MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ripper Street: Όταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης στοίχειωνε το Λονδίνο

Δρόμοι σκοτεινοί, στοιχειωμένοι από τη δράση του πιο διάσημου σίριαλ κίλερ της ιστορίας, του πασίγνωστου Τζακ του Αντεροβγάλτη στο βικτοριανό Λονδίνο, σε μια σειρά με την εγγυημένη ποιότητα του BBC. O 3ος κύκλος της σειράς μυστηρίου του BBC, Ripper Street κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 6 Μαΐου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η σειρά περιγράφει τις ζωές αστυνομικών μιας μονάδας που απέτυχε να συλλάβει τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, 6 μήνες μετά τον τελευταίο του φόνο. Το έργο μας βάζει στο ιστορικό περιβάλλον μιας από τις πιο φτωχικές γειτονιές του Λονδίνου, γεμάτης με εξαθλίωση και εγκληματικότητα, την περίοδο μιας ραγδαίας εκβιομηχάνισης. Η σειρά ξεκίνησε το 2012 και μέχρι σήμερα έχουν γυριστεί 3 κύκλοι των 8 επεισοδίων ο καθένας.

Ο 3ος κύκλος της σειράς ξεκινά μ’ ένα ατύχημα τρένου στο Whitechapel, με 55 νεκρούς επιβάτες. Οι πρωταγωνιστές αστυνομικοί της σειράς ενώνονται ξανά στην σκηνή του δυστυχήματος, μετά από μία μακρά περίοδο αποξένωσης. Η έρευνα των συνθηκών του δυστυχήματος δίνει στοιχεία ότι μπορεί να ήταν και εγκληματική πράξη. Επίσης, στη σειρά εισάγεται ένας νέος χαρακτήρας- η χαμένη εδώ και καιρό κόρη του ντετέκτιβ Ριντ (Μάθιου Μακφέιντεν), η οποία πιστευόταν πως είχε πνιγεί.
Αν και η υπόθεση του Ripper Street διαδραματίζεται στο Λονδίνο, η σειρά έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Με δεδομένη, πάντως, την αγάπη των βρετανών για την ιστορική εγκυρότητα και την ακρίβεια, η σειρά δεν θα μπορούσε να απομακρύνεται πολύ από την πραγματικότητα της εποχής.

Σε γενικές γραμμές το Ripper Street θεωρείται ένα ακριβές πορτρέτο της εποχής των τελών του 19ου αιώνα στο Λονδίνο και αρκετών σημαντικών γεγονότων εκείνης της περιόδου. Μάλιστα, για τους λάτρεις της βρετανικής αργκό, η σειρά χρησιμοποιεί πολλές λέξεις της slang εκείνης της περιόδου. Για παράδειγμα, cut-throat είναι ο δολοφόνος, crusher o αστυνομικός, pig (γουρούνι) ο ντετέκτιβ, catamite ή sodomite ο ομοφυλόφιλος, hacker ο δημοσιογράφος, toff ο καλοντυμένος άντρας της υψηλής κοινωνίας και αντιστοίχως toffer, η πόρνη της υψηλής κοινωνίας.

Ripper Street

Κυρίως όμως είναι μια συναρπαστική σειρά μυστηρίου, όπου κυριαρχεί η γοητεία του σασπένς, ενώ υπάρχει και το αλατοπίπερο που δίνουν η βία και οι σέξι σκηνές με πόρνες.
Το Hollywood Reporter έχει χαρακτηρίσει το Ripper Street ως μία «σειρά μυστηρίου με καλές ερμηνείες, καλό σενάριο που μαγνητίζει το θεατή. Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις ότι θα γίνει καλύτερη. Είναι θελκτική από το πρώτο επεισόδιο».

Το Ripper Street έχει κερδίσει πολλούς φανατικούς θεατές σε όλο τον κόσμο και έχει λάβει 6 υποψηφιότητες για BAFTA. Κέρδισε μάλιστα βραβείο Bafta για τον πρώτο κύκλο της σειράς. Όπως έχουν παραδεχτεί γενικότερα οι κριτικοί, σημαντικό ατού της σειράς είναι το καστ της. Σε αυτό πρωταγωνιστούν ο Μάθιου Μακφέιντεν (Anna Karenina, Οι Τρεις Σωματοφύλακες),ο Τζερόμ Φλιν και o Άνταμ Ρόθενμπεργκ.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b