MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Creed: “Η Γέννηση ενός Θρύλου” στον OTE TV

Ο γερόλυκος Rocky και ο μαθητευόμενός του έρχονται την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD.

Monopoli Team

Ο Adonis Johnson (Michael B. Jordan) δεν γνώρισε ποτέ τον διάσημο πατέρα του και παγκόσμιο πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Apollo Creed, ο οποίος έσβησε πάνω στο ρινγκ πριν από τη γέννηση του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μποξ τρέχει στις φλέβες του. Σε μια απόφαση ζωής να αλλάξει μια για πάντα το προκαθορισμένο μέλλον του, ο καβγατζής και απροσάρμοστος Άδωνης αποφασίζει να πάει στην Φιλαδέλφεια για να συναντήσει τον Rocky Balboa (Sylvester Stallone), ζητώντας του να αναλάβει την προπόνηση του. Ο παλαίμαχος παγκόσμιος πρωταθλητής γίνεται προπονητής και μέντορας του γιου του φίλου και πρώην αντιπάλου του, Apollo Creed.

creed59916
Η ιστορία του «Rocky», ξεκινά το μακρινό 1976. Η ταινία είχε κερδίσει 3 Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία εκείνο της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας για τον John Avildsen, ενώ ο Sylvester Stallone ήταν υποψήφιος τόσο για την ερμηνεία όσο και για το πρωτότυπο σενάριο, μόλις ο τρίτος στην ιστορία του θεσμού που πετυχαίνει κάτι τέτοιο μετά από τον Charles Chaplin (“Μεγάλος δικτάτορας”) και τον Orson Welles («Πολίτης Κέιν»)!

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη του εκρηκτικού εκείνου ξεκινήματος. Στα 80’s ο ιταλοαμερικανός έγινε ένα είδος «γελωτοποιού» που πηγαινοερχόταν μεταξύ «Rocky» και «Rambo», με τα ειρωνικά σχόλια για την ηθοποιία του να μην έχουν τέλος. Κι όμως 40 χρόνια μετά, ο Rocky επανεμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη για να πάρει την εκδίκηση του, δίνοντας το τελικό χτύπημα που του χαρίζει με νοκ άουτ (αφού στα σημεία είναι μάλλον χαμένος) τη μεγάλη νίκη.

H ερμηνεία του Stallone του χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα, ενώ ο ίδιος ήταν υποψήφιος και για Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου.

creed99163

Σκηνοθεσία: Ryan Coogler (Μία Στάση Πριν το Τέλος)
Παίζουν: Michael B. Jordan (Chronicle, Fantastic Four), Sylvester Stallone (Rocky, Rambo, Οι Αναλώσιμοι), Tessa Thompson (When a Stranger Calls, Selma)

creed49916

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b