MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Άλμπουμ#6: Γιάννης Βουρος

Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου μετρά σχεδόν 4 δεκαετίες στο θέατρο το οποίο έχει υπηρετήσει μέσα από πολλές και διαφορετικές ιδιότητες. Επικεφαλής πολιτιστικών οργανισμών και ενώσεων, αλλά και μεταφραστής, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής από τα πρώτα βήματα της καριέρας του, έχει υπηρετήσει όλη σχεδόν τη γκάμα των ρόλων του ρεπερτορίου. Ο Γιάννης Βούρος μοιράζεται μαζί μας το άλμπουμ της καριέρας του και θυμάται ρόλους, φιλίες και συνεργασίες που την καθόρισαν.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

giannis vouros 1
1980 – Θέατρο Μινώα «Ταβάριτς»
Η πρώτη μου δουλειά… με Άγγελο Αντωνόπουλο, Ελένη Ερήμου και Άννα Ανδριανού, σε παραγωγή του Γιώργου Λεμπέση. Εδώ γεννήθηκαν μια κουμπαριά και ένας γάμος! Γνωρίστηκα με την Άννα και μας πάντρεψε ο Άγγελος.

giannis vouros 2
1976 – Περιοδεία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με την Ασπασία Παπαθανασίου 
Χορός: Λυδία Κονιόρδου, Γρηγόρης Βαλτινός, Δήμος Αβδελιώδης και εγώ. Θυμάμαι ότι στον Έβρο ήρθε να μας δει ο Πήτερ Μπρουκ. Με τον Γρηγόρη γνωριστήκαμε στον στρατό και από τότε γεννήθηκε μια μεγάλη σχέση ζωής.

giannis vouros 4
1980 – «Φρύνη η εταίρα» Θέατρο Διάνα
Θίασος της Ζωής Λάσκαρη. Από τότε άρχισε μια σχέση μεγάλης αγάπης και εκτίμησης με την φίλη μου Ζωή Λάσκαρη.

giannis vouros 5
1983- «Δραπέτες» του Γιώργου Μανιώτη Θεατρικό Εργαστήρι της Έρσης Μαλικένζου
Η πρώτη μου δουλειά ως παραγωγός. Από τότε το μικρόβιο του παραγωγού μπήκε για τα καλά μέσα μου και με ακολουθεί χρόνια τώρα.

giannis vouros 3
1989 – Θέατρο Μπρόντγουαιη «Επικίνδυνη στροφή» του Πρίσλευ
Άγγελος Αντωνόπουλος, Αντιγόνη Βαλάκου, Δάνης Κατρανίδης, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Αλεξανδράκη, Ματίνα Καρρά. Από τις συνεργασίες που θα θυμάμαι πάντα, θιασάρα. Στην φωτογραφία με την Αντιγόνη και την Πέμυ.

giannis vouros 7
1991 – «Άγριο Μέλι» του Μ. Φρέιν Θέατρο Τζένη Καρέζη
Με τον Γιώργο Κιμούλη, εξαιρετική η συνεργασία με τον Βισνιέφσκι που μου άνοιξε άλλες πόρτες υποκριτικής.

vouros valtinos
1992 – «Εκτός Eλέγχου» του Ray Cooney  Θέατρο Αμιράλ 
Με τον αδερφό και κουμπάρο μου Γρηγόρη Βαλτινό. Μας παρακαλούσαν οι θεατές να κάνουμε παύση γιατί από τα γέλια δεν μπορούσαν να πάρουν ανάσα.

vouros 2
1995 – «Μερικοί το προτιμούν καυτό» Θέατρο Βέμπο 
Ακόμα θυμάμαι την αγωνία μας με τον Κώστα Αρζόγλου να προλάβουμε να αλλάξουμε από άντρες σε γυναίκες μέσα σε τρία λεπτά… ρούχα, μακιγιάζ.. όλα.

giannis vouros 9
1996 –  «Χάρολντ και Μοντ» Θέατρο Αλάμπρα
Ένα έργο που πίστεψα πολύ και όταν ανακοίνωσα ότι θα το ανεβάσω ο χώρος μου είπε ότι τρελάθηκα… ευτυχώς δικαιώθηκα. Θυμάμαι την εξαιρετική συνεργασία μου με την σπουδαία Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

art vouros fasoulis konstantinou
1998 – «Αρτ» Θέατρο Κάππα 
Με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Σταμάτη Φασουλή. Θυμάμαι ότι ο τεχνικός σκηνής κατά την διάρκεια της παράστασης μου έκανε νοήματα από την κουίντα ότι γεννήθηκε ο γιός μου Αλέξης. Θυμάμαι ότι το ψιθύρισα στο αυτί του Σταμάτη και εκείνος με την σειρά του το ψιθύρισε στον Γιώργο…

giannis vouros 8
2001 – Ετεοκλής στους «Επτά επί Θήβας» στην Επίδαυρο 
Από τις ωραιότερες παραστάσεις που έχω παίξει και νομίζω από τις καλύτερες μου ερμηνείες. Από τους πιο δύσκολους ρόλους αρχαίας τραγωδίας.

vouros filipidis
2003 – «Θεσμοφοριάζουσες» από το ΘΟΚ στην Επίδαυρο
Ακόμα θυμάμαι τον τρόπο αυτοσχεδιασμού με τον Πέτρο Φιλιππίδη… σε κάθε παράσταση και κάτι διαφορετικό, εκτός κειμένου τα πάντα, από τις παραστάσεις που ξεχωρίζω.

vouros dandoulaki balanika fertis 1
2010 – «Ο θεός της σφαγής» Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Με την Κάτια μου υπάρχει σχέση αγάπης και σεβασμού χρόνια τώρα. Εμπειρία να δουλεύεις πλάι στον Γιάννη Φέρτη.

vouros 3
2016 «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» Θέατρο Bεάκη
Ένα έργο που μιλάει μέσα μου… Κατάθεση ψυχής επάνω στο σανίδι. Στο Αλάμπρα 16 χρόνια πριν με την Πέγκυ Τρικαλιώτη και στο Βεάκη τώρα με την Χρύσα Παπά.

vouros 4

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b