MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Πένυ Νικολάου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2ο Αστικό Πικνίκ στο Πεδίον του Άρεως
picnic pedion tou areos weekend

Το 2ο Αστικό Πικνίκ έρχεται να μας συναντήσει σε έναν πολύτιμο «πνεύμονα» του κέντρου της πόλης, στο Πεδίον του Άρεως, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016. Όσοι θελήσουν να φέρουν το καλαθάκι του πικνίκ τους στο Πεδίον του Άρεως, το ραντεβού ορίζεται στην κεντρική είσοδο του πάρκου (άγαλμα Βασ. Κωνσταντίνου) στις 10.15 το πρωί. Η φετινή πρόταση του Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων κινείται γύρο από τους άξονες της οικονομίας του φαγητού και τον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και τους εναλλακτικούς τρόπους άθλησης σε ανοικτούς χώρους. Κατά τη διάρκεια του πικνικ, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με διάφορες δραστηριότητες που αφορούν την διατροφή και την άθληση.

Δωρεάν μαθήματα yoga στα πάρκα της Αθήνας
yoga weekend

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σας προσκαλεί να μυηθείτε στα μυστικά της yoga και να ζήσετε μία ξεχωριστή εμπειρία στα πάρκα της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, YogaWorks πιστοποιημένης δασκάλας 200Η (RYT 200H) Σοφιάννας Στασινού. Τα μαθήματα θα είναι για όλα τα επίπεδα και το μόνο που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας είναι το ατομικό σας στρώμα και ένα παρεό ή ζακέτα. Αυτή την Κυριακή 12 Ιουνίου και ώρα 19.00 με 21.00 δίνουμε ραντεβού στο Πεδίον του Άρεως (είσοδος από το άγαλμα Βασ. Κωνσταντίνου).

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Indie Free Festival 2016 στο Πεδίον του Άρεως
indie festival 2016 weekend

To Indie Free Festival επιστρέφει το Σάββατο 11 Ιουνίου και για 26η χρονιά στον ιστορικό χώρο διοργάνωσής του. Ένα εθελοντικό και αφιλοκερδές φεστιβάλ που φέρνει σε άμεση βιωματική επαφή ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αφιερωμένο στην αγάπη για την ανεξάρτητη underground δημιουργικότητα, την μουσική, την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης στον δημόσιο χώρο και την προστασία του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα και η αισθητική του Φεστιβάλ περιλαμβάνει όλες τις διαφορετικές underground κουλτούρες έτσι ώστε να σπάει κάθε αποκλεισμό, κάθε διαχωρισμό και να μπορεί να απευθύνεται σε ένα πολύ ευρύ κοινωνικό δυναμικό.

Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2016
athens pride festival 2016 weekend

Με το διπλό σύνθημα ΓΥΝΑΙΚΑ δε γεννιέσαι ΓΙΝΕΣΑΙ / ΑΝΔΡΑΣ δε γεννιέσαι ΓΙΝΕΣΑΙ, το Athens Pride 2016 στηρίζει και συνεργάζεται με την τρανς κοινότητα και διεκδικεί τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου χωρίς προϋποθέσεις. Το πρόγραμμα ανοίγει από τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου με τις αφίξεις των ομάδων και οργανώσεων με περίπτερα. Ακολουθούν πρωινές δράσεις, όπως ζωγραφική προσώπου και σώματος με τα χρώματα της υπερηφάνειας, και κατασκευή πλακάτ. Από τη 13.00 ως τις 17.00 DJs θα διαλέγουν μουσική, ενώ στις 18.30 ο κόσμος καλείται να χορέψει ζούμπα. Λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης (19.00) θα γίνουν οι χαιρετισμοί καλεσμένων και από τις 21.00 έως τα μεσάνυχτα προβλέπεται ζωντανό πρόγραμμα και πάρτι.

Ελαιώνας Festival 2016
elaionas festival 2016

Το Ελαιώνας Festival 2016 επιστρέφει φέτος από τις 3 έως τις 12 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66, στο Θησείο), και θα κλείσει με δύο ιδιαίτερες μουσικές δράσεις-συναυλίες, στις 18 Ιουνίου μέσα στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και στις 19 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού. Πρόκειται για έναν μοναδικό πόλο έλξης, μία πλατφόρμα διάδρασης τεχνών και επιστημών με χαρακτήρα επιμορφωτικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό που προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθεί θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σημαντικών καλλιτεχνών εντελώς δωρεάν, παράλληλες επιμορφωτικές δράσεις και ομιλίες σπουδαίων εισηγητών, ακαδημαϊκών, συγγραφέων και καλλιτεχνών, αλλά και εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας και video art.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
naos olumpiou dios ksenagiseis june 2016

Δωρεάν Ξεναγήσεις σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Γειτονιές της Αθήνας
Συνεχίζεται και τον Ιούνιο το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, στις 10.30 διοργανώνεται ξενάγηση στον Κεραμεικό. Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του αρχαιολογικού χώρου, Ερμού 148. Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 50 άτομα).

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b