MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο έρχεται γεμάτο με προτάσεις, για να κυκλοφορήσετε στην πόλη και να διασκεδάσετε εντελώς δωρεάν!

author-image Πένυ Νικολάου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Το ρολόι» στον Πολυχώρο «Α. και Μ. Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων

to roloi

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και θέλοντας δώσει την ευκαιρία σε κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβαση στη θεατρική τέχνη, θα παρουσιάσει από 5 έως και 7 Μαρτίου στον Πολυχώρο «Α. και Μ. Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων – με ελεύθερη είσοδο για το κοινό – την παράσταση «Το ρολόι» ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» του Μενέλαου Λουντέμη.
Πρόκειται για τη βραβευμένη παράσταση του περσινού θεσμού της «Ανοιχτής Πλατφόρμας» που έγινε πολύ θερμά αποδεκτή από το κοινό.
Στόχος της παράστασης είναι, όχι μόνο να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απ’ όλες τις οπτικές γωνίες όπως εξαιρετικά κάνει και ο Λουντέμης αλλά και να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Να ερευνήσει τα αιτία της δικής μας κοινωνικής και πολιτικής κατάρρευσης, της δικής μας πρωτοφανούς μισαλλοδοξίας, του δικού μας φασισμού.
Η παράσταση βασίζεται πάνω στις τεχνικές του αφηγηματικού και του σωματικού θεάτρου, τεχνικές πάνω στις οποίες ήδη η ομάδα πειραματίζεται. Θα είναι ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα διαφορετικά ύφη και είδη με σκοπό να υπηρετηθούν οι υπέροχες ιστορίες του Μενέλαου Λουντέμη.

Σημείωση: η διάθεση των δελτίων εισόδου θα πραγματοποιείται στον Πολυχώρο «Α. και Μ. Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6Α, Ν. Κόσμος ).
Τετάρτη έως Παρασκευή: 9:00 – 16:00 / Σάββατο και Κυριακή: 12:00 – 19:00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
“Φένια, η αγαπημένη των ήχων” της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου στον Ιανό

fenia ianos

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), οι Εκδόσεις Πατάκη, και το βιβλιοπωλείο IANOS το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου «Φένια, η αγαπημένη των ήχων» σε εικονογράφηση της Έφης Λαδά. Το βιβλίο έχει αποσπάσει Έπαινο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς το 2012 με το σκεπτικό της επιτροπής να επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα βιβλίο με γραφή ευαίσθητη και περιεχόμενο ανθρωπιστικό. Η συγγραφέας μαζί με εμψυχωτές θα δραματοποιήσει την ιστορία του βιβλίου και μέσα από παιχνίδια με τις αισθήσεις, θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν είχε μόνο ήχους, μυρωδιές και αγγίγματα. Η Φένια, με το φωτεινό χαμόγελο θα είναι εκεί για να μας ξεναγήσει στον κόσμο της διαφορετικότητας.
Στο πιάνο θα είναι ο μαθητής του ΚΕΑΤ Αλέξανδρος Κεπελιάν και ο συνθέτης Γιάννης Μυγδάνης με το τραγούδι της ιστορίας. Χαιρετισμό θα απευθύνει η διοικήτρια του ΚΕΑΤ κ. Παναγιώτα Λεωτσάκου.

ΕΚΘΕΣΗ
Μικρός Κύκλος: έκθεση του Νίκου Παπαλουκά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

mikros kuklos ekthesi

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξένει την ατομική έκθεση “Μικρός Κύκλος” του Κύπριου Εικαστικού Νίκου Παπαλουκά.

Στην έκθεση όπου θα παρουσιαστεί μια νέα μεγάλη ενότητα έργων αλλά και έργα από προηγούμενες ατομικές εκθέσεις του καλλιτέχνη συμπεριλαμβάνονται έργα ζωγραφικά, κολάζ, αμφίπλευρα γλυπτά από ανοξείδωτο ατσάλι και design κόσμημα από ασήμι. Τον Νίκο Παπαλουκά απασχολεί ο Άνθρωπος και ο Τόπος με την ευρύτερη έννοια, καθώς επίσης Ο Μύθος και η Ποίηση, φορείς αιωνίων αληθειών και αξιών με τα οποία βρίσκεται σε ένα συνεχή διάλογο. Οι αλήθειες και οι αξίες αυτές βρίσκουν εφαρμογή μορφοπλαστικά μέσα από τα έργα του Νίκου Παπαλουκά και με αυτό τον τρόπο αποκτούν νόημα ως εικαστικά γεγονότα.
Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο… Μετρό!

metro kratiki orxistra

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμμετέχει στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που διοργανώνει κατά καιρούς η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) μετατρέποντας κεντρικούς σταθμούς του δικτύου Σταθερών Συγκοινωνιών σε «σκηνές» τέχνης και πολιτισμού. Ένα από τα μουσικά σύνολα της ορχήστρας, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος-φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου-όμποε, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος- φαγκότο) θα δώσει συναυλία το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 13.00 στο σταθμό «Πειραιάς».

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι: Η συνέντευξη στο Art Factory

anthrwpinoi zwologikoi

Η Ομάδα quilombola/ physicaltheatre παρουσιάζει την παράσταση “Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι – η συνέντευξη” στο Art Factory (Πειραιώς 178 και Λαμίας 6, Πετράλωνα) την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στις 21.00.

Πώς μια διάλεξη για την πληρότητα του σύγχρονου πολιτισμού καταλήγει στην απομυθοποίηση και απορύθμισή του; Η ανωτερότητα του ανθρώπινου είδους αμφισβητείται. Η αιχμαλωσία γίνεται τόπος συνάντησης όσων αισθάνονται ακόμα ελεύθεροι. Ιθαγενείς της Πολυνησίας δίνουν συνέντευξη σε μια Ευρωπαία δημοσιογράφο. Σχολιάζουν τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό, τις συνήθειες, τις αξίες μας, την ίδια μας την ύπαρξη. Καθρεφτιζόμαστε στα μάτια αυτών που συνήθως καθρεφτίζουν τη φύση.


Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b