MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Και εις Fargo-τερα!

Aν πίστευα ότι η τηλεοπτική σειρά θα μπορούσε να σταθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο και το ανάλογο χαμηλό βαρομετρικό του Fargo της ταινίας των αδελφών Coen του 1996; Φυσικά και όχι (παίζουμε με τα ιερά και όσια;). Φυσικά και διαψεύστηκα! Η season one τα πήγε θαύμα.Πηγή: Its My Blender

author-image Μαρία Μαρκουλή

Αν πίστευα ότι υπήρχε πιθανότητα να ακολουθήσει και δεύτερη season που να μπορεί να σταθεί κάπου κοντά στην πρώτη; Όχι. Πώς να πιστέψεις τέτοια πράγματα; Την πάτησα θριαμβευτικά. Η season 2 του Fargo άστραψε και βρόντησε και δεν άφησε όρθιο κανένα τοτέμ της τηλεοπτικής/σινέ πιάτσας.

Εκεί στα Μεσο-δυτικά, ο θεός να βάλει το χέρι του που λένε και ο Camus να λογοδοτήσει γιατί την ώρα της κρίσης ποιος θα τρέξει πρώτος να τη γλυτώσει… Αλλά να σε φυλάει η τύχη από την κακιά την ώρα, από ιπτάμενα πτώματα και από τις σφαίρες που χορεύουν ακατάπαυστα σε επεισόδια, δέκα συναπτά και χορταστικά. Και κατόπιν ο καθένας θα βρει το δρόμο του και ο τελευταίος θα κλείσει και την πόρτα. Και θα την ανοίξει μετά να μπει θριαμβευτικά στο Season 3 – Αν πιστεύω ότι η τρίτη σεζόν θα…; Τι σημασία πλέον έχει;

fargo s2

Η ιστορία είναι Κοενικά «αληθινή» και προηγείται χρονολογικά της ιστορίας της πρώτης σεζόν με την οποία συνδέεται καθώς με χάρη και οικονομία δίνονται στο έργο στοιχεία ‘ταυτότητας’.

Συμβαίνει λοιπόν σε εκείνα τα μέρη, η φαμίλια Gerhardt να ελέγχει τα πράγματα, να λύνει και να δένει και αντιρρήσεις να μην σηκώνει αφού σηκώνει το τουφέκι και τις σβήνει όπου τυχόν υπάρχουν.

Ετσι πάει ώσπου να στραβώσει το πράγμα στο diner, να περάσει το αμάξι, να σκάσει μύτη και η Μαφία του Κάνσας, να βγουν τα οικογενειακά άπλυτα στη φόρα, στο μεταξύ και να μοιράζεται η οθόνη στα δύο και στα τέσσερα με στιλ και δράση και καταπληκτική φωτογραφία που να θες να πατάς pause και να την θαυμάζεις και η Peggy να κάνει όνειρα, ο Νόμος να τρέχει και να μη φτάνει, να σκάνε και εξωγήινοι, ενώ τα πτώματα να μαζεύονται σωρός.

Και να μην ξέρεις ποια θα είναι η επόμενη κίνηση και προς τα πού θα στρίψει το στόρι αφού – το αποκαλύπτω εδώ – οι Coen έχουν τρίτο αδελφό και αυτός είναι ο Noah Hawley που γράφει το σενάριο. Αλλιώς δεν εξηγείται.

FARGO SEASON 2

Έχουμε και λέμε: χαρακτήρες ένας κι ένας, τέτοιοι που θα μπορούσαν να στηθούν πάνω τους καινούργιες σειρές (η εκδίκηση του Ινδιάνου, ο δικηγόρος–φιλόσοφος, ο χασάπης, η γυναίκα του και ο εφαρμοσμένος υπαρξισμός…). Ηθοποιοί που κάνουν το έργο δικό τους όλοι και σκέτη απόλαυση η Kirsten Dunst που ως Peggy Blumquist αλλοπαρμένη και αδίστακτη σερβίρει τη δική της ‘λογική’ σε ένα παράλογο κόσμο που τον εξηγεί με τον τρόπο της και μπορείς μια ιδέα να πάρεις. Ζόρικα δηλαδή τα πράγματα στα Μεσοδυτικά της Αμερικής το 79 – κι ερχόταν και ο Ρίγκαν – ο κόσμος πάγωνε και αυτό που θα έμενε στο τέλος θα ήταν μια καλή ιστορία να πεις και να καθίσουν οι άνθρωποι να την ακούσουν. Και εις Fargoτερα λοιπόν! (συνεχίζεται)

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.mariamarkouli.com/

To Fargo προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 22.00 στο ΟΤΕ CINEMA 4HD

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b