MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Αυτό το Σαββατοκύριακο προγραμματίστε σωστά το χρόνο σας και εκμεταλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της πόλης, για ένα υπέροχο και ξένοιαστο διήμερο, φυσικά χωρίς πορτοφόλι!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στις γειτονιές Αθήνας: Πρόγραμμα εκδηλώσεων
giorti mousikis

Φέτος η Ευρωπαϊκή Μουσική Γιορτή έρχεται να κατακλύσει τις γειτονιές της Αθήνας από 19 έως 21 Ιουνίου, με νότες και χρώματα από όλον τον κόσμο γιορτάζοντας, για 16η συνεχόμενη φορά, σε κάθε πεζόδρομο, πλατεία και γειτονιά της πόλης. Ο φετινός σχεδιασμός εμπνεύστηκε από το όραμα της Μελίνας Μερκούρης και τους τόσο επίκαιρους λόγους που γέννησαν το θεσμό των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών, όταν ήδη το 1983 είχε αναφέρει ότι «η Ευρώπη χρειάζεται ψυχή» και όπως είχε τόνισε η ίδια, «μόνο ο πολιτισμός μπορεί να τη προσφέρει».

5ο Athens Open Air Film Festival: προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο!
open air festival
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το ‘Athens Open Air Film Festival’, η μεγαλύτερη υπαίθρια κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας, θα μετατρέψει, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, τα ομορφότερα και πιο απρόσμενα σημεία της πόλης σε υπαίθριες αίθουσες προβολής, με ελεύθερη είσοδο! Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό Μουσείο, η πλατεία Αυδή, το Άλσος Νέας Σμύρνης, και πολλά άλλα πάρκα, πλατείες, πεζόδρομοι αλλά και ιστορικοί θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας θα λειτουργήσουν ως υπαίθριες αίθουσες.

Κυριακές στην Τεχνόπολη: δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά!

texnopoli

Η τελευταία από τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη», έρχεται στις 21 Ιουνίου, για να καλωσορίσει επίσημα το καλοκαίρι! Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων γεμίζει με μελωδίες και ρυθμό, σε μια γιορτή για τη μουσική με πρωταγωνιστές … τα παιδιά!Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει στις 11.00 το πρωί, με συναυλία από την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Παράλληλα, πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, για μικρούς και μεγάλους. Ακολουθεί στις 12.00 η παιδική διαδραστική παράσταση «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, που συνδυάζει τη μάθηση με το θέατρο και τη μουσική.

Το πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

parko niarxos
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, οι οποίες πραγματοποιούνται από τις 21 έως 24 Ιουνίου και συνδυάζουν τη μουσική με τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική με το περιβάλλον, τον αθλητισμό με τα δημιουργικά εργαστήρια, τις ολονύχτιες προβολές με την τέχνη, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα γεμάτο μαγεία και εκπλήξεις!

Ένας στρογγυλοκέφαλος στην χώρα των μυτεροκέφαλων με τον Κώστα Βουτσά στο Φεστιβάλ Κολωνού
boutsas
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κολωνού τη θεατρική παράσταση του Κώστα Βουτσά “Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων» την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 21.00 στο Θέατρο του Κολωνού, η οποία θέτει στο κοινό σύγχρονους προβληματισμούς παρουσιάζοντας το επίκαιρο θέμα του “bullying”. 

Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Βρεττού στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών
ekthesi fotografias

Το φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί φέτος μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας του εικαστικού-φωτογράφου Βασίλη Βρεττού, στην οποία γνωστά ή άγνωστα πρόσωπα σκηνοθετούν τον εαυτό τους και ο φωτογραφικός φακός τους απαθανατίζει. Το αποτέλεσμα είναι αληθινά εντυπωσιακό, όπως θα έχετε την ευκαιρία να δείτε, στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην Πειραιώς 260, από την 1 Ιουνίου ως τις 31 Ιουλίου, στο Θέατρο Πειραιώς 260, με είσοδο δωρεάν. 

Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2015 στο Αίθριο Θέατρο Αμαλιείου
xatzis zina

Το Αμαλίειο Θέατρο και ο Δήμος Αμαρουσίου μας καλούν την Παρασκευή 19 Ιουνίου να υποδεχθούμε το φετινό Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου, με τους αγαπημένους καλλιτέχνες Πέγκυ Ζήνα και Κώστα Χατζή να κάνουν την έναρξη του φετινού φεστιβάλ. Στόχος του φεστιβάλ είναι να γίνει ένας πόλος έλξης με δημοφιλείς ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών, αλλά και αποκλειστικές παραγωγές που θα φιλοξενηθούν στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου. 

Καλοκαιρινές παιδικές εικαστικές δράσεις στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
paidikes drastiriotites

H Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν, συμμετέχοντας στις καλοκαιρινές εικαστικές δράσεις, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων
από 16 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου, εντελώς δωρεάν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εικαστικές δράσεις στις οποίες μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες με ανώτατο αριθμητικό όριο τα 10 παιδιά ηλικίας 4 έως 11 ετών.

Ανοιχτή πρόβα νέων χορογράφων του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
anoixti proba xoros

Δώδεκα χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν τις υψηλής αισθητικής νέες χορογραφίες τους για δύο μοναδικές βραδιές στο Θέατρο Ολύμπια, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 20.00. Όπως κάθε χρόνο, στο τέλος της καλλιτεχνικής περιόδου, δίνεται η ευκαιρία σε όσους χορευτές το επιθυμούν να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν μια δική τους χορογραφία με θέμα και μουσική της επιλογής τους.

paidia
Το Κέντρο Ελέγχου τηλεοράσεων διοργανώνει ένα διήμερο σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού και αφήγησης στις 20 και 21 Ιουνίου, για παιδιά και εφήβους της γειτονιάς της Κυψέλης, ηλικίας 12 έως 15 ετών. Το σεμινάριο επικεντρώνεται σε ασκήσεις και παιχνίδια ρυθμού και αφήγησης, σωματικότητας, εμπιστοσύνης, αναπνοής, συναίσθησης του χώρου και της παρουσίας μας μέσα σε αυτόν. Μέσα από την καλλιέργεια της φαντασίας, των παρορμήσεων, του δημιουργικού αυτοσχεδιασμού, η ομάδα του σεμιναρίου θα προσπαθήσει να διερευνήσει τη δυναμική του συνόλου, με στόχο τη χαρά, τη συνεργασία και την ελεύθερη δημιουργική έκφραση.

Δωρεάν ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας
moni kaisarianis
Συνεχίζεται και τον Ιούνιο το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Κυριακή 21 Ιουνίου (ώρα: 10.30) θα γίνει ξενάγηση στη Μονή Καισαριανής. Σημείο συγκέντρωσης: Εκδοτήρια εισιτηρίων. Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 45 άτομα)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b