MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θερινό σινεμά στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, με ελεύθερη είσοδο

Οι κινηματογραφικές προβολές στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων συνεχίζονται και φέτος για πέμπτη χρονιά. Από τις 28 Ιουνίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προβληθούν πάνω από είκοσι ταινίες από τον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο με την καθιερωμένη πλέον συνεργασία του ΣΕΑ με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Οι προβολές εντάσσονται στις πολύμορφες δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων που έχουν στόχο να προσφέρουν στο ευρύ κοινό ποικίλες εκδηλώσεις μορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Οι προβολές ξεκινούν την Τρίτη 28 Ιουνίου με το αριστούργημα του Φρανσουά Τρυφώ “Το Τελευταίο Μετρό” και θα συνεχιστούν κάθε Τρίτη με αγαπημένες ταινίες των Γκοντάρ, Τρυφώ, Άλεν, Λιούμετ κ.α.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου σειρά έχει το ντοκιμαντέρ Screamin’ Jay Hawkins “I put a spell on me”, ένα αφιέρωμα στον πρόωρα χαμένο σκηνοθέτη Ν. Τριανταφυλλίδη. Την ταινία θα παρουσιάσει η σύντροφός του Μαρίνα Δανέζη, παρουσία των συντελεστών του έργου. Θα ακολουθήσει πάρτυ στη μνήμη του. Κατά την διάρκεια του πάρτυ θα προβληθούν video clips που δημιούργησε ο ίδιος για τα μουσικά συγκροτήματα «Τρύπες», “The Jon Spencer Blues Explosion”, τους καλλιτέχνες Λευτέρη Μυτιλιναίο, Γιώργο Μαργαρίτη κ.α. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στο Νίκο Τριανταφυλλίδη, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (Ε.Ε.Ν.) και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Α.) αφιερώνουν το φετινό πρόγραμμα προβολών στο μουσικό ντοκιμαντέρ, ένα είδος που τόσο αγαπούσε.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Ιουλίου θα ανακοινωθεί σύντομα ενώ θα αναρτηθεί και στη σελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας ΣΕΑ στο Facebook – Κινηματογραφική Ομάδα ΣΕΑ (seanema).

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Ελεύθερη είσοδος σε μνημεία και μουσεία για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2025
Εκδηλώσεις
SNF Nostos 2026: Συναυλίες, θέατρο, τέχνες, αθλητισμός και ανοιχτές δράσεις σε όλη την Ελλάδα
Εικαστικά
Θέατρο της Οδού Κυκλάδων: Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννησή του
Εκδηλώσεις
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2025 σε μουσεία του ΟΠΑΝΔΑ
Εκδηλώσεις
Ο Ludovico Einaudi στο Καλλιμάρμαρο, Οι Septicflesh και ΚΟΑ στο Ηρώδειο - Όλα όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Το NTlive στο Μέγαρο με το «Λεωφορείον ο Πόθος», το Athens Baroque Festival 2025 ξεκινάει - Όλα όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Ιστορικός περίπατος σε κτήρια-σταθμούς για την ιστορία της
Cine News
Με Τα Μάτια Ανοιχτά: Το 10ο αφιέρωμα για το ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Ταινιοθήκη
Εικαστικά
Αρχαία Ελλάδα: Το μεγάλο θεματικό πάρκο για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό “πάει” Θεσσαλονίκη
Βιβλία
Εθνική Βιβλιοθήκη: Η Λέσχη ανάγνωσης για ενηλίκους τον Οκτώβριο διαδικτυακά και με φυσική παρουσία
Εκδηλώσεις
Το Relic του Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Πτι Παλαί, ο Jordi Savall στο Ηρώδειο – Όλα όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
“Plot Twist, Beyond Sixth Sense” στο 66ο ΦΚΘ: Αφιέρωμα σε ένα από τα πιο σπουδαία ευρήματα στο σινεμά