MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το θέατρο συναντά τη φυσική στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Γιώργος Κοτανίδης συνομιλεί με το Νομπελίστα φυσικό Ρίτσαρντ Φάυνμαν και οι σημαντικότεροι Έλληνες φυσικοί με το κοινό.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Γιώργος Κοτανίδης ‘αποχαιρετά’ το ρόλο-σταθμό της καριέρας του- την ‘αναμέτρησή’ του με το Νομπελίστα φυσικό Ρίτσαρντ Φάυνμαν -στο έργο «QED» ή «Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν» του Πήτερ Παρνέλ, μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες της δεκαετίας, που ζωντανεύει ξανά για περιορισμένες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με κάθε παράσταση να αναδεικνύεται σε μια ξεχωριστή γιορτή της Φυσικής.

Από τις 23 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, πριν και μετά την παράσταση, το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει ξεχωριστές ομιλίες αλλά και να συνομιλήσει με κάποιους από τους πιο σημαντικούς Έλληνες φυσικούς που θα ανέβουν στη σκηνή του Θεάτρου για να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της Ύλης και του Σύμπαντος.

Ο Στράτος Θεοδοσίου θα μας μιλήσει για την “Αναζήτηση ευφυούς ζωής στο σύμπαν, διαστημικές αποστολές”, ο Διονύσης Σιμόπουλος για τον « Άνθρωπο και το Σύμπαν”, ο Ξενοφών Μουσάς και ο Raul Perez για το “Πως ο άνθρωπος ανακάλυψε ότι υπάρχουν νόμοι της φύσης και πώς οδηγήθηκε στα στοιχειώδη σωμάτια” και ο Βασίλης Χαρμανδάρης για “Το σύμπαν από το φωτεινό παρελθόν στο σκοτεινό μέλλον”. Ο Γιώργος Γραμματικάκης θα συνομιλήσει «με το φως και με τον χορογράφο του φωτός», ο Μανόλης Δρης θα αναφερθεί στην «εξέλιξη της Δομής της ύλης και της Κβαντικής Φυσικής», ο Παναγιώτης Νιάρχος στην αναζήτηση «μιας άλλης Γης στο Σύμπαν”, ενώ ο Γιώργος Τριμπέρης στη “Βασική έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και πραγματικές κοινωνικές ανάγκες”

Μία μοναδική συνύπαρξη Τέχνης και Επιστήμης, με την αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

To πρόγραμμα αναλυτικά:

  • 23/11 – Στράτος Θεοδοσίου, Καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών/Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Φυσικών – “Αναζήτηση ευφυούς ζωής στο σύμπαν, διαστημικές αποστολές”
  • 24/11 – Διονύσης Σιμόπουλος, Επίτιμος Διευθυντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου : “Ο Άνθρωπος και το Σύμπαν”
  • 30/11 – Ξενοφών Μουσάς, Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής Πανεπιστήμιου Αθηνών. Μαζί του ο Μεξικανός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σονόρα Raul Perez : “Πως ο άνθρωπος ανακάλυψε ότι υπάρχουν νομοι της φυσης και πως οδηγήθηκε στα στοιχειώδη σωμάτια”.
  • 1/12 – Βασίλης Χαρμανδάρης, Διευθυντής Ινστιτούτου Αστρονομίας Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: “Universe, from the bright past to the dark future”. “Το σύμπαν από το φωτεινό παρελθόν στο σκοτεινό μέλλον”
  • 7/12- Γιώργος Γραμματικάκης, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, τέως Πρύτανης, νυν Ευρωβουλευτής: “Ο Γιώργος Γραμματικάκης συνομιλεί με το φως και με τον χορογράφο του φωtός.”
  • 8/12- Μανόλης Δρης, Ομότιμος καθηγητής Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου : “Η εξέλιξη της Δομής της ‘Υλης και της Κβαντικής Φυσικής”
  • 14/12- Παναγιώτης Νιάρχος, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών : “Αναζητώντας μια άλλη Γη στο Σύμπαν”
  • 15/12 – Γιώργος Τριμπέρης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών : “Βασική έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και πραγματικές κοινωνικές ανάγκες”.

Με την αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Έναρξη παραστάσεων: 23 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 8:30μ.μ
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου

Τιμές εισιτηρίων:
10 € προπώληση, 12 € ταμείο, 8 € φοιτητικό, μαθητικό και ειδικές κατηγορίες, 7 € Ομαδικό από δέκα εισιτήρια και άνω, 7 € άνεργοι
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), Ticket Services
Ωρ. λειτουργίας: Δευ. & Τετ. 09:00 – 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 – 20:00, Σαβ. 10:00 – 14:00
Εισιτήρια προπωλούνται και σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet (Πειραιά, Καλλιθέας (Θησέως), Αιγάλεω, Συντάγματος, Γλυφάδας, Αμαρουσίου, Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης)

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Το Θέατρο Πρόβα αποχαιρετά τον ηθοποιό Σωτήρη Τσόγκα
Εκδηλώσεις
Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου «ανοίγει» τα μεσάνυχτα με δύο ξεχωριστές παραστάσεις
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Πόρτα: Νέα σεζόν με Σαίξπηρ, «Κο Ζυλ» και «Ελίζα» – Early Bird στο θερινό ηλιοστάσιο
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Θέατρο, συναυλίες και αφιερώματα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Θεατρικά Νέα
«Μήδεια»: Ανοίγει η προπώληση και για τις παραστάσεις του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα
Θεατρικά Νέα
Ιστορική τιμή για την Judi Dench: Θέατρο του West End θα φέρει το όνομά της
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Art & Culture
Το βράδυ που ο Γιώργος Λούκος επέστρεψε μετά τιμής στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ολυμπίων: Ένας νέος πυρήνας πολιτισμού “ανθίζει” στους Κήπους του Ζαππείου