MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Γούντι Άλλεν έρχεται κάθε Τρίτη στον ΟΤΕ ΤV!

Ένα υπέροχο δώρο για τους σινεφίλ επιφυλάσσει ο ΟΤΕ TV για τον Νοέμβριο. Κάθε Τρίτη βράδυ από τις 20.00 συντονιζόμαστε στο κανάλι ΟΤΕ CINEMA 2 και απολαμβάνουμε στη σειρά δύο από τις πιο αγαπημένες ταινίες του Γούντι Άλλεν!

Monopoli Team

Σφαίρες Πάνω από το Μπρόντουγεϊ (Bullets Over Broadway -1994)
john cusack bullets broadway

Από τις ταινίες του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ, μας μεταφέρει στην αγαπημένη του Νέα Υόρκη του 1920. Ένας νεαρός θεατρικός συγγραφέας (Τζον Κιούζακ) δέχεται να χρίσει πρωταγωνίστρια του νέου έργου του την ατάλαντη φιλενάδα ενός γκάνγκστερ προκειμένου εκείνος να χρηματοδοτήσει την παράστασή. Παράλληλα, ξεκινάει μια ερωτική σχέση με την πρωταγωνίστρια (Νταιάν Γουίστ) και βρίσκεται σε συνεχή ρίξη με τον υπόλοιπο θίασο. Όταν κάποια στιγμή δέχεται υποδείξεις από το γκάνγκστερ-χρηματοδότη(Τζο Βιτερέλι) φθάνει σε σημείο να αμφισβητεί τις καλλιτεχνικές του ικανότητες.
3 Νοεμβρίου – OTE CINEMA 2 στις 20.00

Ακαταμάχητη Αφροδίτη (Mighty Aphrodite – 1995)
1280x720 IKn

Με τη συγκεκριμένη ταινία ο Γούντι Άλλεν επιστρέφει στο αγαπημένο του είδος, την ανάλαφρη κωμωδία. Παράλληλα όμως το εξελίσσει , καθώς ενσωματώνοντας για πρώτη φορά τη σεξουαλική ειλικρίνεια (χαρακτηριστικοί οι σόκιν διάλογοι) αλλάζει τα μέχρι τότε δεδομένα του.
Ένα άτεκνο ζευγάρι αποφασίζει να υιοθετήσει ένα αγοράκι, αλλά ο πατέρας (Γούντι Άλλεν) είναι αρκετά περίεργος να γνωρίσει τη βιολογική μητέρα (Μάιρα Σορβίνο). Αφού καταφέρνει να την εντοπίσει, ανακαλύπτει πως εργάζεται ως πόρνη και αποφασίζει να τη βοηθήσει να καλυτερέψει τη ζωή της.
3 Νοεμβρίου – OTE CINEMA 2 στις 22.00

Όλοι λένε σ’ αγαπώ (Everyone says I love you – 1996)
everyone says i love you woody allen julia roberts

Mια κωμωδία-μιούζικαλ που συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό καστ πρωταγωνιστών που μας εκπλήσσουν με τις τραγουδιστικές τους ικανότητες: Τζούλια Ρόμπερτς, Γκόλντι Χόουν, Ντρου Μπάριμορ και πολλοί άλλοι. Μια ιδιόμορφη οικογένεια μένει στο Μανχάταν. Ενώ οι γονείς έχουν χωρίσει και η μητέρα ζει με το νέο της σύζυγο, η κόρη προσπαθεί να γνωρίσει στον πατέρα της μια όμορφη νέα γυναίκα προκειμένου να φτιάξει την ερωτική ζωή του η οποία δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ποικιλία σχέσεων, συναισθημάτων και χαρακτήρων παρουσιάζονται μέσα από το τραγούδι.
10 Νοεμβρίου – OTE CINEMA 2 στις 20.00

Διασημότητες (Celebrity – 1998)
celebrity

Με αυτή την ασπρόμαυρη δραματική κομεντί του 1998 ο Γούντι Άλλεν καταφέρνει να προβάλει με εφευρετικότητα ένα γαϊτανάκι αλληλένδετων ιστοριών αποφεύγοντας με επιτυχία τον κίνδυνο να βαρεθεί ο θεατής. Μετά το διαζύγιό τους ο Λη (Kένεθ Μπράνα) και η Ρόμπιν (Τζούντι Ντεϊβις) περνώντας κρίση μέσης ηλικίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το χωρισμό τους ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους. Ο Λη, αποτυχημένος δημοσιογράφος και εν δυνάμει μυθιστοριογράφος επιχειρώντας να μπει στον κόσμο των διασήμων, μέσα από πολυτάραχες επαγγελματικές συναντήσεις και ερωτικές περιπτύξεις με μοντέλα, ηθοποιούς και άτομα του χώρου, εν τέλει χάνει πολλές ευκαιρίες και καταλήγει να αναθεωρήσει το σκοπό της ζωής του. Από την άλλη μεριά, η Ρόμπιν συναντάει έναν πολύ γοητευτικό τηλεοπτικό παραγωγό και καταφέρνει να μπει η ίδια στην κλίκα των διασημοτήτων.
10 Νοεμβρίου – OTE CINEMA 2 στις 22.00

