MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
08
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Από την πίστα στη θεατρική σκηνή: Παπαρίζου, Φουρέϊρα και Γαρμπή πρωταγωνιστούν σε μιούζικαλ

Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες αφήνουν -για λίγο- τις πίστες και δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στο θεατρικό σανίδι δεν μας εκπλήσει πλέον.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Μετά την Άννα Βίσση, τον Σάκη Ρουβά και τον Γιώργο Μαζωνάκη που είδαμε πέρσι σε διάφορες θεατρικές παραγωγές, φέτος το “μικρόβιο” του θεάτρου κόλλησαν και άλλες τραγουδίστριες που μέχρι τώρα δεν είχαν εκδηλώσει αντίστοιχες φιλοδοξίες. 

Η Έλενα Παπαρίζου συμμετέχει στο μιούζικαλ “Nine των Arthur Kopit και Maury Yeston, που θα παρουσιαστεί από τις 28 Οκτωβρίου στη σκηνή του Πάνθεον σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.
Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με ιδιαίτερα εντυπωσιακό καστ που αποτελείται από τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Μάρω Κοντού, Κατερίνα Λέχου, Νάντια Μπουλέ, Αγορίτσα Οικονόμου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Τάνια Τρύπη. Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης 14 ηθοποιοί και χορεύτριες και 12μελής ορχήστρα που διευθύνει ο Αλέξιος Πρίφτης.

Βασισμένο στην αυτοβιογραφική ταινία του Φεντερίκο Φελλίνι “8 1/2”, το Nine αφηγείται την κρίση και το αδιέξοδο στην προσωπική και καλλιτεχνική ζωή του Γκουίντο Κοντίνι, ενός σκηνοθέτη του κινηματογράφου που νιώθει την έμπνευσή του να στερεύει. Την ίδια στιγμή το ιδιότυπο πλέγμα σχέσεων από τις γυναίκες του περιβάλλοντος του, λειτουργεί ως πρόσθετη δυσκολία και θα τον μπλέξει ακόμα περισσότερο. Το Nine που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1982 στη Νέα Υόρκη γνώρισε εξαιρετική επιτυχία σε όλα τα επόμενα ανεβάσματά του και έχει τιμηθεί με πέντε βραβεία Tony ανάμεσά τους και για καλύτερο μιούζικαλ.

paparizou

Ένα νέο έργο που υπογράφει το συγγραφικό δίδυμο Γιώργος Βάλαρης και Στέλιος Παπαδόπουλος θα παρουσιαστεί στο θέατρο Πειραιώς 131.

Το «BARBARELLLA, the 80΄s musical», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί του είναι «ένα μιούζικαλ για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι». Το στόρι τοποθετείται στη δεκαετία του ’80 και αναβιώνει όλα τα κλισε που τη σημάδεψαν στιλιστικά και μουσικά! 

Μέσα από την ρομαντική ιστορία και τα εμπόδια ενός νεαρού ζευγαριού και της παρέας τους, παρακολουθούμε από ένα κυρίως κωμικό πρίσμα, τα ήθη και τα έθιμα μιας ολόκληρης εποχής, όπου η διασκέδαση, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες αλλά και η ανεμελιά, σηματοδότησαν τη μεταγενέστερη πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η Ελένη Φουρέιρα ενώ στους κεντρικούς χαρακτήρες βρίσκουμε την Καίτη Γαρμπή και την Ήβη Αδάμου. Από την παράσταση δεν θα μπορούσε να λείπει ο Σταμάτης Γαρδέλης ένα πρόσωπο-σύμβολο αυτής της δεκαετίας! Η παραγωγή έχει συνολικά 18 καλλιτέχνες, ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές και ζωντανή μουσική από το συγκρότημα των Aλχημιστών.

barbarela

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα: Παράταση για την βραβευμένη παράσταση του Κωσταντίνου Ντέλλα
Εκδηλώσεις
Όμορφη Πόλη: Η μουσικοθεατρική παράσταση – ωδή στον Μίκη Θεοδωράκη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα
Εκδηλώσεις
MIRfestival 2025: 52 παραστάσεις σε 12 χώρους – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ
Θεατρικά Νέα
Άκου μικρέ, ο Πειραιάς βομβαρδίστηκε: Ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Εκδηλώσεις
Η ΕΛΣ ταξιδεύει σε 12 πόλεις της Ελλάδας
Θεατρικά Νέα
Άνθρωποι και Ποντίκια: Sold out η παράσταση του Βασίλη Μπισμπίκη – Νέες ημερομηνίες προπώλησης
Art & Culture
5 + 2 λόγοι να (ξανα)δεις τον «Δον Ζουάν» του Πάνου Βλάχου στο Θέατρο Βεάκη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Θεατής: «Ένας Ήρωας με Παντούφλες» στο Θέατρο Βέμπο
Art & Culture
"Το καταραμένο παιδί" του Honoré de Balzac στο Θέατρο Arroyo (video)
Θεατρικά Νέα
Ο βραβευμένος «Οιδίποδας» του Robert Icke έρχεται στη Στέγη με ελληνικό θίασο
Εικαστικά
Ο Προθάλαμος Δ’ 2 του Εθνικού συνεχίζεται: Διεπιστημονικοί και διακαλλιτεχνικοί διάλογοι με άξονα το περιβάλλον
Θεατρικά Νέα
Danny and the Deep Blue Sea: Αναβάλλεται η πρεμιέρα της παράστασης στο θέατρο Μεταξουργείο