MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο στην TV: τί αξίζει να δείτε

Ένα πολύ “χορταστικό” Σαββατοκύριακο ξεκινά για τους σινεφίλ με ταινίες για μικρούς και μεγάλους στα κανάλια του ΟΤΕ ΤV!

author-image Πένυ Νικολάου

Ταινίες για όλη την οικογένεια, συναρπαστικές περιπέτειες και κορυφαία ντοκυμαντέρ στο ΟΤΕ ΗΙSTORY μάς δίνουν πολλές επιλογές για ένα απολαυστικό weekend!

ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2 – «Despicable Me 2»
Σάββατο 14 Μαϊου στις 21.00 στο Family Zone του OTE CINEMA 1HD
despicable

Ο «Απαισιότατος» αλλά πολύ διασκεδαστικός ήρωας Γκρου έχει αλλάξει χαρακτήρα, από τότε που έγινε πατέρας κι έχει αποκτήσει συνείδηση. Έτσι, επιστρατεύεται από μια οργάνωση καλών και αγωνίζεται για την αντιμετώπιση του κακού και τη σωτηρία του κόσμου. Μπορεί να μην έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού που έκανε το πρώτο «Despicable Me» μια τόσο απολαυστικά ευχάριστη έκπληξη ωστόσο και αυτή η ταινία είναι εξαιρετικά εμπνευσμένη και δεν υπάρχει περίπτωση μικροί και μεγάλοι να μην το διασκεδάσουν.

Το τρισδιάστατο animation είναι εξαιρετικά φτιαγμένο, το κωμικό timing σε ατάκες, δράση και οπτικά ευρήματα λειτουργεί και τα ξεκαρδιστικά minions έχουν περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο, οπότε το γέλιο δεν λείπει. Τη σκηνοθεσία ανέλαβαν ξανά οι Pierre Coffin και Chris Renaud και το σενάριο έγραψαν οι Cinco Paul και Ken Daurio. Τις φωνές τους δανείζουν οι Steve Carell, Kristen Wiig, Benjamim Bratt. Μια από τις ιδιαιτερότητες αυτής της ταινίας είναι πως οι ηθοποιοί που δάνεισαν τις φωνές τους στην ταινία, κινηματογραφούνταν όλη την ώρα που διάβαζαν τους ρόλους τους. Έτσι, οι εκφράσεις των προσώπων τους με ψηφιακό τρόπο περνούσαν στις animated μορφές του “Εγώ ο Απαισιότατος 2”, δίνοντας μεγαλύτερη φυσικότητα. Μάλιστα, η σύζυγος του Steve Carell έκανε πλάκα γι’ αυτό, τονίζοντας ότι οι εκφράσεις του Gru της θύμιζαν τον Steve. Η ταινία ήταν υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Τραγουδιού, ενώ αποτέλεσε μια από τις πιο εμπορικές ταινίες κινουμένων σχεδίων στην ιστορία του κινηματογράφου.

Μομέντουμ (2015) – Momentum
Κυριακή 15 Μαϊου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD
momentum

Το Momentum, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Stephen S. Campanelli, είναι ένα θρίλερ δράσης με πρωταγωνίστρια την Olga Kurylenko στο ρόλο μιας “μυστηριώδους κλέφτρας”. Βλέπουμε την Ουκρανικής καταγωγής ηθοποιό σε μια πολύ αξιοπρεπής ερμηνεία ως kick-ass ηρωίδα, έναν ρόλο κόντρα σε όσα την έχουμε δει ως τώρα. Η Άλεξ (Olga Kurylenko), μια μυστηριώδης κλέφτης, εξαναγκάζεται από τον πρώην σύντροφό της για μια τελευταία ληστεία. Γρήγορα ανακαλύπτει ότι δεν ήταν ποτέ μόνο για τα διαμάντια. Μια άγρια δολοφονία πυροδοτεί ένα κυνηγητό γάτας με ποντίκι μεταξύ εκείνης και ενός ισχυρού δολοφόνου (James Purefoy). Τώρα πρέπει να αποκαλύψει τα ψέματα πίσω από τη ληστεία και τα μυστικά πίσω από τους άνδρες που την έκαναν στόχο. Το cast περιλαμβάνει ακόμη τον Morgan Freeman, την Jenna Saras, την Sabine Palfi και τον Grant Roberts.


ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Η Μεγάλη Μάχη

Κυριακή 15 Μαϊου στις 21.00 στο OTE HISTORY
megas Aleksanros

Τα ίχνη του μεγάλου στρατηλάτη ακολουθεί αυτό το μήνα το κανάλι ΟΤΕ HISTORY του ΟΤΕ TV, με το αφιέρωμα Μέγας Αλέξανδρος – Δρόμοι της Δόξας κάθε Κυριακή βράδυ στις 21.00. Στο πλαίσιο του αφιερώματος την Κυριακή 15 Μαϊου στο ντοκιμαντέρ “Η Μεγάλη Μάχη”, ο Μάικλ Γουντ ακολουθεί τα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη Συρία ως το Ιράκ, με σκοπό να ρίξει φως στα γεγονότα που σημάδεψαν την καθοριστική μάχη του σπουδαίου Μακεδόνα στρατηλάτη εναντίον του πανίσχυρου περσικού στρατού, το 331 π.Χ.

The Big Short
Διαθέσιμο στην υπηρεσία OTE CINEMA ON DEMAND έως τις 22 Μαϊου


Η ταινία που κέρδισε φέτος κέρδισε το όσκαρ σεναρίου, περιγράφει με εξαιρετικό τρόπο τη φούσκα της αμερικάνικης κτηματαγοράς που έσκασε με πάταγο στα τέλη του 2008 και προκάλεσε το τσουνάμι της παγκ’οσμιας οικονομικής κρίσης! O Adam McKay, σεναριογράφος και σκηνοθέτης των κωμωδιών του Γουίλ Φέρελ «Anchorman», «Talladega Nights» και «Μπάτσοι Από τον Πάγκο», υπογράφει μια αιχμηρή μελέτη πάνω στις συνθήκες που γέννησαν το σύγχρονο παγκόσμιο «κραχ». Μέσω της σπονδυλωτής ιστορίας του ανιχνεύει όχι μόνο τις συνθήκες που οδήγησαν στη χειρότερη κρίση των τελευταίων 80 ετών αλλά και στο καιροσκοπικό χαρακτήρα κάποιων «ειδικών» που θησαύρισαν μέσω αυτής. Το «Μεγάλο σορτάρισμα» διαθέτει ένα μεγάλο προτέρημα: γίνεται κατανοητό ακόμη κι από θεατές που ίσως να μην έχουν χρηματοοικονομικές γνώσεις. Πρωταγωνιστούν οι: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt, Marisa Tomei.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b