MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ταινίες και συναυλίες στον OTE TV

Την Κυριακή 21 Ιουνίου είναι Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής. Σε όλη τη Γη γιορτάζει η μουσική! Στον OTE TV όμως γιορτάζει όλο το Σαββατοκύριακο!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Για να τιμήσει την γιορτή της μουσικής το κανάλι ΟΤΕ CINEMA 2 προσφέρει για 2 μέρες, 20 και 21 Ιουνίου, ένα αφιέρωμα στη μουσική, που θα μας ξεσηκώσει!

Από τις 10 το πρωί ως αργά τη νύχτα θα παρακολουθήσουμε 11 μουσικές ταινίες και ένα δυνατό live.

Σε αυτή τη διήμερη γιορτή της μουσικής θα προβληθούν θρυλικά μιούζικαλ, μουσικές βιογραφίες, ντοκιμαντέρ. Και το φινάλε θα γίνει με μια εκρηκτική συναυλία στο Χάιντ Παρκ της Νέας Υόρκης! Συγκεκριμένα το μουσικό- κινηματογραφικό πρόγραμμα του OΤΕ CINEMA 2 για τις 20 και 21 Ιουνίου περιλαμβάνει:


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στις 10:00 A Chorus Line 
A Chorus Line

O Michael Douglas πρωταγωνιστεί σ’ ένα διάσημο μιούζικαλ του 1985 σκηνοθετημένο από τον Richard Attenborough. Ένας απαιτητικός σκηνοθέτης θέλει να επιλέξει χορευτές για μια παραγωγή. Οι υποψήφιοι έχουν συρρεύσει κατά δεκάδες και στη διάρκεια της μέρας πολλοί απ’ αυτούς αποκλείονται. Ο ανταγωνισμός γίνεται σκληρότερος και στο τέλος μένουν 12 χορευτές. Όπως συμβαίνει συχνά στον μαγικό κόσμο των μιούζικαλ, το έργο βασίζεται σε μια θεατρική παραγωγή με τον ίδιο τίτλο, που έκανε πρεμιέρα το 1975 στο Broadway κι έκτοτε έχει ανέβει αναρρίθμητες φορές επί σκηνής. 

Στις 12:00 West Side Story
1westside 1621373b
Ένα από τα διασημότερα μιούζικαλ στην ιστορία του είδους, το έργο που σκηνοθέτησαν οι Jerome Robbins και Robert Wise το 1961, αφηγείται τις κόντρες ανάμεσα σε δύο αντίπαλες συμμορίες στη Νέα Υόρκη, που προσπαθούν να δείξουν τη δύναμή τους. Το δράμα, που εμπνέεται από το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” του Shakespeare ξεκινά, όταν ο πρώην αρχηγός της μίας συμμορίας ερωτεύεται την αδερφή του αρχηγού της άλλης. Η θρυλική μουσική του Leonard Bernstein και οι εκπληκτικές χορογραφίες απέσπασαν 11 υποψηφιότητες για όσκαρ, από τις οποίες η ταινία κέρδισε τις 10. Πρωταγωνιστούν οι Natalie Wood, Richard Beymer, Rita Moreno και George Chakiris.

Στις 14:30 Michael Jackson: The Life Of An Icon
Michael.Jackson


Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Βασιλιά της ποπ σε σκηνοθεσία Andrew Eastel. Η ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη, Michael Jackson, με αποκλειστικές συνεντεύξεις από τη μητέρα του, Κάθριν, τα αδέλφια του Τίτο και Ρέμπι, αλλά και πολλούς φίλους, που βρέθηκαν κοντά του, τόσο στις καλύτερες, όσο και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του.

Στις 17:15 Walk The Line 
1-Walk-the-line


Η βιογραφική ταινία για τη ζωή του Jonny Cash άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την εκπληκτική ερμηνεία του 
Joaquin Phoenix στο ρόλο του θρυλικού κάντρι τραγουδιστή. Η ταινία αναφέρεται στην πετυχημένη πορεία του καλλιτέχνη στη μουσική σκηνή και τον έρωτά του με την επίσης κάντρι τραγουδίστρια Τζουν Κάρτερ. Η ταινία προτάθηκε για 5 Βραβεία Όσκαρ και οι δύο προταγωνιστές της (Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon) κέρδισαν από μία Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία τους στην ταινία. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Johnny Cash ήταν φαν του Joaquin Phoenix, καθώς τον είχε παρακολουθήσει στον “Μονομάχο”. 

 

Στις 20:00 B.B. King: The Life Of Riley
BB-King

Ντοκιμαντέρ του Jon Brewer για τη ζωή του πρόσφατα χαμένου θρυλικού κιθαρίστα των μπλουζ. Η αληθινή ιστορία του μεγάλου κιθαρίστα των μπλουζ, BB King – ενός ορφανού αγοριού από την καρδιά του Δέλτα του Μισισιπή, που ανήλθε στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα και ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά. Η αφήγηση έχει γίνει από τον Morgan Freeman, ενώ στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν πολλοί celebrities, όπως ο Bruce Willis, o Bono, o Carlos Santana, o Eric Clapton.

