MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα καθίσετε μέσα; όχι βέβαια! Και γι’ αυτό το διήμερο η πόλη έχει φροντίσει για εσάς με δωρεάν εκδηλώσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, εκπαιδευτικά προγράμματα, πρωτότυπες εκθέσεις, social yoga, μουσική, κινηματογραφικές προβολές… ε τι άλλο θέλετε! Ότι και να επιλέξετε, να περάσετε όμορφα και δωρεάν #mono στην #poli !

Καλό Σαββατοκύριακο!
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Διεθνής Ημέρα Μουσείων με πολλές εκδηλώσεις και δωρεάν είσοδο στα μουσεία της Αθήνας!

mous-akropoli

Με μία σειρά εκδηλώσεων στα Μουσεία και τους πολιτιστικούς του χώρους, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου), που φέτος έχει ως θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές». Σημειώνουμε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, σε όλα τα μουσεία η είσοδος είναι ελεύθερη.  

39ο Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας – Πιάνο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 

piano

To Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του 39ου Διεθνούς Διαγωνισμού Grand Prix Μαρία Κάλλας για Πιάνο, από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 24 Μαΐου. Όλοι οι κύκλοι του Διαγωνισμού είναι ανοικτοί στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.


Τo 7ο Athens School Festival 
στην πλατεία Μοναστηρακίου
school fest

Σε μία μεγάλη μουσική σκηνή θα μετατραπεί η πλατεία Μοναστηρακίου το Σάββατο 16 Μαΐου στις 7.30μ.μ., φιλοξενώντας μαθητικά συγκροτήματα του 7ου Athens School Festival, που θα εντυπωσιάσουν με το ταλέντο και τη ζωντάνια τους το κοινό που θα παρευρεθεί.
Το Athens School Festival αποτελεί ένας νεανικό μουσικό θεσμό, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, 
στον οποίο συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αθήνας.

Strange Cities Athens στη Διπλάρειο Σχολή
strange

Το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών επιμένοντας στην αγάπη τους για την Αθήνα και την ανάγκη τους να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε την πόλη μας ακόμα περισσότερο, διοργανώνουν την έκθεση “Παράξενες Πόλεις: Αθήνα” (Strange Cities: Athens) από 21 Απριλίου έως 28 Ιουνίου, στη Διπλάρειο Σχολή (πλατεία Θεάτρου 3), σε συνεργασία με την ομάδα επιμελητών Double Decker από το Λονδίνο και το αρχιτεκτονικό γραφείο Spacelab Architecture με έδρα την Αθήνα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 12.00 έως τις 21.00, με ελεύθερη είσοδο. 

Έκθεση Ιαπωνικής Εικαστικής τέχνης στο Ιωνικό Κέντρο
origami murto

Η Μυρτώ Δημητρίου (κοινωνική ανθρωπολόγος- Instructor Origami – Κατόχος 2 Ρεκόρ Γκίνες) παρουσιάζει έκθεση της ιαπωνικής εικαστικής τέχνης από τις 13 έως τις 24 Μαΐου 2015 στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα). Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πίνακες και τρισδιάστατα έργα φτιαγμένα από χαρτί και να ξεδιπλώσουν τα μυστικά αυτής της τέχνης μέσα από τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν.
Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: καθημερινά 10.00-13.00 & 17.00-21.00, Σαββατοκύριακο: 10.00-21.00, με είσοδο ελεύθερη.

Social Yoga στο Ρομάντσο
yoga

Εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενεί το Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).

Τo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο Open House Athens 2015
kipos megarou

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προτείνει στο κοινό μια διήμερη δωρεάν ξενάγηση στους χώρους του, στις 16 και 17 Μαΐου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 18.00 το απόγευμα με είσοδο ελεύθερη. Η δράση φέρει τον τίτλο OPEN HOUSE Athens 2015 και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της OPEN HΟUSE Greece (Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία).

Προβολές στον κινηματογράφο Καλυψώ
Τις δωρεάν κινηματογραφικές προβολές συνεχίζει να προσφέρει ο κινηματογράφος Καλυψώ στην Καλλιθέα, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους ώρες ξεγνοιασιάς. Το Σάββατο παρακολουθήστε την ταινία «Οικογενεική Υπόθεση», ενώ την Κυριακή συνοδέψτε τους μικρούς μας φίλους στην ταινία «Ο Τομ Τομ και η Νανά».

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b