MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Περατζάδες απο εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις, στάσεις σε ποιητικές αναγνώσεις, εκδηλώσεις σε πάρκα και ξεναγήσεις στις γειτονιές της πόλης. Το Σαββατοκύριακο επιτέλους έφτασε! Σηκωθείτε απο τον καναπέ και αδράξτε τις στιγμές του, απολαμβάνοντας όλες τις δωρεάν προτάσεις ψυχαγωγίας που έφερε μαζί του. Άντε και καλά να περάσουμε.

Καλό Σαββατοκύριακο!
author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 14 Μαρτίου
Ημέρα ποίησης στον Ιανό
Για 9η συνεχόμενη χρονιά, ο IANOS μαζί με περισσότερους από 50 ανθρώπους του πνεύματος -ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφους-, διοργανώνει το Σάββατο 21 Μαρτίου μεγάλο αφιέρωμα στην ποίηση. Ο καθένας επιλέγει και απαγγέλει το ποίημα που αγαπά, ενώ παράλληλα στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ θα ερμηνευθούν μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης.

Passport project στο Zp87
Ο μετανάστης και το αναγκαστικό βίαιο ταξίδι του, γίνεται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από κείμενα και 20 διασκευασμένα τραγούδια, σύγχρονα, δημοτικά και ethnic, το ταξίδι του καθενός από μας, γιατί όλοι είμαστε εν δυνάμει μετανάστες, από τον Κούρδο και τον Αφρικανό μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα.

Τα Σάββατα πάμε Βιβλιοθήκη!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής ανοίγει και φέτος την πόρτα της στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας και τους κάνει συμμέτοχους στην πολιτιστική δράση. Παρουσιάσεις βιβλίων, θέατρο, κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, μουσικές αφηγήσεις και ποικιλία εργαστηρίων μουσικής, επιστημών, κούκλας, οικολογίας, τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι και προσδιορίζουν τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους.

In Progress Feedback Festival: παιδί, ισότιμος πολίτης στον Κινητήρα
Έρχεται από 20 Μαρτίου έως 5 Απριλίου, το “In Progress Feedback Festival” που φέτος είναι διαγωνιστικό με θέμα “Παιδί, Ισότιμος πολίτης”. Νέες ομάδες θα παρουσιάσουν την εν εξελίξει δουλειά τους ενώ θα γίνουν παράλληλες δράσεις σε συνεργασία με διάφορους φορείς και ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με το Παιδί. Το φεστιβάλ ξεκινάει αυτό το Σάββατο με ένα πάρτι έναρξης με εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους από τους συντελεστές του φεστιβάλ, σε κάποιο στέκι της γειτονιάς του Κινητήρα.


Κυριακή 15 Μαρτίου
Xελιδονίσματα!
Για 21η συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει τα «Χελιδονίσματα», προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να υποδεχθούν την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, ετοιμάζοντάς τους μια φωλιά. Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά και οι γονείς τους, καθώς και κάθε επισκέπτης να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας για αυτά φωλιές από πηλό, τις οποίες αφού στεγνώσουν θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας έτοιμες κατοικίες! Στους συμμετέχοντες θα δοθούν με τη βοήθεια εθελοντών αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με την κατασκευή των φωλιών, αλλά και τα πρώτα υλικά όπως πηλός. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον (ώρες 11:00 – 14:00) με την υποστήριξη των Δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων Καματερού και του ΑΣΔΑ.

Social Yoga στο Ρομάντσο με ελεύθερη είσοδοSocial Yoga στο Ρομάντσο
Εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενεί τον Ιανουάριο το Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).

Δωρεάν ξεναγήσεις και φέτος στις ομορφιές της Αθήνας
Την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και να γνωρίσουμε την πόλη μας, μας δίνουν οι δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και στις γειτονιές της Αθήνας. Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, που γνωρίζει πάρα πολλές συμμετοχές κάθε φορά, συνεχίζεται και το νέο χρόνο, από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο. Αυτή την Κυριακή περιηγηθείτε στην Αρχαία Αγορά με τη βοήθεια της ξεναγού, Στέλλα Γαλανοπούλου.

Σάββατο και Κυριακή
Εκδηλώσεις ποίησης στο Polis Art Cafeστο Polis Art Cafe

Παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα ποίησης και μουσικές. Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης για όσους αγαπούν τις στροφές και τους στίχους.

Welcome to Ecumenopolis στο metamatic:taf
Όλοι ζούμε στην ίδια πόλη. Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο σκυρόδεμα και την αστικοποίηση σημαίνει ότι η ύπαρξή μας πραγματώνεται πλέον σε μια σειρά σύνθετων δικτύων που υπερβαίνουν τη διχοτομία αστικού / υπαίθριου: υπερβαίνουν τα τοπικά, περιφερειακά και εθνικά σύνορα. Κανένας τόπος στον πλανήτη δεν έχει αποφύγει τις συνέπειες και επιπτώσεις της νεωτερικότητας και της αστικοποίησης. Το Welcome to Ecumenopolis αποτελεί μια πλατφόρμα για την παρουσίαση της “παγκόσμιας αυθεντικότητας”: νέες ίνες σε έναν διάχυτο αστικό ιστό που συνιστούν ανάλυση ενός παγκόσμιου αστικού τάπητα που ξεπερνά τα νομοθετικά όρια, τις πλακόστρωτες οδούς και τα σήματα δικτύου.

Τρεις καλλιτέχνες στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλουpisto
Κοινός παρονομαστής η ζωγραφική, η φιλία και ο αλληλοσεβασμός. Τρεις καλλιτέχνες, ο Αχιλλέας Πιστώνης, ο Βασίλης Σελιμάς και ο Αντώνης Τσακίρης παρουσιάζουν, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, τη δουλειά τους στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, στη Νέα Ιωνία. Δεν πρόκειται για συν – έκθεση αλλά για συστέγαση τριών ατομικών εκθέσεων στον ίδιο χώρο.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Δείτε ακόμα:
Εβδομάδα ποίησης: Όλες οι εκδηλώσεις της πόλης για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b