MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Star Trek: όλες οι ταινίες της θρυλικής σειράς σε ένα κανάλι

Η εποποιία του Star Trek ξεκίνησε πριν από μισό αιώνα, από την αμερικανική τηλεοπτική σειρά φαντασίας, “Star Trek The Original Series” (1966-1969). Εμπνευστής της, ο παραγωγός Τζιν Ρόντενμπερι, που δημιούργησε ένα φανταστικό μελλοντικό κόσμο όπου η Γη είναι μέλος της «Ηνωμένης Ομοσπονδίας Πλανητών».

author-image Μάρη Τιγκαράκη

H τηλεοπτική σειρά ήταν μόνο η αρχή του sci-fi μύθου που πολύ γρήγορα ξεπέρασε τα όρια της μικρής οθόνης. Μέσα σε πέντε δεκαετίες έχουν γυριστεί 6 σειρές και 12 κινηματογραφικές ταινίες ενώ η 13η ταινία της saga «Star Trek Beyond» θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 21 Ιουλίου 2016. Παράλληλα γύρω από το «franchise» του Star Trek έχουν κυκλοφορήσει πλήθος μυθιστορημάτων, διηγημάτων, επιτραπέζιων και βιντεοπαιχνιδιών και το 1973 μία σειρά κινουμένων σχεδίων (Star Trek The Animated Series). Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι φανατικοί οπαδοί του Star Trek, οι «Trekkies» έχουν δημιουργήσει μια δραστήρια παγκόσμια κοινότητα.

OTE Cinema Star Trek 1

O OTE TV γιορτάζει φέτος τα 50ά γενέθλια της σειράς “Star Trek The Original Series” αλλά και την κυκλοφορία της νέας ταινίας, δημιουργώντας ένα νέο θεματικό pop-up κανάλι, τοOTE CINEMA Star Trek, που θα προβάλει όλες τις ταινίες Star Trek, από την πρώτη, “Star Trek The Motion Picture” (1979), μέχρι την πιο πρόσφατη, το “Star Trek Into Darkness” (2013). Το κανάλι θα φιλοξενήσει επίσης για πρώτη φορά, ολοκληρωμένη και σε high definition και την πρωτότυπη σειρά.

Από τις 11 έως τις 31 Ιουλίου οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν και τα 79 επεισόδια της σειράς καθώς και όλες τις ταινίες Star Trek.

Σημειώνεται ότι το κανάλι OTE CINEMA Star Trek θα είναι διαθέσιμο και μέσα από την υπηρεσία OTE TV GO.

Oι Tαινίες STAR TREK

Star Trek: Η Ταινία (1979)
OTE Cinema Star Trek 5

Στην πρώτη ταινία Star Trek τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ρόμπερτ Γουάιζ ενώ την αφήγηση στο τρέιλερ έκανε ο Όρσον Γουέλς!
Με εντολή του διαστημόπλοιου Εντερπράιζ ο κυβερνήτης Κέρκ καλείται να σώσει την ανθρωπότητα σταματώντας το εξωγήινο διαστημόπλοιο τεράστιων διαστάσεων που καταστρέφει τα πάντα καθώς πλησιάζει στη Γη. 


Star Trek ΙΙ: Η Οργή του Καν (1982)
Star Trek II The Wrath of Khan

Αυτή τη φορά ο Κέρκ και το πλήρωμα του Εντερπράιζ έρχονται σε αναμέτρηση με τον Καν, έναν εχθρό από το παρελθόν, τον οποίο εγκατέλειψαν σε έναν ακατοίκητο πλανήτη. Στόχος τους να μη χρησιμοποιηθεί η συσκευή «Γένεσις» από τον Καν, ένα φονικό όπλο που μπορεί να καταστρέψει κάθε είδος ζωής στη Γη. Σκηνοθεσία: Νίκολας Μάγιερ

Star Trek III: Αναζητώντας τον Σποκ (1984)
star trek iii the search for spock 5218fc4f1d69a

Σκηνοθέτης σε αυτή την ταινία είναι ο περίφημος «αυτιάς» του Star Trek, Λέοναρντ Νίμοϊ, και είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος του καστ των Star Trek σκηνοθετεί ταινία της σειράς. Το αστρόπλοιο Εντερπράιζ αναζητά στο διάστημα νέες μορφές ζωής και τον εκκεντρικό «αυτιά» του πληρώματος, τον Μίστερ Σποκ, που έχει εξαφανιστεί. Ο πλοίαρχος του Εντερπράιζ πιστεύει ότι ο Σποκ μπορεί να μην έχει πεθάνει. Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες που παρακολουθούν την εξέλιξη του σχεδίου «Γένεσις», ανακαλύπτουν ένα παιδί που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Σποκ.

Star Trek IV: Επιστροφή στο Παρόν-1986
Star Trek IV The Voyage Home 1986 Hollywood Movie Watch Online1

Μία νέα περιπέτεια περιμένει το πλήρωμα του Εντερπράιζ. Τώρα ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, στο 1986, για να αντιμετωπίσουν το εξωγήινο κατασκεύασμα που πλησιάζει τη Γη, απειλώντας να την καταστρέψει αν δεν λάβει απάντηση στη γλώσσα που εκπέμπει. Το μόνο είδος που μπορεί να απαντήσει είναι η μεγάπτερη φάλαινα. Και πάλι βρίσκουμε τον Λέοναρντ Νίμοϊ στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Star Trek V: Τα Τελευταία Σύνορα (1989)
the final frontier

Το διαστημόπλοιο που πλησιάζει με εχθρικές διαθέσεις τη Γη κυβερνείται από τον Σάιμποκ, τον ετεροθαλή αδερφό του Σποκ. Το πλήρωμα του Σάιμποκ καταλαμβάνει το Εντερπράιζ προς επίμονη αναζήτηση του Θεού στο κέντρο του γαλαξία.
Σκηνοθετεί ο Ουίλιαμ Σάτνερ, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στην ταινία.

