MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

House of Cards: η 3η σεζόν στον ΟΤΕ ΤV

Σας έλειψε o Frank Underwood; Η τρίτη σεζόν της εξαιρετικής σειράς του Netflix (πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα) ξεκίνησε το Σάββατο 9/1 και προβάλλεται κάθε Σάββατο με διπλό επεισόδιο στις 22.00 στο κανάλι ΟΤΕ CINEMA 4HD.

Monopoli Team

Ο 3ος κύκλος της πρώτης online σειράς που προτάθηκε για δύο βραβεία Emmy και Χρυσές Σφαίρες κυκλοφόρησε στην Αμερική το Φεβρουάριο του 2015 και αποτελείται από 13 επεισόδια γεμάτα -όπως και οι δύο προηγούμενοι κύκλοι- δολοπλοκία και ίντριγκα, με τη διαφορά ότι ο Frank (ερμηνευμένος πάντα από τον μοναδικό Kevin Spacey) βρίσκεται αυτή τη φορά στη θέση του προέδρου.

Ενώ οι πρώτες δύο σεζόν μας αποκάλυψαν μέχρι που θα έφτανε ο πρώην Δημοκρατικός προκειμένου να ανέβει στο υψηλότερο αξίωμα στη γη, αυτός ο νέος κύκλος καταπιάνεται με την πραγματικότητα – και την ευθύνη – του ότι έχει φτάσει σε αυτό το στόχο.

Spacey e1424985817869 1940x1090

Στην τρίτη σεζόν, λοιπόν, ο Frank, ή αλλιώς Frank 2.0, είναι ένας πιο ευλαβικός ηγέτης. «Έχω να κάνω τέτοιου είδους πράγματα τώρα», λέει στο κοινό την ώρα που επισκέπτεται τον τάφο του πατέρα του, «Με κάνει να φαίνομαι πιο ανθρώπινος, και πρέπει να είσαι λίγο άνθρωπος όταν είσαι ο Πρόεδρος».

Όπως επισημαίνει η New York Post: «Τα πρώτα επεισόδια της τρίτης σεζόν είναι τα καλύτερα ολόκληρης της σειράς μέχρι στιγμής».

Στην 3η σεζόν αντί για μακιαβελικούς χειρισμούς και φαυλότητα, η σειρά ασχολείται πιο πολύ με την εξωτερική πολιτική

Για δύο κύκλους, παρακολουθήσαμε τις συχνά παράνομες, και κατά καιρούς ανθρωποκτόνες μηχανορραφίες του Frank και της Claire Underwood. Σε αυτή τη σεζόν, όμως, αντί για μακιαβελικούς χειρισμούς και φαυλότητα, η σειρά ασχολείται πιο πολύ με την εξωτερική πολιτική. Ο Ρώσος πρόεδρος -ένα μείγμα πιστής απομίμησης και καρικατούρας του Πούτιν- μπαίνει στο κάδρο των εξελίξεων.

o HOUSE OF CARDS KEVIN SPACEY facebook

Προς τιμήν του, o Beau Willimon (σεναριογράφος πολλών επεισοδίων του House of Cards) παραμένει ένας έξυπνος παρατηρητής της σύγχρονης πολιτικής από πολλές απόψεις, και δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα ότι η εισαγωγή του Frank για το πρόγραμμα «America Works» (ή AmWorks) στα πρώτα επεισόδια του 3ου κύκλου έχει συγκριθεί από διάφορους κριτικούς και θεατές με την εισαγωγή του “Obamacare” – και οι δύο έγιναν αποδέκτες τόσο επιδοκιμαστικών σχολίων όσο και καχυποψίας-, ενώ η κριτική της Claire προς τον Ρώσο Πρόεδρο συσχετίστηκε από πολλούς με την ευρέως διαδεδομένη κριτική που ασκείται στο σημερινό Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σε ό, τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Zoe Barnes, ο Peter Russo, ο Garrett Walker, ο Raymond Tusk, και η Linda Vasquez είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτήρες που έχουν μάθει (με τον σκληρό τρόπο…) ότι το «όχι» στον Frank Underwood δεν αποτελεί επιλογή. Στην τρίτη σεζόν, είναι η σειρά της Claire. Και ακόμα και εάν έχουμε περάσει σχεδόν 40 ώρες μαζί τους, η αληθινή φύση της σχέσης τους παραμένει ασαφής: Είναι σεξουαλική; Είναι πλατωνική; Είναι βασισμένη αποκλειστικά και μόνο σε μια αμοιβαία επιθυμία να κυβερνήσουν τον κόσμο με σιδηρά πυγμή; Η αβεβαιότητα αυτή έχει δανείσει πολλές ίντριγκες με την ιστορία τους, η αφοσίωση όμως του ενός στον άλλο είναι το μόνο σταθερό πράγμα εδώ και τόσα επεισόδια. Ξαφνικά, βλέπουμε μέχρι και τον γάμο τους να ταράζεται συθέμελα κι όλα αυτά επειδή ο Φρανκ λέει αυτές τις πέντε μικρές λέξεις: «Δεν είσαι τίποτα χωρίς εμένα»…

house of cards season 3 41

Μπορεί, επομένως, οι μηχανορραφίες του Φρανκ να τον έφτασαν ακριβώς εκεί που ήθελε, αλλά το παιχνίδι έχει πλέον σοβαρέψει πολύ, θα τα καταφέρει άραγε ο αδίστακτος πολιτικός να βγει από τις παγίδες που του στήνονται σε εσωτερικό και εξωτερικό; Η απάντηση επί της μικρής οθόνης κάθε Σάββατο στον ΟΤΕ TV.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b