MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θερινό σινεμά στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, με ελεύθερη είσοδο

Οι κινηματογραφικές προβολές στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων συνεχίζονται και φέτος για πέμπτη χρονιά. Από τις 28 Ιουνίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προβληθούν πάνω από είκοσι ταινίες από τον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο με την καθιερωμένη πλέον συνεργασία του ΣΕΑ με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Οι προβολές εντάσσονται στις πολύμορφες δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων που έχουν στόχο να προσφέρουν στο ευρύ κοινό ποικίλες εκδηλώσεις μορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Οι προβολές ξεκινούν την Τρίτη 28 Ιουνίου με το αριστούργημα του Φρανσουά Τρυφώ “Το Τελευταίο Μετρό” και θα συνεχιστούν κάθε Τρίτη με αγαπημένες ταινίες των Γκοντάρ, Τρυφώ, Άλεν, Λιούμετ κ.α.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου σειρά έχει το ντοκιμαντέρ Screamin’ Jay Hawkins “I put a spell on me”, ένα αφιέρωμα στον πρόωρα χαμένο σκηνοθέτη Ν. Τριανταφυλλίδη. Την ταινία θα παρουσιάσει η σύντροφός του Μαρίνα Δανέζη, παρουσία των συντελεστών του έργου. Θα ακολουθήσει πάρτυ στη μνήμη του. Κατά την διάρκεια του πάρτυ θα προβληθούν video clips που δημιούργησε ο ίδιος για τα μουσικά συγκροτήματα «Τρύπες», “The Jon Spencer Blues Explosion”, τους καλλιτέχνες Λευτέρη Μυτιλιναίο, Γιώργο Μαργαρίτη κ.α. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στο Νίκο Τριανταφυλλίδη, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (Ε.Ε.Ν.) και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Α.) αφιερώνουν το φετινό πρόγραμμα προβολών στο μουσικό ντοκιμαντέρ, ένα είδος που τόσο αγαπούσε.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Ιουλίου θα ανακοινωθεί σύντομα ενώ θα αναρτηθεί και στη σελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας ΣΕΑ στο Facebook – Κινηματογραφική Ομάδα ΣΕΑ (seanema).

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, live, εκθέσεις: Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Μουσική, σινεμά και βόλτες σε μουσεία στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η θρυλική «Λόλα» στο Παλλάς, η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Πιερ Μπουλέζ στο Μέγαρο - 'Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Έχεις πέντε λεπτά» από την Εφηβική Σκηνή του Εθνικού, η κολεκτίβα Climate Change στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η «Ιεροτελεστία» στο Εθνικό, η Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Λουκέρνης στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Art & Culture
Ημέρες ART/TECH by COSMOTE Telekom: Ένα τριήμερο φεστιβάλ για μία “νέα” τέχνη
Εκδηλώσεις
Σπουδές στη Γαλλία 2026: Η μεγάλη έκθεση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 27 Ιανουάριου
Εκδηλώσεις
Free City: 8 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Η «Χαμένη Άνοιξη» του Τσίρκα επιστρέφει & ο Χατζιδάκις συναντά το θέατρο - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα