MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

House of Cards: Ο δεύτερος κύκλος συνεχίζει -ακόμα- πιο σκοτεινός

Ο αγώνας για την εξουσία συνεχίζεται και στο δεύτερο κύκλο επεισοδίων του House of Cards, ο οποίος προβάλλεται σε HD για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση κάθε Σάββατο στις 22.00 στο κανάλι OTE CINEMA 4 HD, με τη συνέχεια να είναι ακόμη πιο σκοτεινή απ’ ότι ήταν στον πρώτο κύκλο…

Monopoli Team

Όπως και στην πρώτη, έτσι και στη δεύτερη σεζόν ο κυνισμός είναι το νόμισμα της επιλογής στον αγώνα για την εξουσία, και υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του νομίσματος.

Ο Φρανκ Άντεργουντ (Κέβιν Σπέισι-Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού σε Δραματική Σειρά στις Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία του) επιστρέφει στον δεύτερο κύκλο επεισοδίων του πολυβραβευμένου (2 Χρυσές Σφαίρες, 1 SAG, 6 EMMY) πολιτικού θρίλερ ως νεοδιορισθής αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και μαζί με την γυναίκα του Κλερ (Ρόμπιν Ράιτ), βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με απειλές, μεγάλες προκλήσεις και πρόσωπα με μυστηριώδη κίνητρα. Ο Φρανκ και η Κλερ θα χρησιμοποιήσουν κάθε… αθέμιτο μέσο, προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και να βγάλουν από τη μέση όσους προσπαθούν να τους βάλουν εμπόδια.

house of cards2

Μετά το σοκ -κυριολεκτικά- του πρώτου επεισοδίου παρακολουθούμε τον Φρανκ στα πρώτα επεισόδια να κατατροπώνει κάποιους ασυμβίβαστους ρεπόρτερ οι οποίοι βρίσκονται στο κατόπι ενοχοποιητικών στοιχείων για εκείνον σχετικά μ’ ένα φόνο που είχε διαπράξει στην προηγούμενη σεζόν. Ωστόσο, το δράμα μετατοπίζεται σύντομα σε εντάσεις που αφορούν τον Φρανκ, τον πρόεδρο Γουόκερ, την κινεζική κυβέρνηση, και τον Ρέιμοντ Τασκ, καταλήγοντας σε ένα πικρό πολιτικό πόλεμο μεταξύ του Φρανκ και Τουσκ. Η σύζυγός του Φρανκ αποκαλύπτει δημοσίως ότι βιάστηκε όταν ήταν στο κολέγιο και επιδιώκει να γίνει αυστηρότερη η νομοθεσία κατά των βιασμών. Συνδέοντας μισές αλήθειες με ένα τεράστιο ψέμα συναισθηματικής αλήθειας η Κλερ παρουσιάζεται φαινομενικά ως μία θαρραλέα δημόσια φιγούρα αλλά, σε εμάς που γνωρίζουμε, ως το κρυφό στήριγμα του Φρανκ.

house of cards season 2 robin wright

Ο πιο σημαντικός νέος χαρακτήρας της δεύτερης σεζόν είναι η Μόλι Πάρκερ στο ρόλο της Τζάκι Σαρπ -μια φιγούρα που υπό μία έννοια είναι η απόλυτη αντι-Κλερ- η διάδοχος του Φρανκ στο House Whip, η οποία σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένη κι αυτή στα δολοπλόκα σχέδια του Φρανκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους σκηνοθέτες στο δεύτερο κύκλο συναντάμε την ίδια τη Ρόμπιν Ράιτ αλλά και τη Τζόντι Φόστερ, ενώ η σεζόν περιλαμβάνει στιγμιότυπα και με αρκετούς αξιόλογους δημοσιογράφους.

house of cards season 2 episode one review

Όσοι λοιπόν αγαπάτε να μισείτε την Ουάσινγκτον και θέλετε να δείτε πόσο πιο βαθιά στην αλλαζονία και τη διαφθορά μπορεί να διεισδύσει το ζεύγος Άντεργουντ, μη χάσετε τα διπλά επεισόδια του 2ου κύκλου του House of Cards κάθε Σάββατο, στις 22.00, στο OTE Cinema 4 HD.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b