Στις 22.00 Marina
marina
H ιστορία ενός θρυλικού τραγουδιού και του δημιουργού του. Ένας μετανάστης από την Ιταλία, ζει στο Βέλγιο μαζί με τον πατέρα του και βιώνει τα στερεότυπα των ντόπιων εις βάρος των μεταναστών. Η προσπάθεια του να κάνει καριέρα στη μουσική πηγαίνει κόντρα σε οπισθοδρομικούς νόμους, που θέλουν τους γιους των μεταναστών να δουλεύουν κι αυτοί στα ορυχεία, ενώ ο έρωτάς του για μια Βελγίδα θα τον κάνει στόχο, αλλά θα του εμπνεύσει κι ένα τραγούδι που θα μείνει στην ιστορία. Ο έρωτας κι η μουσική πάντα κερδίζουν. Την ταινία σκηνοθετεί ο Stijn Coninx και πρωταγωνιστούν οι Matteo Simoni, Luigi Lo Cascio, Donatella Finocchiaro.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στις 10:00 Η Μελωδία της Ευτυχίας
1TheSoundOfMusic

Τι πιο κατάλληλο για την γιορτή της μουσικής από την Μελωδία της Ευτυχίας; Το τόσο διάσημο μιούζικαλ, που μεγάλωσε γενιές και γενιές, με τα υπέροχα τραγούδια της Julie Andrews και Christopher Plummer. H ταινία του 1965, σε σκηνοθεσία Robert Wise, βραβεύτηκε με 5 βραβεία Όσκαρ μεταξύ των οποίων και με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κι έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων που κατείχε από το 1939 το “Όσα Παίρνει ο Άνεμος”. Στην Αυστρία της δεκαετίας του 1930, η νεαρή Μαρία καταλήγει γκουβερνάντα στον οίκο των Φον Τραπ. Ο χήρος και πατέρας εφτά παιδιών, Γκεόργκ, έχει ένα αυστηρό σύστημα διαπαιδαγώγησης, αλλά η Μαρία θα το παρακάμψει, βασιζόμενη στο τραγούδι.

Στις 13:00 Ένα Τραγούδι Ακόμα (Four Last Songs)
Four Last Songs

Ένα κωμικό δράμα του 2007 με μεσογειακό αέρα και μουσικό πνεύμα. Ο Λάρι είναι ένας αδέκαρος μουσικός με μεγάλα όνειρα. Έχοντας αφήσει την Αμερική για να κάνει καριέρα, έχει καταλήξει να παίζει μουσική σε ένα μπαρ στη Μαγιόρκα. Η ζωή του αλλάζει, όταν εμφανιστεί η κόρη που ο ίδιος δε γνώριζε ότι είχε. Πρωταγωνιστούν οι Stanley Tucci, Rhys Ifans, Hugh Bonneville σε σκηνοθεσία της Francesca Joseph. 

Στις 15:00 Ψάχνοντας τον Sugar Man (Searching for Sugar Man)
Searching for Sugar Man


Το μουσικό ντοκιμαντέρ του Malik Bendjelloul για τη ζωή ενός δημιουργού, που με την μουσική του ξεσήκωσε τους καταπιεσμένους του απαρτχάιντ. Η ταινία του 2012 μιλάει για τη ζωή του Αμερικανο-Μεξικανού, Σίξτο Ροντρίγκεζ, ο οποίος ξεχώρισε με τους προφητικούς του στίχους. Κομβική στιγμή της καριέρας του, το σάουντράκ του, το οποίο ‘έντυσε’ την επανάσταση των νεαρών Νοτιοαφρικάνων ενάντια στο απαρτχάιντ.

Στις 17:30 Το Έπος του Κυρίου Χόλαντ (Mr. Holland’s Opus)
Mr. Hollands Opus

Άλλη μία ταινία με μουσικό “To Mr Holland’s Opus” (1995) το οποίο μεταφράζεται το “Έπος του Κυρίου Χόλαντ”, αν και το έπος δεν ταυτίζεται σε σημασία με το opus. Στην ταινία του Stephen Herek ένας καθηγητής μουσικής αδυνατεί να ολοκληρώσει ένα συμφωνικό έργο που γράφει, καθώς οι αναποδιές στην προσωπική του ζωή διαδέχονται η μία την άλλη. 25 χρόνια αργότερα θα διαπιστώσει ότι, τελικά, το έργο της ζωής του είναι η αγάπη και η αφοσίωση στους μαθητές του. Πρωταγωνιστούν οι Richard Dreyfuss, Glenne Headly, Jay Thomas

Στις 20:00 20.000 Μέρες στη Γη (20,000 Days on Earth)
1 20000 Days on Earthg
Το ντοκιμαντέρ των Iain Forsyth και Jane Pollard αναφέρεται στη μέρα που ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της σύγχρονης μουσικής,  ο Nick Cave συμπλήρωσε 20 χιλιάδες ημέρες πάνω στη Γη. Η ταινία, που λατρεύτηκε από τους κριτικούς του κινηματογράφου, έχει θέμα τη ζωή και την καριέρα του Nick Cave, μύθος και πραγματικότητα συνδυάζονται σ’ ένα 24ωρο της ζωής του διάσημου μουσικού. Ένα αιφνίδιο πανόραμα ενός πολυσχιδούς καλλιτέχνη, δοσμένο μέσα από την απροσδόκητα εξομολογητική διάθεσή του.

Στις 22:00 Η 30ή Τελετή του Rock and Roll Hall of Fame
Ποιος καλύτερος τρόπος από το να κλείσει ένα αφιέρωμα γεμάτο μουσική με μια φαντασμαγορική βραδιά από εκεί που χτυπάει η καρδιά της μουσικής βιομηχανίας. Το “30th Annual Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony” επιστρέφει στο Public Hall του Κλίβελαντ και είναι γεμάτο από την ιστορία αγαπημένων αστέρων που καθιερώθηκαν στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, όπως ο Ringo Starr και ο Lou Reed. Θα τραγουδήσουν live οι Zac Brown, Karen O, Nate Ruess, Beck, Dave Grohl, Joe Walsh, Tom Morello, John Legend, Jimmie Vaughan.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b