MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

To Τέταρτο Κουδούνι: «Πειραματική Σκηνή» και πάλι στο Εθνικό με Ανέστη Αζά και Πρόδρομο Τσινικόρη

Ο Στάθης Λιβαθινός ανασυστήνει στο Εθνικό Θέατρο, του οποίου μόλις ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση, την «Πειραματική Σκηνή» στην οποία διέπρεψε και μέσα από την οποία, κυρίως, αναδείχτηκε ο ίδιος και την αναθέτει σε δυο καλλιτέχνες της νέας γενιάς -το σκηνοθέτη Ανέστη Αζά και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Πρόδρομο Τσινικόρη-, συνεργάτες εδώ και χρόνια.

author-image Γιώργος Δ.Κ. Σαρηγιάννης

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, αν και δεσμευμένος απ’ τις συνεργασίες που ‘χει ήδη κλείσει ο προκάτοχός του Σωτήρης Χατζάκης για την επόμενη σεζόν κι έχει αναγγείλει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την εμφανή πρόθεση να δημιουργήσει προηγούμενο και να προκαλέσει εντυπώσεις, εκτός απ’ την αναμόρφωση του ρεπερτορίου που σχεδιάζει με τους ήδη καπαρωμένους καλλιτέχνες, έχει και πολλά άλλα σχέδια στο σακούλι του. Με βασικό την επαναλειτουργία, μετά από επτά χρόνια, στο Εθνικό της «Πειραματικής Σκηνής».

Η «Πειραματική Σκηνή» ιδρύθηκε στο Εθνικό Θέατρο επί διεύθυνσης Νίκου Κούρκουλου το 1996 και καλλιτεχνικός υπεύθυνός της ορίστηκε ο σκηνοθέτης Νίκος Περέλης ο οποίος είχε κάνει και τη σχετική πρόταση.

Διαβάστε περισσότερα στο Tέταρτο Κουδούνι

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b