MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρόγραμμα Αμοιβόμενης Πρακτικής Άσκησης για Έλληνες φοιτητές στην Αυστραλία

Επιχειρήσεις στην Αυστραλία θα προσφέρουν τη δυνατότητα για πρακτική άσκηση σε άνεργους Έλληνες αποφοίτους πανεπιστημίων, μέσω προγράμματος που ανακοινώθηκε πρόσφατα από το νεοσυσταθέν παράρτημα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – TΗΙ) στην Αυστραλία.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Περισσότερες από 20 εταιρείες στην Αυστραλία προσέφεραν 40 θέσεις εξάμηνης αμοιβόμενης πρακτικής άσκησης για Έλληνες απόφοιτους πανεπιστημίων, συνολικής επενδυτικής αξίας $1,8 εκατομμυρίων μέσα σε δύο χρόνια.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταιρείες όπως οι ANZ, National Australia Bank, Bank of Sydney and Hickory, προσφέροντας θέσεις ανά την επικράτεια της Αυστραλίας, σε μία πλειάδα κλάδων, από τον φαρμακευτικό έως τον τεχνολογικό.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς εταιρείες από την Αυστραλία προσφέρουν αυτή δυνατότητα σε άξιους Έλληνες αποφοίτους, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στην Αυστραλία, Nick Mitaros.

«Με την ανεργία στους νέους Έλληνες αποφοίτους πανεπιστημιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης να ξεπερνάει το 50%, είναι μία κρίσιμη στιγμή για να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας. Μέσα από την εργασία τους σε επιχειρήσεις της Αυστραλίας, οι ασκούμενοι αυτοί θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, νοοτροπία και δυνατότητες, επιστρέφοντας στην Ελλάδα εξοπλισμένοι με αυτή τη νέα εμπειρία», προσέθεσε.

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται το φθινόπωρο του 2015, αποτελεί τη ναυαρχίδα των προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Ιδρυτικού Δείπνου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας στις 3 Ιουνίου, στο οποίο ήταν παρόντες περισσότεροι από 180 εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας της Αυστραλίας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς συγκεντρώθηκε ποσό άνω των $200,000, το οποίο και θα διατεθεί τόσο στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, όσο και σε προγράμματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, στην Ελλάδα.

«Είναι η πρώτη φορά, όπου οι Έλληνες της Αυστραλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Έλληνες των ΗΠΑ, για την υποστήριξη πρωτοβουλιών που προωθούν την ανάκαμψη και την ανανέωση της Ελλάδας, αναλαμβάνοντας δράση σε διεθνές επίπεδο» προσέθεσε σχετικά ο κ. Mitaros, ενώ κατέληξε ότι «μέσα από την Ελληνική Πρωτοβουλία, δίνεται η δυνατότητα να υποστηριχθεί η Ελλάδα μέσω μίας πλειάδας ουσιαστικών, αξιόπιστων και αποτελεσματικών πρωτοβουλιών και δράσεων».

Περισσότερες πληροφορίες στο website: http://www.TheHellenicInitiative.org/
http://onegreece.org

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b