MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 4 – 5 Ιουλίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα από την Παρασκευή 3 έως την Κυριακή 5 Ιουλίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
1. Αρχαία τραγωδία στην Επίδαυρο

Τρωάδες του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
troades1

Οι “Τρωάδες”, έργο εμβληματικό, διαχρονικό και από τα σημαντικότερα του Ευριπίδη, παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο στις 3 και 4 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Ο Ευριπίδης με τις Τρωάδες γράφει ένα αντιπολεμικό αριστούργημα και κατακρίνει την πολιτική των Αθηναίων για το προκλητικό ανοσιούργημα που είχαν διαπράξει λίγους μήνες πριν εναντίων των Μηλίων καθώς και για την Σικελική Εκστρατεία που προετοιμάζουν. Οι Τρωάδες είναι ένα αμείλικτο κατηγορώ για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Τιμές: 13€ – 45€
Πότε;
 3 και 4 Ιουλίου
Που; 
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος

2. Η τρίτη συναυλία του επετειακού Rockwave Festival

The Prodigy, Judas Priest και Rotting Christ στο Rockwave Festival
prodigy

Στο πλαίσιο των εικοστών του γενεθλίων, το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της χώρας υποδέχεται το Σάββατο 4 Ιουλίου στο TerraVibe Park τους Prodigy, τους Judas Priest και τους Rotting Christ, μαζί με πλήθος άλλων καλλιτεχνών.  Το όνομα των “The Prodigy” έγινε συνώνυμο αυτής, τη δεκαετία του 1990, ενώ τα «οργιώδη» shows τους μνημονεύονται ακόμη από κάθε θεατή που τα έζησε. Με ολοκαίνουριο δίσκο στις αποσκευές τους υπό τον τίτλο “The Day is My Enemy” και τρία εκκωφαντικά singles (Nasty, The Day is My Enemy, Wild Frontier) να σαρώνουν στα playlists παγκοσμίως και να σκαρφαλώνουν στην κορυφή των charts Ευρώπης και Αμερικής, το συγκρότημα θα υποδεχθεί το φανατικό ελληνικό κοινό του στο Rockwave!

Τιμές: Προπώληση 42€, Ταμείο 45€
Πότε;
Σάββατο 4 Ιουλίου
Πού;
TerraVibe Park, Μαλακάσα, Αττική

3. Φεστιβάλ Bollywood

3ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
bollywood

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το μεγαλύτερο πολιτιστικό δρώμενο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο χώρο του Bollywood και των Πολυπολιτισμικών Χορών. Πρόκειται για το 3ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» που διοργανώνει το Artistic Studio Oriental Expression από τις 3 έως 5 Ιουλίου, σε συνεργασία με την Ελληνο-ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.). Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, παρουσιάζεται και το πρώτο ελληνικής παραγωγής Bollywood Musical: “India: The Land of Love”. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, πραγματοποιούνται σεμινάρια χορού, παραστάσεις, διαλέξεις, προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ, καθώς και μπαζάρ, ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance στην Ελλάδα και πολλές ακόμη δραστηριότητες. 

Τιμές; 15€ – 25€
Πότε;
από τις 3 έως 5 Ιουλίου
Πού;
Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

4. Συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο

Η Νατάσα Θεοδωρίδου και ο Γιώργος Θεοφάνους στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
theodoridou

Μετά την μεγάλη επιτυχία της χειμερινής σεζόν στο ΦΩΣ η Νατάσα Θεοδωρίδου συναντά ξανά τον Γιώργο Θεοφάνους στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Μαζί τους ο Παντελής Καναράκης. Μία μουσική παράσταση με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της μακρόχρονης διαδρομής τους, έρχεται για να μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά. Να μας μαγέψει με τη μοναδικής της φωνή και τις υπέροχες μελωδίες του.

Τιμές: 15€
Πότε; 3 Ιουλίου
Πού; Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Βαέκειος Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς

5. Αισθηματική ταινία με στοιχεία κωμωδίας

Σχέση 5 με 7
anorthodoksi-sxesi-5-me-7

Το “Bond Girl” Bérénice Marlohe μπλέκει σε μια εξωσυζυγική περιπέτεια με την… κωδική ονομασία “Σχέση 5 με 7”. Εραστής της είναι ένας εκκολαπτόμενος αμερικανός συγγραφέας, τον οποίο ερμηνεύει ο Anton Yelchin. Μια τυχαία συνάντηση στους δρόμους του Μανχάταν θα φέρει τον εικοσάρη επίδοξο συγγραφέα Brian σε μια παθιασμένη ερωτική σχέση με μια εντυπωσιακή Γαλλίδα Arielle. Το πρόβλημα; Είναι παντρεμένη και μπορεί να τον συναντά για σύντομα ερωτικά ραντεβού, σε ξενοδοχεία, μόνο μεταξύ 5 και 7. Κι ενώ ο Brian λαχταρά τη γυναίκα των ονείρων του για περισσότερο από δυο ώρες την ημέρα, αρχίζει να μαθαίνει σημαντικά πράγματα για τη ζωή και τον έρωτα.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b