MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τριήμερο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Με ένα απολαυστικό τριήμερο μας υποδέχεται ο ανοιξιάτικος Μάης και μας προτείνει να κυκλοφορήσουμε στην ανθισμένη Αθήνα, να πάμε σε πάρτι και εκθέσεις, να δούμε ταινίες και να ακούσουμε μουσικές σε αυλές και κήπους, σε μπαράκια και γειτονιές. Όσοι απομείνετε στη γεμάτη από δωρεάν προτάσεις ψυχαγωγίας πόλη, ξεχάστε έγνοιες και απολαύστε το! Γιατί τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι τζάμπα…

Καλό Τριήμερο!
author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Παρασκευή 1 Μαΐου
Το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» σε ζωντανή αναμετάδοση στον Κήπο του Μεγάρου

Το Μέγαρο ανοίγει τον Κήπο του στο κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει σε απευθείας αναμετάδοση, το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου υπό τον Σερ Σάιμον Ρατλ με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο.

The Bad Bid Protomay Comradery Bash στο Ρομάντσο
Μέσα στα χρόνια, επέμειναν στο προγκ_φολκ πανκ τους αρνούμενοι το σκα που επανερχόταν σαν αναφορά λόγω των τριών πνευστών τους, αλλά αυτό δεν τους έκανε ούτε πιο πλούσιους ούτε πιο διάσημους. Μέσα από αναζητήσεις βρήκαν το κλειδί για την αιώνια ζωή, ειδικά μετά την μετανάστευση ορισμένων μελών στα διάφορα ξένα. Διατηρούν έναν χαμηλό μέσο όρο ηλικίας στη μπάντα, ανανεώνοντας διαρκώς τα μέλη τους με νεότερα. Στόχος τους, εκτός από το να αποκτήσουν πρώην μέλη σε όλο τον κόσμο, είναι να ξεχαστεί η αρχική σύνθεση της μπάντας, με τους Bad Bid να προβάλλονται στο διηνεκές και να αποτελούν ένα απτό παράδειγμα του ανολοκλήρωτου. Προς το παρόν όμως, επτά μήνες μετά από το τελευταίο τους λάιβ, εξέρχονται επιτέλους από τα Artracks Studios για να αφήσουν τον Άλεξ Μπόλπαση να δουλέψει τις μίξεις του καινούριου τους EP. Οι Bad Bid η επταμελής δημιουργική ομάδα υπέρ του μαχητικού ηχητικού πλουραλισμού οργανώνουν μία πρωτομαγιάτικη φιέστα στο Ρομάντσο για να σας δείξουν τον καινούριο τους μπασίστα που ακούει στο όνομα Νεόφυτος, αν και το μικρό του είναι Νίκος, να παίζει καινούρια κομμάτια που δεν ακούνε σε κανένα όνομα, και ας τα έχουν ονομάσει. Ώρα προσέλευσης: 21.00.

Σάββατο 2 Μαΐου
Δωρεάν ξεναγήσεις και φέτος στις ομορφιές της Αθήνας
Την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και να γνωρίσουμε την πόλη μας, μας δίνουν οι δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και στις γειτονιές της Αθήνας. Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, που γνωρίζει πάρα πολλές συμμετοχές κάθε φορά, συνεχίζεται και καλοκαίρι. Αυτό το Σάββατο ξεκινήστε τις βόλτες σας στο Ναό Ολυμπιου Διός.

Κυριακή 3 Μαΐου
Social Yoga στο Ρομάντσο με ελεύθερη είσοδοSocial Yoga στο Ρομάντσο
Εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενεί το Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).

Τριήμερο…
Λευτέρης Παπάζογλου LEFT Red illusions
Ο καλλιτέχνης Λευτέρης Παπάζογλου (LEFT) στην ατομική του έκθεση «Red illusions» που θα παρουσιάσει στην Chili Art Gallery, φωτογραφίζει το σώμα γυμνό και φορά στο πρόσωπο «μάσκα». Θεματικά η δουλειά του εγείρει ερωτήματα και προβληματισμούς, που μας απασχολούν καθώς ξετυλίγονται μπροστά μας οι εικόνες του… Φαινομενικό και πραγματικό, αληθινό και ψεύτικο, πρόσωπο και προσωπείο, όνειρο και ζωή, φαντασία και πραγματικότητα, αίσθηση και ψευδαίσθηση.

Εκθεση αναλογικής φωτογραφίας της Ανδρούλας Κριμιτζά
Οι ασπρόμαυρες αναλογικές φωτογραφίες της, έχουν ως θέμα το θαλασσινό τοπίο, και συγκεκριμένα τη Σύρο, ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά και που αγαπά ιδιαιτέρως. Η έκθεση με τίτλο «νησί» είναι η πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Ανδρούλας Κριμιτζά που εγκαινιάζεται το Σάββατο 18 Απριλίου, στις 20:00, στο BarOmerto.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση στην πλατεία Κοτζιά
Ο Συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων προσκαλούν το αθηναϊκό κοινό, στην μεγαλύτερη ανοιξιάτικη ανθοκομική έκθεση της πρωτεύουσας, η οποία ανοίγει της πύλες της από τις 17 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, στην πλατεία Κοτζιά. Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά, για τον κήπο και τη βεράντα, μας περιμένουν, σε πολύ οικονομικές τιμές. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εγχώριες ποικιλίες φυτών, αλλά και να ενημερωθούν από τους Έλληνες παραγωγούς σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες, που αφορούν τόσο τη φύτευση όσο και την συντήρηση των φυτών στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις εννέα το πρωί έως τις εννέα το βράδυ (09:00-21:00).

Προβολές στον κινηματογράφο Καλυψώ
Τις δωρεάν κινηματογραφικές προβολές συνεχίζει να προσφέρει ο κινηματογράφος Καλυψώ στην Καλλιθέα, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους ώρες ξεγνοιασιάς. Την Παρασκευή και το  Σάββατο παρακολουθήστε την ιστορική ταινία ”ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ 30”, ενώ την Κυριακή απολαύσετ το εικαστικό υπερθέαμα από την Arte, «Van Gogh». Ααα την Κυριακή πάρτε παρέα και τα πιτσιρίκια σας για να απολαύσετε όλοι μαζί τον ” ΜΙΚΡΟΣ ΣΙΜΠΑ ΣΤΗ Ν.ΥΟΡΚΗ”.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b