MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τηλεοπτική πρεμιέρα “Από Μηχανής” : Ταξίδι σαγήνης στα άδυτα της τεχνητής νοημοσύνης

Άβυσσος η… τεχνητή νοημοσύνη της γυναίκας στη ταινία “Από Μηχανής” (Ex Machina) όπου ένας μάγος της ψηφιακής τεχνολογίας προσπαθεί να δημιουργήσει μια μηχανή με συνείδηση.Η ταινία, που παρουσιάζεται σε τηλεοπτική πρεμιέρα στον ΟΤΕ TV, μάς ταξιδεύει σε ένα μαγικό κόσμο όπου η επιστημονική φαντασία συναντά τη σαγήνη του αισθησιασμού.

author-image Πένυ Νικολάου

Ένας δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής θα φέρει έναν από τους υπαλλήλους του στην πολυτελή κατοικία του για να συμμετάσχει σε ένα πείραμα που θα αφορά την τελευταία του εφεύρεση, ένα εξαιρετικά προηγμένο θηλυκό ρομπότ που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Ένα πολύ ιδιαίτερο ερωτικό τρίγωνο ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, σε έναν αγώνα επιβίωσης, όπου η μηχανή παλεύει να ξεπεράσει σε πονηριά τον άνθρωπο και χρησιμοποιεί κάθε μέσο.

Κινηματογραφικά το “Από Μηχανής” είναι πλούσιο σε τολμηρές εικόνες αλλά αποτυπώνει και με γοητευτικό τρόπο τα διάφορα κόνσεπτ της υψηλής τεχνολογίας, που παρουσιάζονται στην ταινία. Το σπίτι του εκκεντρικού μεγιστάνα στη μέση του πουθενά, περικυκλωμένο από την άγρια φύση, είναι ένα τεχνολογικό θαύμα από μόνο του. Αλλά κι ένας σαδιστικός λαβύρινθος, που παγιδεύει συνειδήσεις, ανθρώπινες και μηχανικές.

ex machina22

Στα ατού της ταινίας είναι οι ερμηνείες τω πρωταγωνιστών. Συγκινητική είναι η προσπάθεια της Alicia Vikander, στο ρόλο του θηλυκού ρομπότ, να μας πείσει ότι έχει συναισθήματα κι ότι πρέπει να τη λυπηθούμε. Μεταμορφωμένος και αγνώριστος, ο Oscar Isaac, δίνει μια πολύ πειστική και ιδιαίτερη ερμηνεία, παρουσιάζοντας με πολύ φυσικό τρόπο την ακραία εκκεντρικότητα του μεγιστάνα- μαιτρ της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στον αισθησιασμό, την επιστημονική φαντασία και τα στερεότυπα για το γυναικείο χαρακτήρα. Η πλοκή της ταινίας κεντρίζει το ενδιαφέρον και είναι ό,τι καλύτερο για τους φαν του είδους.

exmachina

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Alex Garland Ο Αλεξ Γκάρλαντ (συγγραφέας του «The Beach» και σεναριογράφος του «28 Μέρες Μετά»), ενώ πρωταγωνιστούν οι Alicia Vikander, Domhnall Gleeson και Oscar Isaac.

Aπολαύτε την ταινία την Κυριακή 10 Απριλίου στις 21.00 στο κανάλι ΟTE CINEMA 1HD.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b