημένα από τον καλλιτέχνη. Ενδεικτικά πρόκειται για πρωτότυπες ζωγραφιές, σχέδια, estampes, pochoir, λινοτυπίες, κολάζ, μεταξοτυπίες, χαρακτικά (λιθογραφίες, χαλκογραφίες, pointes-sèches, χαρακτικά σε Λινόλεουμ), χαρτοκολητικές ή διατρητογραφίες επιζωγραφισμένες και άλλες μεικτές τεχνικές.

ΔΡΑΣΕΙΣ
Βρες την πόλη στο Μουσείο: Κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού στην Αθήνα
atenistas ethniko arxaiologiko mouseio weekend agenda

Με αφορμή τους εορτασμούς των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου οι Atenistas μας προσκαλούν σε ένα “κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού” στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ώρα 11.00 – 17.00. Πως συμμετέχεις; Πηγαίνεις στο σημείο εκκίνησης Παλιά Βουλή, Σταδίου και Κολοκοτρώνη Σύνταγμα και παίρνεις έναν χάρτη. Πάνω σ’ αυτόν αναγράφονται τα σημεία που πρέπει να επισκεφτείς, εκεί που βρέθηκαν τα εκθέματα. Εκεί παίρνεις αυτοκόλλητο και το συμπληρώνεις στην αντίστοιχη θέση στον χάρτη. Τέλος, συμπληρώνοντας και τα 12 σημεία έχεις δικαίωμα εσύ και η παρέα σου να μπείτε δωρεάν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, και να δεις τα 12 ευρήματα και όλη την Συλλογή του Μουσείου!

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό στη Στέγη
i mousiki agapaei ton autismo stegi weekend agenda

Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί τα Σάββατα του Νοεμβρίου, παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι “Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό”, με ελεύθερη είσοδο. Το εργαστήρι περιλαμβάνει μουσικές δραστηριότητες, ειδικά μελετημένες, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και τις ικανότητες των παιδιών. Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί κίνητρο για το παιδί, προκειμένου να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον του, να αναπτύξει επικοινωνιακές δεξιότητες και να αποκτήσει θετικές εμπειρίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Δωρεάν ξεναγήσεις στα μνημεία της Αθήνας
ksenagiseis weekend agenda 11 13 2016

Συνεχίζεται και το Νοέμβριο το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω, τους χώρους στους οποίους γίνονται ξεναγήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, ώρα 15.00
Μνημεία Πλάκας
Σημείο συγκέντρωσης: Εκκλησάκι Αγ. Δύναμης, επί της οδού Μητροπόλεως
Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη (έως 50 άτομα)
Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.00
Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου Γκίκα-Μπενάκη
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος της Πινακοθήκης, Κριεζώτου 3,Σύνταγμα
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 35 άτομα)
Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.30
Κεραμεικός
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του αρχαιολογικού χώρου, Ερμού 144
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 50 άτομα)
Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.30
Η γειτονιά του Ψυρρή
Σημείο συγκέντρωσης: Έναντι σταθμού ΗΣΑΠ ,πλατεία Μοναστηρακίου
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 80 άτομα)
Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, ώρα 15.00
Οθωμανικά Κτήρια
Σημείο συγκέντρωσης: Έναντι σταθμού ΗΣΑΠ, πλατεία Μοναστηρακίου
Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη (έως 50 άτομα)
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11.00
Μουσείο Μπενάκη (Βυζαντινή Συλλογή)
Σημείο συγκέντρωσης : Είσοδος του μουσείου, Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη (έως 35 άτομα)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b