MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 13 – 14 Ιουνίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Ιουνίου και αξίζουν την προσοχή σας!

Τόσκα του Πουτσίνι στο Ηρώδειο
author-image Μαρία Γεωργιλάκη
Μεγαλειώδης όπερα στο Ηρώδειο

Τόσκα του Πουτσίνι από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Φεστιβάλ Αθηνών

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει την διάσημη όπερα του Giacomo Puccini “Tosca” στις 14, 16, 17 και 18 Ιουνίου, υπό τη μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Τη σκηνοθεσία τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Ούγκο Ντε Άνα.
Η Φλόρια Τόσκα μια ντίβα της όπερας, είναι μία γυναίκα παράφορα ερωτευμένη, που ζηλεύει παθολογικά τον σύντροφό της. Ο Βαρόνος Σκάρπια ένας σκοτεινός άνδρας με απόλυτη εξουσία, ηδονίζεται από τον πόνο των θυμάτων του. Ανάμεσα στους δύο βρίσκεται ο εραστής και αγνός πατριώτης Μάριο Καβαραντόσσι ο οποίος οδηγείται στο θάνατο, όχι για τις ιδέες του, αλλά επειδή κατέχει την Τόσκα, την οποία ποθεί ο Σκάρπια. Η μηχανή είναι καλά στημένη: απ’ τις παγίδες του Σκάρπια δεν θα ξεφύγει κανείς. Σε αυτό το θρίλερ τα παράφορα πάθη υπογραμμίζονται από την άκρως υποβλητική μουσική του Τζάκομο Πουτσίνι. Δίκαια μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου.

Τιμές: VIP: 100€, 85€ Ζώνη Α: 60€ Ζώνη Β: 55€ Ζώνη Γ: 45€ Άνω Διάζωμα: 25€, 15€ (φοιτητικό) ΑΜΕΑ: 15€
Πού;
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πότε; 14, 16, 17 και 18 Ιουνίου

Αρχαία Τραγωδία σε μια διεθνών προδιαγραφών παραγωγή
Ηλέκτρα του Ευριπίδη στο Θέατρο Badminton
electra
Φέτος το καλοκαίρι, το Θέατρο Badminton ανοίγει τον «Κύκλο Αρχαίου Δράματος», παρουσιάζοντας στην κεντρική σκηνή του την Ηλέκτρα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη Σπύρου Ευαγγελάτου. Η Ηλέκτρα θα κάνει την πρεμιέρα της στις 12 Ιουνίου και θα παρουσιαζεται ως τις 26 Σεπτεμβρίου στα ελληνικά με συνοδεία υπέρτιτλων σε ξένες γλώσσες, δίνοντας την ευκαιρία σε θεατρόφιλους απ’ όλον τον κόσμο να παρακολουθήσουν μια μοναδική σύζευξη του αρχαίου και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Τιμές: Α Ζώνη 45€, Β Ζώνη 35€, Γ Ζώνη 25€, Σπουδαστικό 15€
Πού; Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή

Μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία

Για πρώτη φορά ο Κήπος του Μεγάρου υποδέχεται την Monika την Παρασκευή 12 Ιουνίου. Από τις αναμνήσεις που ξυπνά το «Over the Hill» και τη συγκίνηση του «Yes I Do» μέχρι την πρόσφατη στροφή της σε πιο pop μονοπάτια στο τελευταίο της άλμπουμ «Secret In The Dark», που ηχογραφήθηκε στην Νέα Υόρκη με εξαιρετικούς συντελεστές, η Μόνικα θα αφηγηθεί καινούργιες αλλά και γνώριμες ιστορίες κάτω από τον Αττικό ουρανό. Κλασικές επιτυχίες, μελλοντικά αγαπημένα τραγούδια και αναπάντεχες διασκευές απαρτίζουν το πρόγραμμα της βραδιάς, με οδηγό την ιδιαίτερη ικανότητα της Μόνικας.

Πού;
 Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Πότε; 12 Ιουνίου
Τιμές: 12 ευρώ

Θέατρο από τη Νότια Αφρική

Δεσποινίς Τζούλια – Baxter Theater Center

Ένας ιστορικός θίασος από τη Νότια Αφρική, ενεργός ακόμα και στα πέτρινα χρόνια του Απαρτχάιντ και φυσικά πολέμιος των φυλετικών διακρίσεων που για δεκαετίες μάστιζαν την χώρα, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η ανάγνωση του πάνω στο αριστούργημα του Αυγούστου Στριντμπεργκ δεν παγιώνεται μόνο γύρω από την ταξική διαφορά μα επεκτείνεται στην φυλετική, δικαιολογώντας την μακρόχρονη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του ίδιου του θεάτρου. Με ένα μικτό σχήμα ηθοποιών, τη «λευκή» Μις Τζούλια, τον «έγχρωμο» υπηρέτη Τζον και κάτω από μια παγανιστική, τελετουργική ατμόσφαιρα, ζωντανεύει η αρχετυπική μάχη, ανάμεσα στον άνδρα και στη γυναίκα, στο θύτη και το θύμα, στην κοινωνία των ευγενών και των σκλάβων. Τολμηρή και τραχιά που κινείται στις ατμόσφαιρες του μεσοκαλόκαιρου. Σκηνοθετεί ο Yael Farber.

Χώρος:
Πειραιώς 260, Κτήριο Η,
Πότε: 11-13 Ιουνίου
Τιμές: 25€, 20€ (μειωμένο), 15€ (φοιτητικό, +65), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Πρεμιέρα επιστημονικής φαντασίας
Jurassic World
jurassic world
Αγωνία, γέλιο, δράση σε κλωνοποιημένους 3D δεινόσαυρους. Η επιστροφή του Jurassic World δεν περνάει απαρατήρητη. 22 χρόνια μετά την πρώτη, τρομακτική επίσκεψη στο πάρκο ψυχαγωγίας, ερχόμαστε να ζήσουμε σκηνές καταδίωξης με τον τρισδιάστατο τρόμο να παραμονεύει σε κάθε γωνιά. Το ολοκαίνουργιο Jurassic World είναι η τέταρτη συνέχεια του πιο διάσημου πάρκου δεινοσαύρων, που απέδειξε πως η τεχνολογία μέχρι και δεινοσαύρους ανασταίνει. Στην ταινία είναι παραγωγός ο Steven Spielberg, σκηνοθέτης δύο εκ των προηγούμενων, ενώ ο νεοεμφανιζόμενος Colin Trevorrow βρίσκεται στο σκηνοθετικό πηδάλιο.

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b