MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Πένυ Νικολάου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα
ros cinema

Aπό τις 20 έως 28 Μαΐου, στο πλαίσιο της Χρονιάς της Ελληνορωσικής φιλίας για το 2016, θα διεξαχθεί η «Εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα». H επίσημη έναρξη θα γίνει στο Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2, Αθήνα) στις 26 Μαϊου στις 19.30 Μετά την επίσημη έναρξη και το κονσέρτο θα ακολουθήσει η ταινία με τίτλο «Η μάχη για τη Σεβαστούπολη» Από 27.05 έως 29.05 θα προβληθούν ταινίες και κινούμενα σχέδια στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-135, μετρό Κεραμεικός, Αθήνα) Στις 27 και 28 Mαϊου στις 18.15 οι ταινίες θα παρουσιαστούν στο κοινό από τους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς.

ΕΚΘΕΣΗ
Το Ταξίδι. Μετακινούμενοι Πληθυσμοί – έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη
seferoglou

Το “αλληλεγγύη – Solidarity Now” και το Μουσείο Μπενάκη συνδιοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Το Ταξίδι. Μετακινούμενοι Πληθυσμοί», η οποία διαρκεί από τις 19 έως τις 29 Μαΐου, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς. 8 κορυφαίοι φωτογράφοι-φωτορεπόρτερ, αποτυπώνουν με το φακό τους τον τελευταίο χρόνο, το ταξίδι, τη διαδρομή που ακολουθούν οι άνθρωποι οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους. 140 φωτογραφίες ιχνογραφούν την πορεία τους από την Τουρκία στην Ελλάδα, με τελικό προορισμό τα βαλκανικά σύνορα αλλά και την ελπίδα τους να φτάσουν σε ένα ασφαλές καταφύγιο, σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Χώρος
: Μουσείο Μπενάκη – Κτίριο Οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου Αθήνα

Ο Ελληνικός Κόσμος γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δωρεάν είσοδο στην έκθεση «Ιστορίες Ανδρείας»
ellinikos kosmos ekthesi istories andreias3

Το Κέντρο Πολιτισμού και Μουσείο «Ελληνικός Κόσμος» γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και προσφέρει δωρεάν είσοδο στη νέα του έκθεση «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ» για την Κυριακή 22 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Οι επισκέπτες θα έχουν ευκαιρία να περιηγηθούν δωρεάν στην νέα έκθεση, μια παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό με δωρεάν ξενάγηση, από την ομάδα μουσειοπαιδαγωγών του «Ελληνικού Κόσμου» στις 11:00 το πρωί. Για την ξενάγηση είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χώρος: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
synaulies kpisn

Το Κέντρο Επισκεπτών (ΚΕ) του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το καλοκαίρι ρυθμικά και, για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2016, φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις στον υπαίθριό του χώρο, με φόντο τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το καταπράσινο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Την αρχή κάνει ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής, ο οποίος, μαζί με το γκρουπ του και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, παρουσιάζουν, το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 20:30, τη συναυλία «Con Alma | Latin Jazz Roots», στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών με τίτλο «Jazz & Strings». Μέσα από τις ενορχηστρώσεις του Γιάννη Αντωνόπουλου, το κοινό θα ταξιδέψει σε latin jazz μελωδίες, από την Αφρική και τις ρίζες της, στην Αμερική, και την Ελλάδα. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει από παραδοσιακή αφροκουβανική θρησκευτική μουσική, μουσική των πρωτοπόρων της λάτιν τζαζ Mario Bauza και Dizzy Gilespie, μπόσα νόβα και Antonio Carlos Jobim, σάλσα και πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές ελληνικής μουσικής, με τζαζ λάτιν επιρροές.

Χώρος: Ευριπίδου & Δοϊράνης 176 74, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

Club Closing με Pan, Tolis Q, BODJ, Lee Burton, Anestie Gomez vs Mr. Roussos στο six d.o.g.s
closing party sixdogs

Άλλη μια επιτυχημένη Club σεζόν, αισίως η 6η, φτάνει στο τέλος της για το six d.o.g.s. Μετά από περισσότερα από 90 parties, δεκάδες διεθνείς κι ακόμα περισσότερους λόκαλ προσκεκλημένους, το Gig Space της Αβραμιώτου ρίχνει αυλαία για καλοκαίρι με προσκεκλημένους κάποιους από τους αγαπημένους του εγχώριους DJs. Συγκεκριμένα στα decks θα βρεθούν ο Pan (six d.o.g.s + six d.o.g.s records), o Tolis Q (Q-Sessions + Street Outdoors), oι BODJ και Lee Burton (Audiorama), καθώς και οι Mr. Roussos και Anestie Gomez του Revolt! σε ένα B2B closing set. Όλοι αυτοί θα μας χαρίσουν ένα πολύωρο set ανάμεσα στο house και το techno.

Χώρος: six d.o.g.s Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι Αθήνα
Ημερομηνία: Σάββατο 21 Μαΐου, μετά τα μεσάνυχτα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
1o Athens Street Food Festival στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ.
athens food festival

Την Παρασκευή 20 Μαϊου και για δύο τριήμερα, το street food, το «φαγητό του δρόμου» των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου, έχει την τιμητική του! Το 1ο Athens Street Food Festival συγκεντρώνει στον χώρο του Παλιού Αμαξοστάσιου Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι μια μεγάλη ποικιλία από γεύσεις από δεκάδες κουζίνες του κόσμου, από την Ελλάδα, την Ασία, την Αφρική, την Βόρεια Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική. Πέραν του φαγητού, οι επιλογές θα είναι πολλές και στο ποτό – από το κρασί ως τα smoothies και τον καφέ, ενώ δεν λείπουν και τα γλυκά! Τις μοναδικές γεύσεις του ATHENS STREET FOOD FESTIVAL θα συντροφεύουν DJ sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και οι συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών.

Χώρος: Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ, Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι
Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 17.00 – 01.00 | Σάββατο 12.00 – 01.00 | Κυριακή 12.00 – 23.30

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b