MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

MR ROBOT: η σειρά φαινόμενο της χρονιάς στον ΟΤΕ TV

Η Αμερικανική σειρά κυβερνοπάνκ κατασκοπίας που συνδυάζει επιρροές από το «Matrix», το «Fight Club» και το «V for Vendetta» μέχρι τις σύγχρονες επιθέσεις των Anonymous που έκανε μεγάλη πρεμιέρα την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη στις 23.00 στο OTE Cinema 4 HD.

Monopoli Team

«Μία πολύ ενδιαφέρουσα νέα σειρά, ένα κυβερνο-θρίλερ εμποτισμένο με έναν σκοτεινό, μηδενιστικό πεσιμισμό για το διαδίκτυο, τον καπιταλισμό και την οικονομική ανισότητα», γράφουν οι New York Times.

Συγκεριμένα, η σειρά παρακολουθεί τον Έλιοτ Άντερσον, έναν ιδιοφυή χάκερ με εθισμό στη μορφίνη ο οποίος όσο καλά κατέχει τη γλώσσα του προγραμματισμού τόσο υπολείπεται σε κοινωνικές δεξιότητες, καθώς υποφέρει διαρκώς από αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη και βασανίζεται από παρανοϊκές σκέψεις και παραισθήσεις. Χρησιμοποιώντας τις εξαιρετικές ικανότητές του, το πρωί εργάζεται σε μία νεοϋορκέζικη εταιρεία προστασίας του κυβερνοχώρου, την Allsafe, ενώ το βράδυ αναλαμβάνει ρόλο αυτόκλητου διαδικτυακού τιμωρού.

mrr cast gallery 1

Η ζωή του όμως αλλάζει όταν τον προσεγγίζει μία αναρχική ομάδα χάκερ -γνωστή με το όνομα «fsociety»- με αρχηγό τον μυστηριώδη Mr Robot, η οποία σκοπό έχει την ολοκληρωτική ανατροπή του συστήματος εκ των έσω. Μία από τις αποστολές τους είναι να ακυρώσουν όλα τα χρέη καταστρέφοντας μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, την E Corp («Evil Corp» ή «Κακή Εταιρία» όπως την αποκαλεί ο Έλιοτ), η οποία τυγχάνει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Allsafe. Τον Mr Robot, τον χαρακτήρα που δανείζει το κωδικό του όνομα στον τίτλο της σειράς, υποδύεται ο σταρ των ‘90s Κρίστιαν Σλέιτερ (Συνέντευξη μ’ έναν βρικόλακα, Nymphomaniac).

mr robot2

Ο δημιουργός της σειράς, ο Σαμ Ισμαήλ, εντοπίζει τρεις εξελίξεις κατά τα τελευταία 15 χρόνια που τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει το “Mr Robot”, πρώτον, η εξέλιξη της τεχνολογίας που γέννησε το μυστηριώδη υπόκοσμο των χάκερς, δεύτερον, η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 και τρίτον, οι αδικίες που πυροδότησαν τις μαζικές διαδηλώσεις της Αραβικής Άνοιξης το 2010. Ο Σαμ Ισμαήλ βλέπει στον Έλιοτ την προσωποποίηση των δυνάμεων αυτών στη σειρά: ένας νεαρός που πιστεύει ότι «η κορυφή του 1% του 1%» της παγκόσμιας ελίτ «το παίζει Θεός χωρίς άδεια» και αυτό τον κάνει να θέλει να παλέψει να αλλάξει μέσω της χρήσης του χακερισμού μία κοινωνία που τον έχει απογοητεύσει συθέμελα. «Είναι μία σειρά γύρω από το τι μπορούμε να καταφέρουμε εμείς οι άνθρωποι όταν οι συνθήκες στρέφονται εναντίον μας», λέει χαρακτηριστικά ο Ράμι Μάλεκ (Μία Νύχτα στο Μουσείο, Χαραυγή 2) που υποδύεται τον Έλιοτ.

lead 960

Ο Αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός USA Network ανέβαλε την προβολή του τελευταίου επεισοδίου του πρώτου κύκλου της σειράς, που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 26 Αυγούστου, καθώς περιελάμβανε σκηνές παρόμοιες θεματικά με την on air εν ψυχρώ εκτέλεση δύο δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Τελικά, το επεισόδιο προβλήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Το «Mr Robot» έχει ήδη πάρει το φως για το 2ο κύκλο επεισοδίων.

Mr Robot4

Ναταλία Αποστολοπούλου

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b