MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Small Talk: η Θεατρική ομάδα Bourou Bourou στο Φεστιβάλ Off Off Athens

Η τετραμελής θεατρική ομάδα Bourou Bourou δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια και ασχολείται αποκλειστικά με τον αυτοσχεδιασμό. Με αφορμή την παράστασή τους “Αισθάνομαι Τυχερός” που παρουσιάζουν στις 17 και 18 Ιουνίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Off Off Athens, μας συστήνονται και μας εξηγούν πώς είναι να παίζεις χωρίς σενάριο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πόσο εύκολος είναι ο αυτοσχεδιασμός;
Για κάποιον που δεν έχει ξανασχοληθεί με αυτόν νομίζω θα του είναι δύσκολο, εκτός αν είναι φυσικό ταλέντο (υπάρχουν και αυτοί). Το ότι είναι αυτοσχεδιασμός και δεν έχει σενάριο δε σημαίνει ότι και εμείς είμαστε χύμα πάνω στη σκηνή, έχουμε συγκεκριμένους τρόπους που παίρνουμε έμπνευση και αρκετές τεχνικές που έχουμε δουλέψει για να βγαίνει ένα αποτέλεσμα. Φυσικά υπάρχουν και άλλες μορφές που δεν είναι και τόσο δύσκολο για κάποιον να τις κάνει.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας για την συγκεκριμένη παράσταση;
Η πηγή της έμπνευσής μας είναι το ιντερνέτι… Τα κομπιούτερς που έλεγε και η γιαγιά μου! Είναι κάποια τυχαία σελίδα ή άρθρο από κάποια γνωστά site (facebook, wikipedia, twitter, imdb κ.α.) ή πληκτρολογώντας τυχαία γράμματα στο autocorrect ή διαβάζοντας κάποιο μήνυμα που έχουν στείλει σε κάποιον από το κοινό ή αν συνεχίσω δε θα τελειώσουμε ποτέ! Πάντως “Αισθανόμαστε Τυχεροί”.

Είναι κάτι πρωτότυπο που δεν κάνει κάποια άλλη ομάδα αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα

Γιατί να έρθει κάποιος να την δει;
Είναι κάτι πρωτότυπο που δεν κάνει κάποια άλλη ομάδα αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα. Θα διασκεδάσει και θα παίξει μαζί μας, γιατί το κοινό είναι μέρος της παράστασής μας. Άντε να βάλω και ένα τρίτο λόγο για αυτούς που δε πείστηκαν, είμαστε φοβεροί, αξίζει να μας δείτε!

theatriki omada bourou bourou sunenteuksi2

Πώς δημιουργήθηκε η ομάδα Bourou Bourou;
Είμαστε μία παρέα που ξεκινήσαμε μαζί σεμινάρια αυτοσχεδιασμού πριν τρία χρόνια περίπου. Φτιάξαμε μια ομάδα για να κάνουμε εξάσκηση σε αυτά που μαθαίναμε και έτσι δημιουργήθηκε η ομάδα. Από τότε έφυγαν κάποιοι, επέστρεψαν κάποιοι άλλοι και να ‘μαστε! ΟΙ BOUROU BOUROU!  

Για ποια πράγματα «αισθάνεστε τυχεροί» αυτή την περίοδο;
Σίγουρα αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε ο ένας τον άλλο και ασχολούμαστε με αυτό που μας αρέσει περισσότερο στον αυτοσχεδιασμό.

Δώστε μια ευκαιρία στο αυτοσχεδιαστικό θέατρο σίγουρα θα πάρετε πολλά απ’ αυτό

Ποιοί είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;
Στόχος μας είναι να προωθήσουμε όσο μπορούμε τον αυτοσχεδιασμό και να εξελισσόμαστε μέσα σε ένα κοινό που γνωρίζει πλέον το τι είναι και τον έχει αγκαλιάσει. Τελειώνοντας θα θέλαμε να πούμε αυτό: Δώστε μια ευκαιρία στο αυτοσχεδιαστικό θέατρο σίγουρα θα πάρετε πολλά απ’ αυτό.

theatriki omada bourou bourou sunenteuksi3

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b