Βερενίκη του Ρακίνα από τον Θέμελη Γλυνάτση στην Πειραιώς 260
Η Εταιρεία Θεάτρου Dot και ο Θέμελης Γλυνάτσης παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τη “Βερενίκη” του Ρακίνα, για δύο παραστάσεις στις 24 και 25 Ιουλίου, στο Θέατρο Πειραιώς 260.
A
A
Η «μεγαλειώδης θλίψη», αιτία ευχαρίστησης για τον θεατή του Ρακίνα, βρίσκεται συμπυκνωμένη στην πλέον λιτή τραγωδία του, τη Βερενίκη (1670), που ανατέμνει το αδύνατο του έρωτα.
Όταν ο Τίτος έρχεται στη Ρώμη, για να αναλάβει την εξουσία, τον συνοδεύει η Βερενίκη, βασίλισσα της Παλαιστίνης, με την προοπτική του γάμου τους, μετά από μακρόχρονο έρωτα. Η Σύγκλητος αντιτίθεται. Οι ελπίδες του ερωτευμένου με τη Βερενίκη βασιλιά Αντίοχου αναπτερώνονται.
Τραγωδία δωματίου, ψιθύρων και ανεκπλήρωτων παθών, δομείται σε δεκαπεντασύλλαβο από τον Στρατή Πασχάλη και ενορχηστρώνεται από τον συστηματικό εκσκαφέα του ρυθμού των λέξεων και των σιωπών, αιρετικό στη σκηνική εικόνα Θέμελη Γλυνάτση.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο άντρας μου: Η σκηνική εκδοχή των διηγημάτων της Rumena Bužarovska από τη Μαρία Μαγκανάρη στο WOW Athens 2026
Ζωούπολη 2: Η ταινία – φαινόμενο έρχεται στο Disney+
28ο ΦΝΘ: Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης
Michelle Gurevich: Επιστρέφει τον Ιούνιο για ένα αξέχαστο live στην Αθήνα
Το παιδικό κανάλι Keedoo διαθέσιμο πλέον στην COSMOTE TV
Η Μουγγή Καμπάνα, του Θανάση Τριαρίδη από την ομάδα RODEZ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
28ο ΦΝΘ: Σινεμά χωρίς αποκλεισμούς με διευρυμένες δράσεις προσβασιμότητας
Η τέχνη του να μην: Μια σύγχρονη ανάγνωση του καφκικού «Καλλιτέχνη της Πείνας» στο Steehos Space
Στο τέλος: Η Βιολέτα Ίκαρη ερμηνεύει Οδυσσέα Ιωάννου-Σταύρο Σιόλα
Η Ρίτα Αντωνοπούλου στον Σταυρό του Νότου – για τρεις συναυλίες αφιερωμένες στην Γυναίκα