MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Χρίστος Παπαδημητρίου στις “Κορυφές” του ΟΤΕ TV

Με τον πανεπιστημιακό και συγγραφέα Χρίστο Παπαδημητρίου συνεχίζονται οι «Κορυφές» στο κανάλι OTE ΗΙSTORY.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης συναντά έναν ακόμα επιτυχημένο Έλληνα με σημαντική καριέρα στο εξωτερικό.

Ο Χρίστος Παπαδημητρίου ζει στην Καλιφόρνια και διδάσκει πληροφορική στο διάσημο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ. Εκτός από επιστημονικά βιβλία έχει συνυπογράψει μαζί με τον Απόστολο Δοξιάδη το Logicomix, ένα από τα πιο επιτυχημένα βιβλία της τελευταίας δεκαετίας.

xristos papadimitriou

O Xρίστος Παπαδημητρίου συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοφιλέστερων συγγραφέων ερευνητικών εργασιών και διδακτικών εγχειριδίων στην Επιστήμη Υπολογιστών.

Ποιος είναι ο Χρίστος Παπαδημητρίου
Γεννημένος στην Αθήνα το 1949, αποφοίτησε από το ΕΜΠ το 1972 από το τμήμα Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Στη συνέχεια έφυγε για τις ΗΠΑ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Princeton, από όπου έλαβε το διδακτορικό του το 1976, και έκτοτε δίδαξε σε πολυάριθμα κορυφαία Αμερικανικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ όπως το Harvard, το ΜΙΤ, το Στάνφορντ, και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.

Το 1981 εξελέγη Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου δίδαξε μέχρι το 1988. Το 1996 επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα στην τιμητική Έδρα C. Lester Hogan.

Τα επιστημονικά βιβλία που έχει συγγράψει είναι κλασικά στο είδος τους και ευρύτατα γνωστά και μεταφρασμένα ενώ ο ίδιος συγκαταλέγεται μεταξύ των πολυγραφέστερων και δημοφιλέστερων συγγραφέων ερευνητικών εργασιών και διδακτικών εγχειριδίων στην Επιστήμη Υπολογιστών.

Το ερευνητικό έργο του Χρίστου Παπαδημητρίου επεκτείνεται πέρα από την θεμελιώδη δουλειά του στους Αλγορίθμους και την Πολυπλοκότητα, και σε άλλα επιστημονικά πεδία, όπως τα Μαθηματικά , η Θεωρία Παιγνίων, η Βιολογία, η Επιχειρησιακή Έρευνα, και πρόσφατα η Νευροεπιστήμη.

Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ, της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, και έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το το βραβείο Knuth, το βραβείο G¨οdel, το μετάλλιο von Neumann, και οκτώ τιμητικά διδακτορικά.

Τέλος είναι γνωστός και για τα βιβλία του που διαβάστηκαν και από ευρύτερο κοινό όπως: “Το Χαμόγελο του Τούρινγκ”, “Ανεξαρτησία”, “Ισόβια στους Χάκερ”.

markoulakis papadimitriou 2

Η συνένετυξη θα προβληθεί και σε Β’ προβολή το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 19.00.

Οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν να απολαμβάνουν τις «Κορυφές» και μέσω κινητού, tablet ή laptop, από την υπηρεσία OTE TV GO.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/wQ8BVPPKcl0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b