Star Trek VI: Ο Άγνωστος Κόσμος (1991)
star trek the undiscovered country

Ο Κέρκ και ο ΜακΚόι του πληρώματος Εντερπράιζ αποφασίζουν να αφήσουν στην άκρη την παλιά διαμάχη με τους Κλίνγκον, οι οποίοι κινδυνεύουν να αφανιστούν, και ξεκινούν τις διαπραγματεύσεις μαζί τους. Κατηγορούνται για φόνο και βρίσκονται κλεισμένοι σε μία από τις πιο σκληρές διαπλανητικές φυλακές, ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση. Σκηνοθεσία Νίκολας Μάγιερ

Star Trek VII: Γενεές (1994)
generations poster

Η πρώτη ταινία Star Trek μετά το θάνατο του Ρόντενμπερι. Το καινούργιο Εντερπράιζ καλείται στο πρώτο του ταξίδι να σώσει δύο σκάφη που έχουν παγιδευτεί σε δίνη. Ο πλοίαρχος Κρεκ χάνει τη ζωή του και διασώζεται ο Σόραν, ο οποίος περισυλλέγεται για μία ακόμη φορά από το διάστημα, από το Εντερπράιζ εβδομήντα χρόνια αργότερα, αυτή τη φορά υπό τη διακυβέρνηση του Πικάρ. Έτσι το αστρόπλοιο βυθίζεται σε νέα περιπέτεια. Σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κάρσον

Star Trek VIIΙ: Πρώτη Επαφή (1996)
Star Trek First Contact

Με αρχηγό τη σαδιστική τους βασίλισσα, οι Μποργκ, μία Cyborg φυλή με σκοπό την κατάκτηση και αφομοίωση όλων των φυλών του γαλαξία, κατευθύνονται προς το παρελθόν της Γης, με σκοπό να αλλάξουν την ιστορία. Αυτό που θα σώσει τον πλανήτη είναι η Πρώτη Επαφή που θα πρέπει να πετύχει ένας επιστήμονας. Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Φρέικς.

Star Trek ΙΧ: Η Εξέγερση (1998)
Star Trek Insurrection

Καμία απολύτως σκηνή της ταινίας δεν είναι «γυρισμένη» κοντά στη γη, φαίνεται και στην υπόθεση: ο Ντέιτα, το συμπαθέστατο ρομπότ του Εντερπράιζ «εξεγείρεται» και απειλεί να καταστρέψει το χωριό των Μπακού, μιας φυλής που μετά από πολέμους ζει ειδυλλιακά σ’ ένα μακρινό πλανήτη. Ο Πικάρ και το πλήρωμά του επαναφέρουν τον Ντέιτα, μπλέκονται όμως σε μια διαπλανητική συμφωνία που έχει στόχο τους Μπακού.  Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Φρέικς.

Star Trek: Nemesis-2002 
Nemesisposter

Ενώ τα μέλη του πληρώματος του Εντερπράιζ μοιράζονται στιγμές χαράς καθώς δύο από αυτά παντρεύονται, αποβιβάζονται στον ξένο πλανήτη Ρόμιουλους λόγω σήματος που δόθηκε. Εκεί ο διοικητής του αστρόπλοιου έρχεται αντιμέτωπος με τον καθρέπτη του εαυτού του, καθώς ανακαλύπτει πως ο ηγέτης του πλανήτη, ο Σίνζον, είναι ο κλώνος του. Θέτει σε εφαρμογή ένα ψυχολογικό παιχνίδι για να καταστρέψει το Εντερπράιζ και τη Γη. Σκηνοθεσία: Στιούαρτ Μπέρντ

Star Trek-2009
Star Trek 2009 Poster 1
Η ταινία αναφέρεται στην εκπαίδευση του πληρώματος με προορισμό: Εκεί που δεν έχει πάει κανείς άλλος. Η έκφραση (To BOLDLY go where no man has gone before) προέρχεται σχεδόν αυτούσια από φυλλάδιο του Λευκού Οίκου για την εξερεύνηση του διαστήματος. Ο Κερκ είναι η ιδιοφυΐα της σχολής του Αστροστόλου και επιβιβάζεται χωρίς άδεια στο Εντερπράιζ, για να βοηθήσει όσους κινδυνεύουν στον πλανήτη Βάλκαν. Έρχεται σε σύγκρουση με τον κυβερνήτη Πάικ και τον ύπαρχο Σποκ όταν αντιλαμβάνεται πως η επιχείρηση είναι παγίδα. Μάλιστα, σ’ αυτή την ταινία για πρώτη φορά η Ουχούρα αποκτά μικρό όνομα, Νιότα. Σκηνοθεσία:  Τζέι Τζέι Έιμπραμς

Star Trek into Darkness (2013)
Star Trek Into Darkness
Φτάσαμε στην τελευταία ταινία της σειράς, σε σκηνοθεσία επίσης του Τζέι Τζέι Έιμπραμς. Είναι η ταινία στην οποία ο Λέοναρντ Νίμοϊ παίζει τον τελευταίο του ρόλο ως Σποκ, αφού απεβίωσε το 2015. Αποστολή του Εντενπράιζ αυτή τη φορά είναι να εντοπίσουν και να εξοντώσουν έναν τρομοκράτη του διαστήματος, ο οποίος έχει καταφύγει σε άλλον πλανήτη, υπό τον έλεγχο των Κλίνγκον. Μόνο που η συνωμοσία που θα ανακαλύψουν δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτό.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των προβολών

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b