MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 27 – 28 Ιουνίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Ιουνίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
Η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, σε νέα μετάφραση Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, κάνει πρεμιέρα στις 28 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του, συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Και, -αλήθεια- ποιος και πώς μπορεί να εκφράζει το σύνολο, ώστε να είναι νόμιμη και αποδεκτή η εξουσία του;

Τιμές:
13€
Πότε;
28 Ιουνίου
Που;
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)  

2. Τριήμερο πολύχρωμο μουσικό πάρτι  

Ο Κωστής Μαραβέγιας στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής 

marabegias 

Ο Κωστής Μαραβέγιας, μας καλεί όλους για τρίτη χρονιά στον δροσερό Κήπο του Μεγάρου σε ένα τριήμερο πολύχρωμο μουσικό πάρτι την Παρασκευή 26 εώς την Κυριακή 28 Ιουνίου. Στον πιο δροσερό κήπο της πρωτεύουσας, σημείο αναφοράς το καλοκαίρι για τους πολίτες της Αθήνας, ο Κωστής Μαραβέγιας θα μας χαρίσει τραγούδια από το ξεκίνημά του μέχρι τις ιστορίες της «Λόλας» αλλά και από τις συναυλίες του στον Κήπο τα δυο τελευταία καλοκαίρια.

Τιμές:
προπώληση 10€, ταμείο 12€
Πότε;
26, 27 και 28 Ιουνίου
Πού;
Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

3. Χορευτική παράσταση βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου

Weaving Chaos της Τάνια Καρβάλιο στο Φεστιβάλ Αθηνών 
weaving chaos 

Η Πορτογαλίδα χορογράφος Τάνια Καρβάλιο έρχεται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών στις 27 και 28 Ιουνίου, για να παρουσιάσει το έργο “Weaving Chaos”. Στην πρώτη της εμφάνιση στο Φεστιβάλ Αθηνών, με το Weaving Chaos, επιχειρεί μια κατάδυση στο υλικό του Ομήρου επαναπροσεγγίζοντας το αίσθημα του νόστου και της ατελεύτητης περιπλάνησης. Επηρεασμένη φανερά από την ανεξάντλητη δραματική εικονοποιία του έπους, ανασυνθέτει επί σκηνής ένα πολυάνθρωπο γλυπτό, μιαν ιδιαίτερου ύφους χορογραφία , με πρωταγωνιστή το πάσχον σώμα.

Τιμές; 
20€ 15€ (μειωμένο) 10€ (φοιτητικό) 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Πότε;
27 και 28 Ιουνίου
Πού;
Θέατρο Πειραιώς 260 – Πειραιώς 260, Τάυρος  

4. Συναυλία – αφιέρωμα σε έναν από τους κορυφαίους έλληνες συνθέτες

Ο Γιάννης Σπανός στο Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
spanos sunaulia

Την Κυριακή 28 Ιουνίου ο Γιάννης Σπανός, ένας από τους κορυφαίους έλληνες συνθέτες θα δώσει μία μεγάλη συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Έχοντας στο πλευρό του τέσσερεις νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες έρχεται να μας ταξιδέψει στα πιο όμορφα μελωδικά μονοπάτια και να μας χαρίσει όλες του τις επιτυχίες! 

Τιμές: 10€
Πότε; 28 Ιουνίου
Πού; Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Νάξου και Σταυρακάκη – Ρέντη

5. Ταινία βασισμένη σε ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα όλων των εποχών  

Μακριά από το Πλήθος  
makria apo to plithos

Ποιον θα πάρει το κορίτσι; Τον γοητευτικό αξιωματικό; Τον πλούσιο κτηματία; Ή τον φτωχό, πλην τίμιο, βοσκό; Η επιλογή θα είναι δύσκολη για την πρωταγωνίστρια του “Μακριά από το πλήθος”, έργου του Thomas Vinterberg (Το κυνήγι), βασισμένου στο κλασικό μυθιστόρημα του Thomas Hardy. Μια γυναίκα υπό ερωτική πολιορκία λοιπόν. Στις πολιορκίες το πάνω χέρι έχει πάντα ο στρατός. Κι οι γυναίκες εκείνης της επόχης πάθαιναν κάτι με τους άντρες με στολή. Αλλά ο αξιωματικός μας βγαίνει λίγο αναξιόπιστος, ενώ υπάρχει και ένα παλιό αμόρε που δεν ευδοκίμησε για λόγους παρεξήγησης. Έτσι, στην πορεία το δράμα κλιμακώνεται σε μια ιστορία που μάλλον θα “αποπλανήσει” κυρίως το γυναικείο κοινό.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b