MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποιες ηθοποιοί διεκδικούν φέτος την καρφίτσα της Μελίνας;

Στην εκπνοή του Μαρτίου, την Δευτέρα 30/3, ένα φρέσκο μπουκέτο νέων ηθοποιών διεκδικεί το βραβείο Μερκούρη. Η Λένα Δροσάκη, η Ανθή Ευστρατιάδη, η Ηλιάνα Μαυρομάτη και η Ελίνα Ρίζου διαγωνίζονται για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε μια βραδιά που σηματοδοτεί την ένατη απονομή της καρφίτσας της αξέχαστης ηθοποιού.

author-image Στέλλα Χαραμή
lena-drosaki

Αναλυτικότερα, η Λένα Δροσάκη, αποσπά υποψηφιότητα για δεύτερη συνεχή χρονιά ύστερα από την περσινή παρουσία της στην ίδια λίστα με αφορμή την παράσταση «Venison» του Θάνου Παπακωνσταντίνου. Φέτος, διεκδικεί το βραβείο τόσο για την ερμηνεία της στην φεστιβαλική παράσταση «Ramona Travel» της Γλυκερίας Μπασδέκη όσο και για την συμμετοχή της στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Πολιτισμός: Μια κοσμική τραγωδία» που ανέβηκε πέρυσι το χειμώνα στο Ιδρυμα Κακογιάννη• και οι δύο παραγωγές φέρουν την υπογραφή της ομάδας των Bijoux de Kant σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη.

anthi2

Η Ανθή Ευστρατιάδη είναι ίσως η εμπειρότερη ηθοποιός ανάμεσα στην φετινή τετράδα των υποψηφίων, ως παλιά και σταθερή παρουσία των παραστάσεων της ομάδας «Κανιγκούντα». Εδώ ωστόσο, διακρίνεται για την ερμηνεία της στο «Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη που παρουσιάστηκε πέρυσι την Ανοιξη στο Θέατρο Τέχνης υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παντελή Δεντάκη.

iliana mavromati
Ηλιάνα Μαυρομάτη

Επίσης, η Ηλιάνα Μαυρομάτη για την απόδοσή της στον ομώνυμο ρόλο της «Τίρζα, της βασίλισσας της ερήμου». Πρόκειται για την πολυζητημένη περσινή παράσταση που σκηνοθέτησε ο Κώστας Φιλίππογλου για λογαριασμό της σκηνής του θεάτρου «Ιλίσσια». Την λίστα ολοκληρώνει η Ελίνα Ρίζου επίσης με διπλή παρουσία: Αφενός για την συμμετοχή της στην «Ελένη» του Ευριπίδη που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Καραντζάς για το Φεστιβάλ Επιδαύρου – κράτησε ένα μεγάλο κομμάτι ερμηνείας του επώνυμου ρόλου – και αφετέρου για τον μονόλογο «Bitch Boxer», στον οποίο πρωταγωνίστησε το περασμένο φθινόπωρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου.

elinarizou
Ελίνα Ρίζου

Ο θεσμός που σε λιγότερο από μια δεκαετία όπως έχει αποδείξει πως αναδεικνύει τις επόμενες πρωταγωνίστριες της ελληνικής σκηνής φιλοξενείται στο «σπίτι» της Μελίνας, το Ιδρυμα που φέρει το όνομα της στην Πλάκα (στην οδό Πολυγνώτου) σε μια εκδήλωση που επιμελείται σκηνοθετικά ο Δημήτρης Λιγνάδης. Την επιτροπή του βραβείου απαρτίζουν οι ηθοποιοί Μάγια Λυμπεροπούλου (ως πρόεδρος), Ρένη Πιττακή, Δημήτρης Λιγνάδης, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου και θεατρολόγος Δηώ Καγγελάρη και η κριτικός θεάτρου Ματίνα Καλτάκη. Η συμβολική απονομή της καρφίτσας συνοδεύεται και από το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Η εκδήλωση αρχίζει στις 19.00.

Στέλλα Χαραμή

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b