MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γροθιές στους Τοίχους: Συγκλονιστικό Δράμα Φυλακής στον OTE TV

Το συγκλονιστικό δράμα φυλακών “Γροθιές στους Τοίχους” (Starred Up) μας μεταφέρει στον άγριο κόσμο των φυλακών όπου κυριαρχεί η βία, η οργή και η υποδούλωση σε διεφθαρμένους κανόνες εξουσίας.

author-image Πένυ Νικολάου

Στο επίκεντρο της ιστορίας ο Έρικ (Jack O’Connell) ένας βίαιος νεαρός που ρίχνεται ξαφνικά στο σκοτεινό κόσμο μιας φυλακής ενηλίκων. Προσπαθώντας να επιβιώσει σ’ αυτό το εχθρικό περιβάλλον έρχεται αντιμέτωπος με τον πατέρα του Νεβ (Ben Mendelsohn), έναν άνδρα που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή και που ο Έρικ έχει να δει από πέντε ετών.

Ένας ψυχοθεραπευτής, ο Όλιβερ, προτείνει στον Έρικ να ενταχθεί στην ομάδα κρατουμένων που προσπαθεί να βοηθήσει μαθαίνοντας τους να διαχειρίζονται την οργή και το δολοφονικό τους ένστικτο. Μέσα σ’ αυτήν την ομάδα ο Έρικ θα ζήσει για πρώτη φορά την εμπειρία της εμπιστοσύνης και της φιλίας και θα κατανοήσει τις ρίζες της βίαιης συμπεριφορά του. Μπορεί ο Έρικ να ολοκληρώσει το ταξίδι της μεταμόρφωσης του; Και μπορεί να καταφέρει να σώσει το εαυτό του και να συμφιλιωθεί με τον πατέρα του;

starred Up

Γυρισμένο σε μια εγκαταλελειμμένη πλέον φυλακή του Μπέλφαστ, από τον βραβευμένο Βρετανό σκηνοθέτη David Mackenzie (“Young Adam”, “Hallam Foe”, “Perfect Sense”) βασίζεται σε σενάριο του Jonathan Asser, που χρησιμοποίησε τις εμπειρίες του ως ψυχοθεραπευτής σε φυλακές.

Το Γροθιές στους Τοίχους επικεντρώνεται στις διαπροσωπικές σχέσεις των πρωταγωνιστών και αναδεικνύει την αδυναμία του σωφρονιστικού συστήματος να προβάλει λύσεις στη διαχείρισή τους. Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα τοπίο όπου οι απάνθρωπες συμπεριφορές και η κατάχρηση εξουσίας γίνονται ο κανόνας.

Aποτελεί μια ιστορία άγριας ενηλικίωσης και τελικά ένα μελόδραμα που συνδέεται με το αίσθημα «αγάπης» που νιώθει για πρώτη φορά ο 19χρονος Έρικ από τον ψυχοθεραπευτή του. Εκείνος μόνο θα πιστέψει στη σωτηρία του και θα αποτελέσει την πατρική φιγούρα που χρειάζεται για να αποφύγει την απόλυτη καταστροφή του εαυτού του.

starred up2

Τα σκηνικά είναι λιτά και η δράση επικρατεί του διαλόγου οδηγώντας έτσι σε ένα ακόμα ρεαλιστικότερο αποτέλεσμα. Οι ερμηνείες του αξιόλογου cast είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες ενώ ξεχωρίζει αυτή του Jack O’ Connell. Η αμείωτη ένταση, τα έξυπνα πλάνα και η ριζοσπαστική προσέγγιση του σκηνοθέτη, David Mackenzie, αναδεικνύουν το καθαρά ρεαλιστικό σενάριο και κατατάσσουν την ταινία στις κορυφαίες θέσεις των ευρωπαϊκών prison movies.

Starredup 0458

Φεστιβάλ – Διακρίσεις: 

  • Βραβείο Κοινού: Rotterdam International Film Festival
  • Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου – Μπεν Μέντελσον: The British Independent Film Awards
  • Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου – Τζακ Ο’Κόνελ: Dublin International Film Festival
  • Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σεναριογράφου: BFI London Film Festival

Η ταινία θα προβληθεί σε τηλεοπτική πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 21.00 στο κανάλι VILLAGE CINEMA HD

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b