MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ στον OTE TV

Την Πέμπτη 30 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ Μουσικής 2015. Με αφορμή αυτή την επέτειο πραγματοποιείται ένα μεγάλο γκαλά στο Παρίσι, με κοντσέρτο τζαζ μουσικής. Τη συναυλία αυτή μας τη φέρνει ζωντανά στις οθόνες μας ο OTE TV μέσω του μουσικού καναλιού Mezzo.Συγκεκριμένα, από τις 20:00 ως τις 22:00 στο κανάλι Mezzo, όσοι είστε μουσικόφιλοι μπορείτε να απολαύσετε μια δίωρη τζαζ πανδαισία. Το Κοντσέρτο τζαζ μουσικής θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και θα προβληθεί σε απ’ ευθείας μετάδοση.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Στο All-Star παγκόσμιο Κοντσέρτο συμμετέχουν πάνω από 20 σπουδαίοι τζαζίστες από όλο τον κόσμο.

Το καστ περιλαμβάνει τους πιανίστες John Beasley (Μουσική Διεύθυνση), A Bu, Antonio Faraò και Herbie Hancock. Τους τρομπετίστες Till Brönner, Ibrahim Maalouf, Hugh Masekela και Claudio Roditi. Τους σαξοφωνίστες Igor Butman, Ravi Coltrane, Femi Kuti, Guillaume Perret και Wayne Shorter. Στο μπάσο έχουμε τους James Genus και Marcus Miller. Τραγουδούν οι Dee Dee Bridgewater, Al Jarreau, Rudy Pérez και Dianne Reeves. Επίσης, στο κοντσέρτο συμμετέχουν ο κιθαρίστας Lee Ritenour, η ντράμερ Terri Lyne Carrington και στη φυσαρμόνικα ο Grégoire Maret.

dee-dee-bridgewater 1000x664px
Dee Dee Bridgewater

H UNESCO ανακήρυξε την 30η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού τον Νοέμβριο του 2011 στο Παρίσι. Σκοπός του εορτασμού είναι «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές».

HEADER jazzday

Η 30η Απριλίου επιλέχτηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, επειδή συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του Μήνα της Τζαζ, που εορτάζεται κάθε Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν τη γενέθλια χώρα της τζαζ μουσικής.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b