MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι αδερφοί Κοέν (ξανα)συναντούν τον Τζορτζ Κλούνεϊ στον ΟΤΕ ΤV

Μια ακόμα ευτυχής συνάντηση των αστείρευτων αδελφών Coen με τον George Clooney είχε σαν αποτέλεσμα μια από τις καλύτερες κωμωδίες της περσινής χρονιάς.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Χόλιγουντ του 1950. Ένας άνθρωπος του στούντιο Capitol Films, ο Έντι Μάνιξ (Josh Brolin) ειδικεύεται στις ειδικές αποστολές. Η καθημερινότητα του είναι ασφυκτικά στριμωγμένη μεταξύ κουκουλώματος σκανδάλων, εξομολόγησης στην ενορία του, σημαντικών επαγγελματικών ραντεβού, χειραγώγησης των ρεπόρτερ, λαδώματος των μπάτσων και οικογενειακών υποχρεώσεων. Όταν ο πρωταγωνιστής (George Clooney) μιας ακριβής παραγωγής με θέμα τη ζωή του Χριστού, απάγεται από δυσαρεστημένους κομμουνιστές σεναριογράφους, ο Έντι αποκτά ένα επιπλεόν βάρος στις αποσκευές του…

hail-caesar
Josh Brolin

Κάθε φορά που οι αδερφοί Coen συναντούν τον George Clooney («Καυτό απόρρητο», «Αβάσταχτη γοητεία», «Ω αδελφέ που είσαι;») μια νέα παλαβιάρικη κωμωδία γεννιέται.

hail caesar03
Scarlett Johansson

Αν και δεν έχει τον εξωφρενικό ρυθμό ή την κανιβαλιστική διάθεση άλλων κωμωδιών των αδερφών Κοέν, το “Χαίρε Καίσαρ” παραμένει μια έξυπνη, εγκεφαλική και απολαυστική ταινία.

Ο Μάνιξ είναι ένας τυπικός κοενικός χαρακτήρας. Με την ήρεμη καπατσοσύνη αλλά και την ενοχή που τον σιγοτρώει. Γύρω του κινούνται αλησμόνητες μορφές του Χόλιγουντ που όλο και σε κάποια γνωστή… φάτσα παραπέμπουν. Οι δίδυμες κουτσομπόλες που υποδύεται σπαρταριστά η Tilda Swinton θυμίζουν Hedda Hopper (ο χαρακτήρας της Helen Mirren στο «Trumbo»). Ο σκηνοθέτης του Ralph Fiennes είναι φτυστός ο Laurence Olivier. Ο αγαθός και ανασφαλής Alden Ehrenreich παραπέμπει στον James Dean.

hailcaesar panw

Όμως δεν είναι μόνο το Χόλιγουντ που αποδομείται βιαίως στον «Καίσαρα». Κομμουνιστές, διανοούμενοι, θρήσκοι, εβραίοι, στάρλετ, παπάδες, δικηγόροι, αστυνομικοί, πολιτικοί, κομπάρσοι, πράκτορες κ.α μπαίνουν στο στόχαστρο των Coen, οι οποίοι δεν αφήνουν τίποτα να μείνει όρθιο στην αυτοκρατορία του Καίσαρα!

hail caesar clooney large

Το “Χαίρε Καίσαρ” (Hail Ceasar!) είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του ΟΤΕ ΤV στην υπηρεσία ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND από τις 27 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2016.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b