MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 1 – 2 Αυγούστου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 31 Ιουλίου έως την Κυριακή 2 Αυγούστου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου, τις “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Οι Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να επέμβουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, εισέρχονται κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και αναλαμβάνουν την εξουσία. Ωστόσο, οι πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη θα υπονομευθούν από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις και θα αποδειχθούν ουτοπικές.

Τιμές: VIP: 45€ Ζώνη Α: 40€ Ζώνη Β: 20€ Άνω Διάζωμα: 13€, Φοιτητικό: 13€, 10€ Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€
Πότε;
 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου
Που;
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος

 
2. Πρωτότυπη έκθεση στο Φεστιβάλ Αθηνών
The Holy Bachelorette in the Wedding Cave του Αντώνη Βολανάκη στο Φεστιβάλ Αθηνών
ekthesi nufika

Ο Αντώνης Βολανάκης παρουσιάζει μέχρι 31 Ιουλίου την έκθεση “The Holy Bachelorette in the Wedding Cave”, όπου αναπλάθει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, τον μύθο της Πηνελόπης και την περίεργη κατάληξη των δώδεκα υπηρετριών της, τις οποίες και σκότωσε ο Οδυσσέας κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη. Ο εικαστικός, ζητά από γυναίκες να ρωτήσουν κάποιες άλλες, άγνωστές τους γυναίκες για θέματα που τις αφορούν προσωπικά. Η πρωτότυπη αυτή βίντεο-εγκατάσταση παντρεύει το ντοκιμαντέρ με τα εικαστικά και σχετίζεται ιδιαίτερα με την Πηνελοπιάδα της βραβευμένης συγγραφέως Μάργκαρετ Άτγουντ.

Τιμές: Είσοδος ελεύθερη
Πότε;
 έως 31 Ιουλίου
Που;
 Θέατρο Πειραιώς 260, Πειραιώς 260, Ταύρος

3. Αρχαία Τραγωδία στο Φεστιβάλ Αθηνών
Αίας του Σοφοκλή από την Σύλβια Λιούλιου στην Μικρή Επίδαυρο
aias sulbia liouliou

Tο Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει τον “Αίαντα” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου, στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου στην Μικρή Επίδαυρο. Η Σύλβια Λιούλιου, τρία χρόνια μετά την παρουσίαση του Σολωμικού Λάμπρου, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών και συναντά έναν δημιουργικό πυρήνα νέων καλλιτεχνών που εγκαινιάζουν με τον Αίαντα (γραμμένος περίπου το 450 π.Χ.) την έρευνά τους πάνω στο αρχαίο δράμα. Στο κέντρο της συνάντησής τους ο Αίας, ο πρώτος αυτόχειρας, ο αρχετυπικός -στην κόψη της νεότητας- ήρωας, που υπερασπιζόμενος μέχρι θανάτου τις αρχαϊκές αξίες, μοιάζει να αφήνει πίσω από την εφτάδιπλη ασπίδα του, σα «στοιχημένους», όλους τους υπόλοιπους ήρωες της σοφόκλειας δραματουργίας.

Τιμές: Ζώνη Α: 25€ | Ζώνη Β: 15€ | Φοιτητικό: 10€ | Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€
Πότε;
  31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου 
Πού;
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Επίδαυρος

4. Ποτό με θέα το σπάνιο φεγγάρι του Ιουλίου
Νύχτα με μπλε φεγγάρι στο Βios Τerrace
feggari mple

Το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιουλίου, έχουμε τη δεύτερη πανσέληνο του Ιουλίου, το σπάνιο Blue Moon, και το Βios Terrace σας καλεί να το δείτε μαζί του. To Blue Moon συμβαίνει όταν εμφανίζονται δύο “γεμάτα” φεγγάρια σ’ένα μήνα ή τέσσερα την ίδια εποχή. Ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο που παρατηρείται κάθε 2,72 χρόνια και από εκεί προέρχεται και η γνωστή έκφραση “once in a blue moon”. Το Bios σας περιμένει στην ταράτσα του για να απολαύσεται το φεγγάρι με την ωραιότερη θέα και με δροσερά κοκτέιλ,τα οποία μέχρι ανατολή του φεγγαριού θα είναι σε happy hour τιμές.

Τιμές; happy hour
Πότε; 
Παρασκευής 31 Ιουλίου
Πού;
 Βios Terrace

5. Μια πρόταση για τους σκληροπυρηνικούς σινεφίλ 
Νοσταλγία
nostalgia

Πρόκειται για το βραβευμένο αριστούργημα του Ρώσου δημιουργού Αντρέι Ταρκόφσκι, “Νοσταλγία” (1983) που ξαναβγαίνει στους κινηματογράφους και είναι εμφανώς επηρεασμένη από το ψυχόδραμα του Bergman. O Andrei (Oleg Yankovskiy) ταξιδεύει στην Ιταλία συνοδευόμενος από τη νεαρή μεταφράστρια Eugenia (Domiziana Giordano) ψάχνοντας στοιχεία για τη ζωή ενός Ρώσου συνθέτη του 18ου αιώνα, του Pavel Sosnovsky, που είχε ζήσει μέρος της ζωής του σ’ αυτή τη χώρα. Ο Andrei νοσταλγεί τη σύζυγό του που έχει μείνει πίσω και την πατρίδα του. Αναπτύσσει μια ταραχώδη σχέση με τη νεαρή γυναίκα που τον συνοδεύει, με την οποία μάλιστα στην αρχή της ταινίας φαίνεται πως ίσως γίνουν ζευγάρι… χωρίς ωστόσο να αναπτύσσουν μεταξύ τους οικειότητα ή σαρκική επαφή. Στα λουτρά της Αγίας Αικατερίνης, συναντούν τον Domenico (Erland Josephson) έναν περιθωριοποιημένο μεσήλικα, που η τοπική κοινωνία θεωρεί παράφρονα μετά την αποκάλυψη ότι κρατούσε έγκλειστη την οικογένειά του για πολλά χρόνια. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας γοητεύεται από την προσωπικότητα του Domenico με τον οποίο ανακαλύπτει πως μοιράζονται κοινές υπαρξιακές ανησυχίες.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b