MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 18 – 20 Σεπτεμβρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
1. Πολιτική κωμωδία με στοιχεία σάτιρας
ekklisiazoyses
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στη Νέα Σμύρνη
Τις «Εκκλησιάζουσες», μια πολιτική κωμωδία-σάτιρα από τις πιο χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη παρουσιάζει στις 19 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Θέατρο, σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, στο Θέατρο της Νέας Σμύρνης. Οι Αθηναίες, μεταμφιεσμένες σε άντρες, εισέρχονται κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και αναλαμβάνουν την εξουσία, πέρνοντας ουτοπικές αποφάσεις που αργότερα θα υπονομευθούν από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις. Ο ποιητής μέσα από τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

Τιμές: Γενική είσοδος 5€
Πότε; Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου
Που;
Άλσος Νέας Σμύρνης

 
2. Μια μουσική φθινοπωρινή βραδιά στον Κήπο του Μεγάρου
ioannidis2
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έρχεται να φωτίσει τα φθινοπωρινά βράδια της πόλης με τη συναυλία του στον Κήπο του Μεγάρου την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός επιστρέφει σε προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές μέσα από νέες, δικές του ενορχηστρώσεις που βασίζονται αποκλειστικά στη χρήση ακουστικών οργάνων, νυκτών και εγχόρδων με δοξάρι. Τη σκηνή θα μοιραστούν μαζί του τέσσερις μουσικοί με «κλασική» παιδεία, που έχουν όμως μεγάλη αγάπη αλλά και βαθιά γνώση για την παραδοσιακή μουσική και το σύγχρονο τραγούδι: ο Γιώργος Καλούδης (τσέλο, λύρα), ο Μανόλης Πάππος (μπουζούκι, λαούτο), ο Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα) και ο Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο).

Τιμές: Γενική είσοδος: 12€
Πότε;
 18 Σεπτεμβρίου
Που;
 Κήπος Μεγάρου Μουσικής

3. Κωμικοτραγωδία από το νομπελίστα Σάμουελ Μπέκετ
perimenontas gkonto2
Περιμένοντας τον Γκοντό στον Τεχνοχώρο Cartel
Το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό», παρουσιάζει η Ομάδα CARTEL κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στον Τεχνοχώρο Cartel. Δύο περιπλανώμενοι αλήτες,περιμένουν σε έναν ερημικό δρόμο και προσδοκούν τη σωτηρία τους από κάποιον “Γκοντό”… που δεν έρχεται ποτέ. Είναι ίσως το πιο γνωστό έργο του Ιρλανδού δραματουργού, το οποίο έχει δεχθεί πολλές ερμηνείες και συζητήσεις για την ταυτότητα του Γκοντό. Μια ερμηνεία είναι ότι πρόκειται για την αγγλική λέξη “God” (θεός) και τη συχνή γαλλική κατάληξη -ot, κάτι που θα έδινε μια μεταφυσική διάσταση στο έργο. Ο ίδιος ο Μπέκετ πάντα αρνιόταν αυτή την ερμηνεία, ενώ σε επιστολή του το 1952 ανέφερε ότι ούτε ο ίδιος είχε σκεφτεί ή γνώριζε “ποιος είναι ο Γκοντό”.

Τιμές: 12€, 8€ (φοιτητικό), 5€ (ατέλειες, ανέργων) Κάθε Παρασκευή γενική είσοδος 8€, 5€ (ατέλειες, ανέργων)
Πότε;
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Που;
Τεχνοχώρος Cartel

4. Ο Πειραιάς υποδέχεται τη Δέσποινα Βανδή σε μία μοναδική συναυλία
bandi sunaulia
Η Δέσποινα Βανδή στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Η Δέσποινα Βανδή θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά σε μια μοναδική συναυλία την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά γεμάτη υπέροχα τραγούδια, από την “Αυλή του Παραδείσου” και το “Στα’δωσα όλα” μέχρι το “Κάνε κάτι”, από το νέο της άλμπουμ “Δε με σταμάτησες”, αλλά και αγαπημένες της επιλογές από την ελληνική και διεθνή σκηνή. Η εκρηκτική Δέσποινα Βανδή θα παρασύρει το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι με ιδιαίτερες ερμηνείες παλαιότερων και νέων επιτυχιών της από την 20χρονη δισκογραφική της διαδρομή, φορτισμένες με έντονα συναισθήματα. Ενορχηστρώσεις και εκτελέσεις που θα εντυπωσιάσουν και θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του κοινού που την ακολουθεί πιστά.

Τιμές; Γενική είσοδος 15€
Πότε;
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου
Πού;
 Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

5. Ταινία επιστημονικής φαντασίας με τον καινούριο ήρωα της Marvelant-man
Ant-Man
Μετά τους Iron man, Hulk, Captain America και Thor, άλλο ένα μέλος της οικογένειας Marvel κάνει ντεμπούτο στο σινεμά. Ο δρ. Hank Pym (Michael Douglas) είναι επιστήμονας, και εφευρέτης του σωματιδίου Pym που συντελεί στη σμίκρυνση ανθρώπων, ζώων και πραγμάτων. Το μυστικό της πρωτοποριακής ανακάλυψής του, θα οδηγήσει στη γέννηση του Ant-Man (Paul Rudd), ενός σούπερ ήρωα στο μέγεθος ενός μυρμηγκιού, ο οποίος πέρα από την τρομερή δύναμη και την ικανότητα να αλλάζει κατά βούληση το μέγεθος του, μπορεί επίσης να επικοινωνεί τηλεπαθητικά και να διατάζει στρατούς από τα συγγενικά του… έντομα!

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b