MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στις «Κορυφές» του OTE HISTORY ο καθηγητής Θεοδόσιος Τάσιος

Μια ακόμα σημαντική προσωπικότητα από το χώρο της επιστήμης έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από την νέα εκπομπή «Kορυφές» που συνεχίζει την επιτυχημένη τηλεοπτική πορεία της στο κανάλι ΟTE HISTORY.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Στο νέο επεισόδιο που θα προβληθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 22.00 συνομιλητής του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη είναι ο σπουδαίος καθηγητής, πολιτικός μηχανικός και πολυγραφότατος αρθρογράφος και συγγραφέας, Θεοδόσιος Τάσιος

Ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Αρχαίας Τεχνολογίας, «χτίζει» γέφυρες ανάμεσα στη συγγραφή, τη διδασκαλία και τη δημιουργία μεγάλων έργων, εξηγεί τις ομοιότητες της δημιουργικότητας σε διαφορετικά πεδία και αναφέρεται στην αρχαία ελληνική τεχνολογία.

Ποιος είναι ο Θεοδόσιος Τάσιος
Ο Θεοδόσιος Π. Τάσιος είναι Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνο (Ιταλία). Είναι επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Νανκίν, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Χρημάτισε Πρόεδρος διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων, Εμπειρογνώμων του συστήματος Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής φιλοσοφικής Εταιρείας καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. 

Έχει δημοσιεύσει 430 επιστημονικές εργασίες και βιβλία σε διάφορες γλώσσες. Το 2013 του απενεμήθη το International Award of Merit I Structural engineering από τη διεθνή Ένωση Γεφυρών και Κατασκευών στη Ζυρίχη. Είναι επίτιμο Μέλος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της Επιτροπής Βραβείων American Concrete Institute και το 1986 του απενεμήθη το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων. 

Είναι επίσης εταίρος του Θεάτρου Τέχνης (Κουν).

Η συνένετυξη θα προβληθεί και σε Β’ προβολή το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 19.00.

Οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν να απολαμβάνουν τις «Κορυφές» και μέσω κινητού, tablet ή laptop, από την υπηρεσία OTE TV GO.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b