Μικροαπατεώνες (Small Time Crooks -2000)
smalltimecrooks1

Ο Ρέι (Γούντι Άλλεν) ένας Νεοϋορκέζος μικροαπατεώνας ονειρεύεται να γίνει εκατομμυριούχος και γι’ αυτό αποφασίζει να κάνει ριφιφί σε μια τράπεζα. Ως κάλυψη για τη ληστεία χρησιμοποιεί το μαγαζί που βρίσκεται μπροστά στην τράπεζα και στο οποίο η γυναίκα του Φρένσυ (Tρέισι Ουλμαν) φτιάχνει και πουλάει μπισκότα. Εν τέλει το «εγκληματικό» του σχέδιο εγκαταλείπεται γιατί παραδόξως αυτό που τους κάνει πλούσιους είναι η επιχείρηση με τα μπισκότα. Έχοντας πλέον οικονομική άνεση επιχειρούν να μπουν στην καλή κοινωνία και προσλαμβάνουνν για αυτό τον Ντέιβιντ (Χιου Γκραντ) έναν «εκπαιδευτή» του savoir vivre! Χαρακτηριστικό της ταινίας οι απολαυστικοί διάλογοι γεμάτοι από το γνωστό χιούμορ του Άλλεν.
17 Νοεμβρίου – OTE CINEMA 2 στις 20.00

Η κατάρα του Πράσινου Σκορπιού (Τhe Curse of the Jade Scorpion – 2001)
curse of the jade scorpion1

Στη Νέα Υόρκη του 1940, ένας φαλλοκράτης ντετέκτιβ έρχεται σε ρίξη με την όμορφη και άκρως θηλυκή συνάδελφό του η οποία και από τη μεριά της δείχνει να τον μισεί. Κατά τη διάρκεια όμως μιας εξόδου με το υπόλοιπο γραφείο θα πέσουν οι δυο τους θύματα υπνωτισμού με αποτέλεσμα να ερωτευθούν αλλά και να γίνει εκείνος υπεύθυνος για τις εγκληματικές δράσεις τις οποίες στη συνέχεια καλείται να διερευνήσει.
Μια εξαιρετική κομεντί η οποία εκτός από το γνώριμο στοιχείο του γουντιαλενικού χιούμορ χαρακτηρίζεται και από μια επιβλητική ατμόσφαιρα μυστηρίου στην οποία συμβάλλουν τα ξεθωριασμένα χρώματα που παραπέμπουν στο στυλ των noir ταινιών.
17 Νοεμβρίου – OTE CINEMA 2 στις 22.00

Παίζοντας στα τυφλά (Hollywood Ending -2002)
hollywood ending

Ο Βαλ (Γούντι Άλλεν) ένας καταξιωμένος στο παρελθόν σκηνοθέτης ο οποίος τώρα πια έχει ξεπέσει σε τηλεοπτικά διαφημιστικά, δέχεται ξαφνικά μια πολύ σημαντική πρόταση να σκηνοθετήσει μια μεγάλου μπάτζετ ταινία. Το βράδυ όμως, πριν από το ξεκίνημα της παραγωγής εκδηλώνει μια ψυχοσωματική ασθένεια εξαιτίας της οποίας χάνει εντελώς την όρασή του. Ωστόσο αποφασίζει να σκηνοθετήσει την ταινία αποφεύγοντας ν’ αποκαλύψει το πρόβλημά του! Το γεγονός αυτό προκαλεί αναπόφευκτα πολλά ευτράπελα επεισόδια
24 Νοεμβρίου – OTE CINEMA 2 στις 20.00

Στη Ρώμη με Αγάπη (Tο Rome with Love -2012)
From Rome With Lov 2338570b

Η πρώτη πρωταγωνιστική εμφάνιση του Γούντι Άλλεν στην μεγάλη οθόνη και πάλι μετά το 2006 γίνεται με αυτή τη ρομαντική κομεντί η οποία μας συνεπαίρνει μέσα από το έντονο φαντασιακό και σουρεάλ στοιχείο της. Τέσσερις ιστορίες ξετυλίγονται παράλληλα στη Ρώμη: Μια νεαρή αμερικανίδα γνωρίζει και ερωτεύεται έναν γοητευτικό, ιδεολόγο Ρωμαίο… Ένας διάσημος αρχιτέκτονας ψάχνει το φοιτητικό του σπίτι και συναντάει ένα νεαρό που θα βρεθεί διχασμένος ανάμεσα στην κοπέλα του και την ελκυστική φίλη της… Από μια παρεξήγηση, ένας ντροπαλός επιχειρηματίας θα γνωρίσει στους συγγενείς του μια πόρνη ως σύζυγό του… Και ένας εντελώς συνηθισμένος ανθρωπάκος θα βρεθεί ξαφνικά και αδικαιολόγητα στο επίκεντρο της δημοσιότητας… Ο αειθαλής Γούντι Άλεν συνεχίζει την περιπλάνηση του στην Ευρώπη, αυτή τη φορά με ένα ερωτικό γράμμα στην ‘αιώνια πόλη’. Ο αγαπημένος σκηνοθέτης έχει κερδίσει το δικαίωμα να επαναλαμβάνεται και να επιμένει σε ένα κόσμο που δεν έχει μεγάλη σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα και με αυτή την ταινία μας ταξιδεύει σε μια πόλη βγαλμένη από καρτ-ποστάλ!
24 Νοεμβρίου – OTE CINEMA 2 στις 22.00

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b